Ticari Gün Kaybı

Ticari Gün Kaybı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ticari gün kaybı alarak kişiler araçlarını kullanamadıkları süre zarfı boyunca ettikleri zararı karşılama imkanını elde ederler. Bu kayıp genel anlamda değer kaybı ile birbirlerine karıştırılabilir. Ancak değer kaybı ile ticari gün kaybının kesinlikle birbirleri ile karıştırılmaması gerekir. Çünkü ikisi birbirlerinden tamamen farklı şeylerdir.

Araçlarda değer kaybı, iki sürücü tarafından karşılıklı olarak yapılan kazalar ardından araçlarda meydana gelen hasarın karşılanması adına alınır. Araçlarda meydana gelen maddi hasar ardından kaza öncesi ve sonrası satış fiyatları arasında bir fark meydana gelir. Bu fark değer kaybı olarak nitelendirilir.

Ticari Gün Kaybı

Ticari gün kaybı ise değer kaybından tamamen farklıdır. Bu kayıplar, kişilerin araçlarını kullanamadıkları süre boyunca işlerinden uzak kalarak maddi anlamda uğradıkları hasar olarak nitelendirilir. Bu nedenle de başvuru süreci, gereken evraklar ve alınacak ücretler konusunda da ciddi farklılıklar meydana gelir.

Eğer insanlar ticari gün kaybı almak istiyorlar ise bu konu hakkında gerekli olan tüm detayları eksiksiz şekilde bilmeleri gerekir. Böylelikle de araçlarının tamir ve onarım süreçleri içerisinde çalışamadıkları günlerde yaşadıkları maddi zararları karşılama imkanını elde ederler.

Ticari Gün Kaybı Almak İçin Ne Yapılması Gerekir?

Ticari gün kaybı almak isteyen kişilerin bunun için gerekli olan başvuru süreci ve tüm detayları bilmeleri gerekir. Böylelikle de sorunsuz bir biçimde ticari gün kaybı almak adına başvurularını oluşturabilirler. Başvurularının olumlu şekilde sonuçlanması ile birlikte bu süre zarfı içerisinde meydana gelen maddi zararlarının karşılanmasını da sağlarlar. Ticari gün kaybı almak isteyen kişilerin öncelikli olarak nereye ve nasıl başvuru yapmaları gerektiğini tüm detayları ile bilmeleri gerekir.

İnsanlar ticari gün kaybı almak istedikleri zaman sürücünün sigorta firmasına gitmek kesinlikle boştan yere zaman kaybından başka hiçbir şey değildir. Çünkü bu alanda yapılan başvurular genel anlamda olumsuz şekilde sonuçlanır. İnsanların ticari gün kaybı almak adına sürücüye dava açmaları gerekir. Bunun için de en kısa süre içerisine mahkemeye gitmeleri ve gerekli olan evrakları eksiksiz bir biçimde hazırlayarak davalarını açmaları gerekir.

Ticari gün kaybı almak adına davanın açılması ardından meslek kuruluşu ya da bilirkişi üzerinden mahkeme tarafından gerekli olan görüşler alınır. Böylelikle de en kısa süre zarfı içerisinde insanlar meydana gelen hasarlarını giderme imkanını elde ederler. Bu hesaplamaların yapılması adına da çeşitli kriterler göz önünde bulundurulur. Bu kriterlere göre en doğru hesaplamalar yapılarak insanların zararları giderilir.

Ticari Gün Kaybı

Ticari Gün Kaybı İçin Ne Zaman Başvuru Yapılmalıdır?

Bilindiği üzere değer kaybı almak isteyen kişilerin kazanın ardından 2 yıl içerisinde başvurularını oluşturmaları gerekir. Eğer bu süre zarfı içerisinde başvurularını oluşturmazlar ise süre aşımı meydana gelir ve insanlar bu haklarından faydalanamazlar. Bu durumda ticari gün kaybı almak isteyen kişiler de bu konuda bir süre aşımının bulunup bulunmadığını merak eder.

İnsanlar meydana gelen kayıplarını alabilmek adına gerekli olan süre zarfı içerisinde ticari gün kaybı için de başvurularını yapmaları gerekir. Tıpkı değer kaybında olduğu gibi ticari gün kaybı için de bir süre aşım durumu söz konusudur. Eğer insanlar ilgili olan süre zarfı içerisinde başvurularını gerçekleştirmezler ise hak iddiasında bulunmazlar.

Ticari Gün Kaybı

Bu nedenle de insanların ticari gün kaybı alabilmek adına tıpkı değer kaybında olduğu gibi gerekli olan süre zarfı içerisinde başvurularını gerçekleştirmeleri gerekir. Yine ticari gün kaybı için geçerli olan zaman aşım süresi de değer kaybında olduğu gibi 2 yıldır. İnsanların hak talep edebilmeleri adına 2 yıl içerisinde başvurularını gerçekleştirmeleri gerekir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!