featured

Time Dergisine Göre 2009 Yılından İtibaren Çıkan En İyi 9 Oyun

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2010 senesinden günümüze dek piyasaya çıkan ve çok beğenilen oyunların listesi Time Dergisi tarafından yayınlandı. 2010’lu yılların son demlerinde yayınlanan bu listede, 2010 yılından itibaren çıkan en iyi oyunlar açıklandı. Açıklanan listede son zamanlara damga vuran popüler oyunlar yer alırken eleştirmenler tarafından tam puan almayı başarmış başarılı oyunlara da yer verildi. İşte karşınızda son on yılın en iyi oyunları.

Time Dergisine Göre 2009 Yılından İtibaren Çıkan En İyi Oyunlar

1- Fortnite – 2017

Son on yılın en iyi oyunları listesinde Battle Royale oyunu olan Fortnite yer alıyor. 2017 yılında oyuna eklenen Battle Royale modu ile yeniden yükselişe geçen popüler oyun, kısa sürede pek çok oyun eleştirmeninden de tam puan almayı başardı.

PUBG ile birlikte bu alanda en iyiler arasında yer alan Fortnite, güncellemeleriyle de ön plana çıkmayı başarıyor. Mobil versiyonu da bulunan oyun daha uzunca bir süre en iyiler listesinde yer almaya devam edecekmiş gibi duruyor.

2- Pokemon Go – 2016

Time Dergisi tarafından son dönemlerin verileri alınarak oluşturulan listede çıktığı andan itibaren geniş bir kitleye ulaşmayı başaran Pokemon Go da yer alıyor. Öyle ki oyun, henüz deneme aşamasındayken bile büyük yankı uyandırmıştı. Milyonlarca kişi tarafından oynanan bu oyun için özel etkinlikler bile yapılmaktaydı.

2016 tarihinde piyasaya sürülen oyun da yeni güncellemeleri ile dikkat çekerken günümüzde de hala oynanmaya devam ediyor. Her ne kadar ilk çıktığı seneki kadar popüler olmasa da hala oyunun başarısı konuşuluyor. 

3- Grand Theft Auto V – 2013

2010 yılından itibaren çıkan en iyi oyunlar denildiğinde akla Grand Theft Auto V’ın gelmemesi mümkün değil. Öyle ki GTA oyun serisi tüm zamanların en iyi oyunları listesinde de ilk sıralarda yer almayı hak ediyor.

GTA V, pek çok kişi tarafından oynanırken geliştirici firmasına da milyar dolarlar kazandırmayı başardı. Öyle ki serinin gelecek versiyonlarının da henüz çıkmadan şirketinin gelir tablosuna artı değer katacağı ön görülüyor.

4- Minecraft – 2009

Minecraft da son on yılın en iyi oyunları listesinde yer alan oldukça popüler ve iddialı bir oyun. 2009 yılında piyasaya sürülmüş olmasına rağmen asıl başarısını 2010 senesinde yakalayan oyunun popülerliği de geçen zamanlar boyunca durmadan yükseldi.

2014 senesinde Microsoft tarafından satın alınan oyun, firmaya her sene büyük çaplı bir kazanç getiriyor. Minecraft, güncellemeleri ve oyun içine gelen yenilikler ile hala popüler oyunlar arasında da yer alıyor. Öyle ki oyun, pek çok TV dizisine de konu olmayı başarmıştır.

5- Dark Souls – 2011

Dark Souls, 2011 yılına damga vurmayı başaran bir oyun olarak pek çok eleştirmen tarafından takdir edilmişti. Oyunun grafikleri ve konu işleyişi oldukça büyük beğeni toplarken son on yılın en iyi oyunları listesinde yer alması da büyük dikkat çekti.

Kısa sürede tüm dünyada popüler bir hale gelen Dark Souls, hala geniş bir kitle tarafından oynanmaktadır.

6- Portal 2 – 2011

2011 yılı oyun sektörü açısından oldukça verimli bir yıl oldu desek yanlış olmaz. O seneye damga vurmayı başaran bir diğer oyun da tasarımı ile dikkat çeken Portal 2 oyunu oldu. Serinin ilk oyunu da aslında pek çok oyun tutkunu ve eleştirmen tarafından tam puan almayı başarmıştı. Fakat Portal 2’nin başarısı bu puanları ikiye katladı.

First person oyunları arasında popüler bir yere sahip olan Portal 2, görsel grafikleri ve akıllıca tasarlanmış kurgusuyla türleri arasında farklı bir yere sahip olmayı başarıyor.

üzerinde milyonlarca kişi tarafından oynanıyor.

2009 senesinde piyasaya sürülen oyunun popüler olması da 2010 ve 2011 seneleri arasında gerçekleşti. Özellikle 2010 yılından sonra büyük bir ivme kazanan oyunla ilgili düzenlenen turnuvalar da dikkat çekiyor.

8- Disco Elysium – 2019

Son on yılın en iyi oyunları listesinde 2019 çıkışlı bir oyun olan Disco Elysium da yer alıyor. Henüz 15 Ekim 2019 tarihinde çıkan oyun, kısa sürede en popüler ve başarılı oyunlar listesine girmeye hak kazandı.

Özellikle grafikleri ile dikkat çeken oyun, zamanın ötesinde oluşu ile eleştirmenler tarafından tam puan almayı başardı. Hikaye kurgusu ile ön plana çıkmayı başaran Disco Elysium, daha uzunca bir süre konuşulacağa benziyor.

9- The Elder Scrolls V: Skyrim – 2011

2011 yılının oyun sektörü açısından altın yıl olduğunu daha önce söylemiştik. Öyle ki listede yer alan 2011 çıkışlı The Elder Scrolls V: Skyrim de bu tezi destekliyor. Son on yılın en iyi oyunları arasında kabul edilen bu oyunun popülerliği de artarak devam ediyor.

Sanal gerçeklik versiyonu da bulunan oyunun gelişen teknolojiye ayak uydurması da fanlarını memnun etmeyi başardı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!