featured

Tuna Nehri Pastası! İftar İçin En Kolay Pasta Tarifi!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Almanların çok severek ve sıkça yaptıkları Tuna Nehri Pastası tadına doyulmayan bir pastadır ve bir o kadarda kolay yapılır. Aslında Tuna Nehri pastasının orijinali pudingle ve çikolatalı ganaj sos ile yapılandır. Bu tarife bir pratiklik getirdik ve iftar için kolay hazırlanabilsin diye birazda olsa tarifi değiştirdik. Pek çok yerde Tuna Dalgası Pastası olarak geçen pudingli ve ganaj soslu orijinal tarifi de yine sizlere bir başka günde paylaşacağız. Şimdi ise Okuhaber’in pastacısının kendi tarifini sizlerle paylaşalım. İşte en kolay pasta tarifi, Tuna Nehri Pastası!

Tuna Nehri Pastası Tarifi!

Tuna Nehri Pastası Malzemeleri

4 kahve fincanı şeker,4 orta boy yumurta,4 kahve fincanı un,1 kabartma tozu,1 yemek kaşığı sıvı yağ,1 vanilya,1 kabartma tozu,1,5 yemek kaşığı kakao,1 paket pasta kreması,1 bardak soğuk süt,2 paket toz krem şanti1,5 su bardağı vişne kompostosunun vişne taneleri.

Tuna Nehri Pastası Nasıl Yapılır?

En kolay pasta tarifi olan Tuna Nehri Pastası için önce kek hamurunun hazırlanması gerekir.Bunun için 2 fincan şeker ve 4 yumurta bir çırpma kabı içerisinde mikser yardımıyla kar gibi olana kadar iyice çırpılır.Üzerine un, sıvıyağ, vanilya ve kabartma tozu eklenerek hamur tekrar çırpılır.Hazırlanan hamurun yarısı borcam tepsisine dökülür ve kalan yarısına 1 yemek kaşığı kakao ilave edilerek hamur mikserle çırpılır. Ve tepsideki hamurun üzerine dağıtılarak sürülür.Üzene vişne taneleri aralıklı olarak eklenir ve 180 derece fırında kek pişene kadar pişirilir.Kek pişerken bir kap içerine süt, krem şanti ve krema eklenerek krema sertleşene kadar çırpılır. Çırpılan krema buzdolabında soğutulur.Pişen kek fırından çıkartılır ve soğumaya bırakılır.Soğuyan kekik üzerine hazırlanan krema sürülür ve üzerine süzgeç yardımıyla kakao serpilir.Hazır hale gelenen en kolay pasta tarifi ile yaptığımız Tuna Nehri Pastası kesilip pasta tabaklarına alınarak servis edilir.

Bugün iftar sonrası için bir en kolay pasta tarifi verdik. Bu tarifimizden sonraki tarifimiz sahur tarifleri olacak. Afiyet olsun.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!