featured

Tiroid İlacı Levotiron Nedir Ne İçin Kullanılır | Levotiron Nasıl Kullanılır | Hamilelikte Levotiron Kullanımı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tiroid ilacı Levotiron nedir ne için kullanılır sorusu, doktorlar tarafından bu ilacın yazıldığı kişiler tarafından merak ediliyor. Günümüzde en yaygın olarak kullanılan tiroid ilacı olan Levotiron nasıl kullanılır? İlk kez kullanmaya başlayacak olanlar için Levotiron günde kaç kez kullanılır, hamilelikte Levotiron kullanılır mı? Emziren anneler Levotiron kullanabilir mi? Levotiron muadili tiroid ilaçları nelerdir? İşte, tiroid ilacı Levotiron nedir ne için kullanılır hakkındaki bilgiler…

Levotiron Nedir ? Levotiron Hangi Grup İlaçtır ?

Tiroid ilacı Levotiron nedir; Abdi İbrahim İlaç Sanayi tarafından üretilen, etken maddesi Levotiroksin sodyum, yardımcı maddeleri ise Laktoz monohidrat, mısır nişastası, kroskarmeloz sodyum, magnezyum stearat ve sığır jelatini olan bir ilaçtır. Levotiron ilacı, tiroid hastalarının kullanımına sunulan bir ilaçtır ve yalnızca reçeteli olarak kullanılmalıdır.

Levotiron 125 mg tabletin bir yüzünde + işareti bulunmakta ve diğer yüzünde de 125 yazmaktadır. Tabletin formu yuvarlaktır ve beyaz renklidir. Levotiron hap, endokrin sistem ilacıdır ve tiroid preparatları olarak kategoirize edilmektedir. Levotiron 25 mcg, 50 mcg, 75 mcg, 100 mcg, 125 mcg, 150 mcg ve 200 mcg tablet seçenekleri bulunmaktadır.

Levotiron Ne İçin Kullanılır | Levotiron İlacı Ne İşe Yarıyor ?

Levotiron nedir ne için kullanılır sorusuna verilebilecek bir çok yanıt bulunuyor ancak bu ilaç temelde tiroid hastalığının tedavisi için, tiroid yetmezliği durumunda kullanılır. Levotiron ne için kullanılır sorusuna verilen yanıtlar, mikrogram özelliklerine göre Levotiron prospektüs içeriğinde şu şekilde verilmiştir:

25-200 mcg Levotiron ilacı: tiroid kanserinde baskılayıcı tedavi olarak, iyi huylu ötiroid guatr tedavisinde, hipotiroidizmde destekleyici tedavi olarak, ötirod guatr cerrahisi sonrasnda kullanılır.25-100 mcg Levotiron ilacı: hipertiroidizm nedeniyle antitirod ilaç tedavisi esnasında takviye tedavi olarak kullanılır.100-150-200 mcg Levotiron ilacı: tiroid süpresyon testi için tanı maksadıyla kullanılır.

Tiroid İlacı Levotiron Günde Kaç Kez Kullanılır ?

Levotiron nedir ne için kullanılır araştırması yapan kişilerin öncelikli olarak bilmesi gereken; bu ilacın kullanım dozunun her hastanın özelliklerine göre belirlendiğidir. Levotiron günlük dozu, hastaya yapılacak bazı testlerin sonucunda belirlenmelidir. Çünkü her hastanın T4 ve serbest T4 değerleri farklı olabilmektedir.

Genel olarak Levotiron kullananlar düşük dozla ilaca başlamalıdır. Daimi doza kadar da her 2 ile 4 haftada bir basamaklı olarak doz artırımına gidilmelidir. Başlangıç dozundan sonra yapılacak testlerle hastaların günde kaç kez ve kaç doz Levotiron hap kullanması gerektiği belirlenir.

Levotiron Nasıl Kullanılır ?

Tiroid ilacı Levotiron nedir nasıl kullanılır sorusunun yanıtı, tedavi gören tiroid hastasının özelliklerine göre değişmektedir. Bu ilacın kullanım dozu ve şekli, hastalar özel olarak belirlenmektedir. Levotiron prospektüs bilgilerinde, Levotiron nasıl kullanılır sorusunun yanıtları verilmiştir ancak bu bilgiler yalnızca yol göstermek amacıyladır.

Levotiron kullananlar, doktorların önerdiği şekilde ve dozda ilaç kullanımı yapmalıdır. Tiroid ilacı Levotiron kullananlar, günlük dozlarını tek seferde alabilirler. Ancak tavsiye edilen kullanım şekli; sabahları aç karnına ya da kahvaltıdan yarım saat öncedir. Tercihen yarım bardak su olmak sureti ile bir miktar sıvı ile Levotiron hapı içilmelidir. Levotiron prospektüs bilgilerine göre Levotiron nasıl kullanılır sorusunun cevapları, kullanım amacına göre farklı dozlarda belirtilmiştir.

1– İyi Huylu Ötiroid Tedavisinde Levotiron Nasıl Kullanılır ?

İyi huylu ötiroid tedavisi gören kişiler günde 75-200 mcg Levotiron hapı kullanmalıdır.

2– Ötiroid Guatr Cerrahisi Sonrasında Levotiron Günde Kaç Kez Kullanılır ?

Ötiroid guatr cerrahisi sonrasında nüks profilaksisi amacıyla Levotiron hapı 75-200 mcg aralığında kullanılmalıdır.

3– Hipotiroidizm Destek Tedavisinde Çocuklarda Levotiron Nasıl Kullanılır ?

Hipotiroidzm tedavisinde destek amaçlı olarak Levotiron hapı çocuklarda başlangıç dozu olarak 12.5-50 mcg aralığında önerilir. İdame doz olarak da çocuğun vücut alanına göre tavsiye edilen; 100-150 mcg’dir.

4- Hipotiroidizm Destek Tedavisinde Erişkinlerde Levotiron Nasıl Kullanılır ?

Hipotiroidzm tedavisinde destek amaçlı olarak Levotiron hapı erişkinlerde başlangıç dozu olarak 25-50 mcg aralığında önerilir. İdame doz olarak da tavsiye edilen; 100-200 mcg’dir.

5– Tiroid Kanserinde Tiroid İlacı Levotiron Nasıl Kullanılır ?

Tiroid kanseri tedavisinde Levotiron günde kaç kez kullanılır sorusunun yanıtı, hekimler tarafından belirtilmektedir. Levotiron prospektüs bilgilerinde Tiroid kanseri tedavisinde önerilen günlük doz 150-300 mcg aralığındadır.

6– Bebeklerde Levotiron Kullanımı

Bebeklerde tiroid ilacı Levotiron kullanımı, günün ilk öğününden en az yarım saat önce yapılmalıdır ve günlük doz tek seferde verilmelidir. Levotron tablet, kullanımdan hemen önce su içinde ezilerek eritilmeli ve bir miktar su ile bebeğe içirilmelidir.

Hamilelikte Levotiron Kullanılır mı ?

Tiroid ilacı Levotiron hamilelik döneminde kullanılabilen bir ilaçtır. Levotiron prospektüs içeriğinde Levotiroksin tedavisine gebelik döneminde devam edilmesi gerektiği bilgisine yer verilmiştir. Ayrıca hamilelik döneminde do ayarlaması yeniden yapılmalı ve doz artırımına gidilmelidir. Serum TSH değerlerindeki yükselmeler, en erken hamileliğin dördüncü haftasında ortaya çıkmaktadır.

Emzirme Döneminde Tiroid İlacı Levotiron Kullanılır mı?

Emziren anneler tiroid ilacı Levotiron hapı kullanabilmektedir ancak bu hekim kontrolünde gerçekleştirilmelidir. Levotiron etken maddesi levotiroksin, anne sütüne geçer ancak önerilen dozlarda kullanıldığı takdirde bebeklerde hipertiroidzmi tetiklemez veya bebeğin TSH salgısını baskılamaz.

Levotiron Yan Etkileri Nelerdir ?

Tiroid ilacı Levotiron prospektüs içeriğinde Levotiron yan etkileri bilgilerine de yer verilmiştir. Her ilaç gibi Levotiron hapı da yan etkileri olan bir ilaçtır ve yan etkilerin görülme sıklıkları farklıdır. Eğer Levotiron nedir ne için kullanılır araştırması yapıyorsanız, yan etkiler konusunda bilinçlenmek için prostektüs içeriğini okuyabilirsiniz. Özellikle Levotiron etken maddesi veya yardımcı maddelerinden birine alerjisi olan kişilerde alerjik reaksiyon belirtileri ortaya çıkabilmektedir.

Levotiron prospektüs bilgilerinde, Levotiron yan etkileri şunlar olarak sıralanmıştır:Alerjik reaksiyonAdet düzensizliğiUykusuzluk ve huzursuzlukBaş ağrısıÇarpıntıMide bulantısı ve kusmaAteşDiyare

Tiroid İlacı Levotiron Muadili Tiroid İlaçları Nelerdir ?

Levotiron yan etkileri söz konusu olduğunda ya da bu ilacın piyasada bulunmadığı zamanlarda Levotiron muadili ilaçlar kullanılması gerekebilmektedir. Eğer Levotiron yan etkileri gördüyseniz, doktorunuza danışarak Levotiron muadili tiroid ilacı talep edebilirsiniz. Levotiron muadili ilaçlar ise şunlardır:

EuthyroxTefor

Levotiron Euthyrox Farkı Nedir ?

Euthyrox muadili Levotiron tiroid ilacıdır. Bu ilaçlar hemen hemen birbiri ile aynıdır ve ikisinin de etken maddesi levotiroksindir. Tiroid yetmezliği tedavisi ve tiroid kanseri için kullanılan Levotiron ve Euthyrox, yardımcı maddeler bakımından farklılaşmaktadır. Birinde balık jelatini yer alırken diğerinde sığır jelatini bulunur.

Levotiron Reçetesiz Alınır mı ?

Tiroid ilacı Levotiron reçetesiz alınabilen bir ilaçtır çünkü normal reçete ile satılır. Ancak tiroid hastası olmayan kişilerin kesinlikle kullanmaması gereken bir ilaçtır.

Tiroid Hapı Levotiron Hapı Kilo Aldırır mı ?

Tiroid ilacı Levotiron nedir ne için kullanılır araştırması yapıldığında görülüyor ki; bu ilaç tiroid yetersizliği durumunda, tiroidin normal çalışmasını sağlamak amacıyla kullanılıyor. Dolayısı ile tiroid hapı Levotiron kilo aldırmaz, aksine tiroidi düzenlediği için kilo verilmesine imkan sağlar.

Levotiron Yasaklandı mı ?

Eczaneler, Levotiron muadili ilaç verdiğinde hastalar Levotiron yasaklandı mı diye merak etmektedir. Ancak bu ilaç en çok kullanılan tiroid ilacı olduğundan zaman zaman tükenmekte ve yerine Levotiron muadili ilaçlar verilebilmektedir ve yasaklanmamıştır.

Tiroid Hapı Ne Zaman İçilmeli ?

Tiroid ilaçları genellikle sabahları aç karnına ya da sabah ilk öğünden en az yarım saat önce içilmelidir.

Tiroid İlacı Kullanılmazsa Ne Olur ?

Levotiron ilaç gibi tiroid ilaçları, tiroid hastalarının ve tiroid kanseri tedavisi için kullanılmaktadır. Hastalığın ilerlememesi ve tiroid semptomlarının görülmemesi için ilacın düzenli bir şekilde, doktorun önerdiği günlük dozda kullanılmalıdır.

Zayıflamak için Levotiron Mucizesi Gerçek mi?

Çoğu tiroid hastası, çok yemek yemese dahi tiroidin yavaş çalışması nedeniyle kilo almaktadır. Tiroid kaynaklı kilo alımının önüne geçilmesi için de tiroid tedavisi olunmalı, ilaçlar muntazam kullanılmalıdır. Böylelikle kilo alımının da önüne geçilebilir. Dolayısı ile tiroid hastaları tedavi olduklarında, zayıflamak için Levotiron mucizesi ile fazla kilo alımının önüne geçebilir. Ancak Levotiron hapı kesinlikle zayıflamak için kullanılmaz, tiroid hastası olan kişilerin dışındakilerin kullanımına uygun değildir.

Levotiron Fiyat 2022 Ne Kadar ?

Tiroid hapı Levotiron nedir ne için kullanılır araştırması kadar, Levotiron fiyat 2022 bilgisi de internet kullanıcıları tarafından sık yapılıyor. Güncel Levotiron fiyat 2022 listesine göre 14.12 TL’dir.

YouTube video

Levotiron Kullananlar ve Levotiron Ekşi Yorumları

Levotiron nedir ne için kullanılır, yan etkileri nelerdir ve benzeri gibi sorularınıza Levotiron prospektüs bilgileri dışında gerçek kullanıcı deneyimlerine dayanan bilgiler arıyorsanız, Levotiron Ekşi başlığına göz atabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!