featured

Tost Ekmeğiyle Kahvaltılık Tarifleri: Tost Ekmeğinde Pizza, Tost Ekmeğinde Yumurta!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sahur sofralarının vazgeçilmezlerinden olan tost ekmeğinde kahvaltılık tarifleri nasıl yapılır? Hazırlanacak bir kahvaltı ile birlikte bu şahane tarifleri kaçırmamanızı ve denemenizi öneririz. Lezzetine doyum olmayan bu tarifleri pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Şimdi Ramazan menüleri içinde hazırlayabileceğiniz bu tarifleri verelim.

Tost Ekmeğinde Kahvaltılık Tarifleri

YouTube video

1- Tost Ekmeğinde Peynirli Yumurta

Malzemeler

Tost ekmeği350 gram beyaz peynir,4 yumurta,100 gram tereyağı.

Hazırlanışı

Çukur bir kase içerisinde peynir ezilir.Üzerine yumurtalar kırılır ve tereyağı eklenerek tüm malzemeler karıştırılır.Hazırlanan peynirli karışım tost ekmeleri üzerine sürülür ve 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirilir.Servise hazır hale gelen tost ekmeğinde peynirli yumurta servis tabaklarına alınarak ikram edilir.

2- Tost Ekmeğinde Pizza

Malzemeler

Tost ekmeği,1 su bardağı domates konservesi,3 adet ince kıyılmış yeşil biber,1 adet büyük İnce kıyılmış kapya biberi,150 gram ince doğranmış sucuk,1 su bardağı Kaşar peyniri,Kekik.

Hazırlanışı

Tost ekmekleri üzerine önce biraz domates konservesi sürülür ve bir tutam kekik serpilir.Üzerine kıyılmış yeşil biberle kapya biberlerinden ve doğranmış sucuklardan eklenir.En son kaşar peyniri de serpilerek 180 derece fırında pişirilir.Servise hazır hale gelen tost ekmeğinde pizza sunum tabaklarına alınır.

3- Tost Ekmeğinde Yumurta

Malzemeler

Tost ekmeği,2 adet çok ince doğranmış köy biberi,1 adet çok ince doğranmış köy biberi,1 su bardağı domates konservesi6 adet yumurta,1 yemek kaşığı tereyağı,Tuz.

Hazırlanışı

6 adet tost ekmeğinin ortası kare şeklinde kesilerek çıkartılır.Bir tava içerisinde tereyağı ile biberler ve domates konservesi hafif sotelenir.1 adet içi çıkarılmamış tost ekmeğinin üzerine ortası çıkarılan tost ekmeği konur.Tost ekmeklerinin ortasına sotelenen biberli domatesten ikişer yemek kaşığı eklenir.Her tost ekmeğine biberlerin üzerine 1 yumurta kırılır ve bir tutam tuz atılarak 180 derece fırında yumurta pişene kadar pişirilir.Pişen tost ekmeğinde yumurta servis edilir.

Tost ekmeğinde kahvaltılık tarifleri ile hazırlayağınız bu lezzetleri sahur tarifleri olarak da değerlendirebilirsiniz veya bir misafiriniz geldiğinde pratik olarak hazırlayabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!