Bilgisayar oyunları için monitör seçimi nasıl olmalıdır?

Bilgisayar oyunları için monitör seçimi nasıl olmalıdır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilgisayar oyunları oynamayı seven kişiler, yeni bir monitör almadan önce iyi bir piyasa araştırması yapmalıdır. İyi bir monitör için çok fazla kriterin yer alması, teknik detayın bulunması seçim aşamasında kişileri zorlayabilmektedir. Bilgisayar oyunları için monitör seçiminde dikkat edilecek kriterlere yönelik hazırladığımız rehber ile daha kolay bir şekilde monitör seçimi yapabilirsiniz. Böylece beklentilerinizi karşılayacak ve oyunlardaki oyun bilgisayarı deneyiminizi yükseltecek bir monitöre sahip olabilirsiniz.

Monitör Çözünürlüğü

Monitör seçimlerinde her zaman için kullanım amacı doğru bir şekilde belirlenmelidir. Oyun oynamak için bir monitör alındığında yüksek çözünürlüklü monitörlerin ilk sırada yer alması gerekmektedir. Daha yüksek çözünürlükler, monitörlerde daha iyi netlik sunar. Böylece oyunlardaki tüm alanlara hakim olacak oyuncular, daha geniş ekranlarda daha iyi bir kontrol sağlayabilmektedir.

Bilgisayar oyunları için monitör seçimi nasıl olmalıdır?

Ekran Boyutu

Monitörlerdeki çözünürlük ile birlikte ekran boyutu da önemlidir. Eğer oyun amaçlı bir monitör alınacaksa, kesinlikle 24 inçten daha düşük bir boyut tercih edilmemelidir. Böylece yüksek çözünürlüğe ek olarak daha geniş bir alana sahip olacak oyuncular, oyunları çok daha geniş bir ekranda oynayabilecektir.

Yenileme Hızı

Monitörlerde grafik performansını doğrudan etkileyen özelliklerden birisi de yenileme hızıdır. Yenileme hızı, bir monitörün saniyede kaç kare yansıtacağını belirlemektedir. Bu doğrultuda akıcı grafikler için yenileme hızı olabildiğince yüksek olmalıdır. Ancak bu aşamada ekran kartı ve işlemci ile uyumluluk da göz önünde bulundurulmalıdır. Eğer ekran kartı ve işlemci değiştirilmeyecekse, ilgili donanımların desteklediği maksimum yenileme hızı dikkate alınarak monitör seçimi yapılmalıdır.

Bilgisayar oyunları için monitör seçimi nasıl olmalıdır?

Tepkime Süresi

Oyunlarda performans ve başarı isteniyorsa, gecikme süresi az olmalıdır. Bu doğrultuda ise tepkime süresi 1 ms ve altı olan monitörler arasından seçim yapılması önerilmektedir. Oyunlarda anlık tepki göstermek, daha iyi bir kontrol sağlamak böylece mümkün olacaktır.

Ekran Kartı İle Uyumluluk

Ekran kartlarında Sync teknolojisi gibi pek çok yeni teknoloji bulunmaktadır. Bu nedenle de ekran kartının sunduğu Sync gibi ek özelliklerin desteklendiği bir monitör mutlaka tercih edilmelidir.

Bilgisayar oyunları için monitör seçimi nasıl olmalıdır?

Belirtilen özellikler, iyi bir monitör satın alınması adına ön plana çıkan kriterler arasında olmalıdır. Bununla birlikte curved gibi yeni teknoloji modeller de fiyat aralığı doğrultusunda tercih edilebilir. Ekran teknolojilerinde, oyuncuların beklenti ve isteklerine göre yeni seçenekler sunan Casper oyuncu monitörlerine de mutlaka göz atmalısınız.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!