featured

En Popüler Oyunları Sizler İçin Derledik! Karantina Günlerinin En Popüler Oyunları

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

En popüler oyunları oynamanın tam zamanı diyebiliriz. Korona virüs nedeni ile eve kapandığımız bu günlerde oyun oynamaktan daha güzel ve eğlenceli bir aktivite yok gibi. Oyun mağazalarının son dönem satış rakamları da bu durumu destekler nitelikte.

Korona virüs salgını, insanlığın günlük hayatında birçok değişikliğe neden oldu. Özellikle sosyal hayat için getirilen kısıtlamalar ve sokağa çıkma yasakları insanları bunalıma sürükledi. Bu bunalım dolu, sıkıntılı hayattan kurtulmanın en güzel yöntemlerinden biri hiç şüphesiz video oyunlar. Video oyunlar ile beraber farklı bir dünyaya ışınlanıyorsunuz ve kendinizi dış dünya dertlerinden soyutluyorsunuz.

Karantina günlerinde insanlar hem oyun oynama hem de twitch platformu üzerinden oyun oynayanları izleme oranları yükseltmiş durumda. Verilen istatistikler son 2 ay içerisinde ki yükselişi belgeler nitelikte.Uzun süredir bilgisayar oyunu oynamayan kişiler bile bu dönemde bilgisayar başına geçmiş durumda. Kimi oyun sever de vakit bulamadığından oynayamadığı oyunları oynamakla meşgul. Herkes kendine hitap eden oyunlarla vakit geçirir durumda.

Tabi oyun seçiminde de dikkatli olunması gerekiyor. Tarzınıza uymayan veya hiçbir anlamı olmayan oyunlar oynamak sizleri mutlu etmek yerine daha fazla strese sokabilir. Bu nedenle oynamak istediğiniz oyun hakkında yorumları okuyun, videoları izleyin. Seçim yapmakta halen zorlanıyor iseniz en popüler oyunları inceleyerek aralarından size hitap edeni seçebilirsiniz.

En Popüler Oyunları İzleyenler Ve Satın Alanlar Rekor Seviyeye Çıktı

Karantina günlerinde oyun oynamaya ve izlemeye vakit ayıran insanlar dünya genelinde rekorlara imza attılar. Canlı yayın platformu olan Twitch paylaştığı verilerde yılın ilk çeyreği itibari ile 3 milyar saat izlenme ile rekor kırdıklarını açıkladı.

Twitch üzerinden canlı yayın ile oyun oynayanlar ve onları izleyenler bir hayli artmış durumda. Bunun dışında online oyun satış mağazası olan Steam platformu da rekorlara doymadı. Steam üzerinden aynı anda oyun oynayan 20 milyon üzerinde kişi platformun rekorunu kırmayı başardı.

Yapılan istatistiklerde oyun oynama sürelerinin %75 oranında arttığı gözlemlendi. bu artış son zamanların en büyük rekoru olarak yorumlanıyor. Tabi bu rekorların kırılmasında karantinanın etkisi göz ardı edilemez.

Peki, insanlar karantina döneminde en çok hangi oyunları oynadı? En popüler oyunlar hangileri? Sizler için en popüler oyunları listeledik. Sizler de bu oyunlar içinden seçim yaparak bir an önce oynamaya başlayabilirsiniz.

Karantina Günlerinin En Popüler Oyunları

Oyuncuların, oyun tarzlarında ve seçimlerinde aslında pek bir değişiklik olmadı. Normal zamanda en çok oynana oyunlar, karantina günlerinde biraz daha fazla oynanmaya başladı. Bir de bunun yanında bu oyunları oynayan oyuncularda yenilenme ve artış oldu. Eve kapanan insanlar en popüler oyunları satın alarak karantinalarını daha eğlenceli geçirmeye çalışıyorlar.

1. PUBG ( Playerunknow’s Battlegrounds)

YouTube video

Pubg oyunu, hem mobil olarak hem de bilgisayar üzerinden en çok oynanan oyunların başında geliyor. Battle Royal oyun türünün en çok oynana oyunu, karantina günlerinin de vazgeçilmezi oldu. Birçok kullanıcı bu oyunu hem Steam üzerinden satın alarak hem de mobil telefonlarına indirerek oynadı ve oynamaya devam ediyor. Hayatta kalma savaşı verdiğimiz bu dönemde hayatta kalma oyunu oynamak sizce de yerinde bir tercih değil mi?

2. LOL (League Of Legends)

YouTube video

Çevrim içi oyunları arasında oyun sevenlerin en çok tercih ettiği strateji oyunudur. Bu oyunda 2 farklı takım kıyasıya bir mücadele eder. İnsanlar oyunu oynamasa bile Twitch üzerinden oyunun yayınlarını mutlaka izliyorlar. Bu heyecan dolu kapışmaya dahil olmak istemez misiniz?

3. Fornite

YouTube video

Fornite oyunu da PUBG gibi bir battle royal oyundur. Hayatta kalma mücadelesi verilen bu dönemde bu oyunu da büyük bir zevkle oynayabilirsiniz. Oyunun hem satışı hem de izlenişi rekor kırmış durumda.

4. FIFA 2020

YouTube video

Karantina günlerinde futbol hasreti çekenleriniz var mı? Mutlaka vardır. İşte sizlerin hasretini sanal ortamda dindirecek efsane bir oyun. Takımınızı kurun, taktiklerinizi belirleyin ve mücadeleye başlayın. İster çevrim içi olarak herhangi biri ile oynayın, ister arkadaşınızla oynayın isterseniz de kendiniz bir kupa serüvenine çıkın.

5. PES 2020

https://www.youtube.com/watch?v=_89i5H1zAeU

Pes mi Fifa mı? Siz hangisini tercih edersiniz. Eve kapandığınız günlerde bunun tercihini yapmak size kalmış. Pes 2020’de takımınızı seçin ve hasretini kurduğunuz sporu veya futbol maçını sanal ortamda gerçekleştirin.

6. FM 2020

YouTube video

Football Manager 2020 oyunu dünya genelinde futbol aşığı herkesin oynadığı en popüler oyunlar arasındadır. Hatta gerçek futbolcular, teknik adamlar ve menejerler bu oyunu oynayarak yeni yetenek keşfi yaparlar. Sizler de bir takım kurun ve transferler yapın, oyuncular geliştirin ve satın. Takımınızı şampiyonluğa hazırlayın.

7. CS GO (Counter Strike Global Offensive)

YouTube video

Counter, herkesin küçük yaşlarından beri zevkle oynadığı bir mücadele oyunudur. İki takıma ayrılırsınız ve terörist veya polis olarak mücadeleye başlarsınız. Oyun da amaç rakibi yenmek. Fakat bunu yaparken iki takımın ayrı görevleri bulunuyor.

Teröristler zor durumda olan insanlara gelen yardım kolilerini patlatmak için bomba kurmak zorundalar. Polisler ise bu bombayı kurdurmamalı veya kurulan bombayı vaktinden önce imha etmeli. En popüler oyunları oynarken en zevk alacağınız oyun bu olabilir. Ateş altında bir mücadele için vakit kaybetmeyin.

8. Escape From Tarkov

YouTube video

FPS oyunları ile aranız iyiyse bu oyunu mutlaka oynamalısınız. Dünyanın en gerçekçi FPS oyunu olarak biliniyor. Oynayan tüm oyunculardan yüksek not almış durumda. Karantina günlerinde oynanan en popüler oyunlar arasında yer alıyor.

9. Overwatch

YouTube video

Overwatch video oyununa başta ön yargı ile bakabilirsiniz ama oynadıkça bağımlılık yaptığını göreceksiniz. Çoklu oyunculu türünde olan oyunda iki takım olarak mücadele edilmektedir. Rakiplerinizi mermi yağmuruna tutmaya ne dersiniz?

10. Metin2

YouTube video

Metin2, yıllara meydan okuyan açık PVE savaşlarına sahne olan oyun. Fantastik canavarlar ve karakterler ile macera dolu bir serüvene çıkmak isteyenlerin oyunu. Karakterinizi oluşturun ve onu seviyelerden seviyelere taşıyın.

Merakla Beklenen Mount And Blade II Ve Valorant Oyunları

En popüler oyunları oynayan oyuncular, bunlar dışında merakla beklenen Moun&Blade II oyununu da çokça oynadılar. Halen büyük bir zevkle oynanan oyun şuan Steam platformunda en çok oynanan oyunlar listesinde yerini alıyor. Oyunun kendine has tarzı ve zorluğu onu en popüler oyunlar listesine taşıdı.

Oyuncular bu oyunda strateji, ekonomi, savaş tekniği, bürokrasi yeteneği gibi birçok yeteneklerini konuşturmaları gerekiyor. Sizlerde eve kapandığınız bu günlerde bu oyunu edinerek kendi ordunuzu kurmaya başlamalısınız. En popüler oyunları oynarken kendi popüler oyununuz arasına girebilir.

YouTube video

Valorant oyunu da oyun severler tarafından merakla bekleniyordu. Oyun Counter Strike mantığına sahip bir mücadele oyunu. 5’er kişilik 2 takım halinde rekabetçi oyun modu ile mücadele veriliyor. Riot Games tarafından geliştirilen ve beğeniye sunulan oyun en çok yayını yapılan ve izlenen oyunlar arasında. En popüler oyunları oynarken bu oyuna da bir göz atmanızı tavsiye ederiz.

Kızların En Popüler Oyunları

YouTube video

Oyun sektöründe küçük kızların ve büyüklerin en çok oynadığı kız oyunları arasında hiç şüphesiz The Sims 4 oyunu zirveyi oynuyor. Bu oyunda oyuncular, oyun karakterlerinin hayatlarını yönlendirerek onlara çeşitli görevler yaptırıyorlar.

Bu oyun dışında yukarıda bahsettiğimiz oyunları da çok rahat oynayan ve Twitch üzerinden yayın yapan kız oyuncular mevcut. Beceri oyunları konusunda son derece yetenekli olan bu oyuncular, karantina günlerinde en popüler oyunları izleyicilerine en iyi şekilde aktarıyorlar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!