featured

Unvanlarını Bırakan Ünlü Kraliyet Ailesi Çocukları!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çocukken veya gençlik dönemlerinde genellikle kral ya da kraliçe, prens ya da prenses olmak isteyen oldukça çoktur. Birde bu hayalin gerçek olduğunu var sayarsak ya da gerçekten unvan sahibi olarak dünyaya gelinirse, birde bu içinde bulunulacak olan kraliyet hayatı size göre olmazsa ne yapardınız? İsteseniz de kolay kolay unvanınızı bırakamayacağınızı düşündüğünüzdeki zor durumu hayal edebiliyor musunuz?

YouTube video

Sussex Dükü Prens Harry ile Sussex Düşesi Meghan Markle bu sene kraliyet ailesini terk etme kararı aldılar ve uyguladılar. Ekonomik olarak da bağımsız olmayı tercih ettiler. Ne kadar zor bir hayat yaşadıklarını yılda 2000 den fazla resmi etkinliklere katılan bir kraliyet ailesi oluşlarından anlamak aslında hiçte zor olmasa gerek. Her ailenin her bir ferdi için farkındalık yaratmaları gereken konular oluyor ve bu etkinliklere katılmaları gerekiyor. Tabi yaşantılarından kuşkusuz memnun olanlarda vardır. Ama ya memnun olmayanlar? Siz olsanız ne yapardınız, hala hayallerinizin doğrultusunda bir kraliyet ferdi olmak ister miydiniz?

Tahtı Bırakan En Son İngiliz!

Kral VIII. Edward aldığı bir kararla modern çağda görevini bırakan tek İngiliz kralıdır. Wallis Simpson adında boşanmış bir kadına aşık olan Edward, görevi gereği bu kadınla evlenemezdi. Edward’ın kraliyet kuralları gereği bir kere eşinden ayrılan biriyle evlenmesi mümkün değildi ve yasaktı. Kral Edward, 11 Aralık 1936’da radyadan yaptığı bir duyuru ile tahtı bıraktığını ilan etti ve yerine VI. George atandı. Bu olaydan sonra İngiliz kraliyetinde görüşler biraz daha esnekleşti ve Harry ile Meghan evlenebildiler. Aslında Meghan’da eşinden ayrılmış bir Amerikalı idi.

Prens Harry’in Kraliyetten Çekilişi!

Prens Harry ile Meghan Markle kraliyetten çekildikten sonra aile bu durumdan nasıl etkilendi? Harry, Prens Charles ve Prens William’dan sonra taht sıralamasında üçündü sıradaydı. Fakat William ile Kate’in üç çocuğu dünyaya gelince Harry direk olarak altıncı sıraya geçti. Bu durumda Harry’nin zaten kral olma ihtimali minimuma düşmüştü.

Harry ve Meghan’ın oğlu Archie ise kraliyet ailesinde dünyaya geldiği için kraliyet bebeği olarak kabul ediliyor. Fakat Archie’nin çocukları ise kraliyet ailesinden kabul edilmeyecekler.

Peki, Küresel Monarşilerde Durum Nedir?

Dünyanın en ünlü hükümdarı kuşkusuz 16 İngiliz Milletler Topluluğu ülkesinin kraliçesi, Kraliçe II. Elizabeth’tir. Dünyada ise 25’in üzerinde monarşi bulunmaktadır. Her ülkenin kraliyet kurallarının farklı oluşu nedeniyle kral ve kraliçelerinde sorumlulukları değişmektedir.

Örnek verecek olursak, bir monarşi ülkesi olan Suudi Arabistan gibi ülkelerde krallıktan ayrılmak gibi bir durum olduğunda başbakanlıktan da vazgeçilmiş olunuyor. Tabi tahtlarını bırakmaya zorlanan hükümdarlarda var. Fakat bazı hükümdarlar bahsedildiği gibi kendi istekleriyle kendi tahtlarını bıraktı.

Tahtlarını Bırakan Krallar!

Prajadhipok Tayland Kralı 1935 Yılında Tahtı Bıraktı!

Prajadhipok Tayland Kralı, ülkesinde askeri rejim güçlenince bu durumdan bıktı ve İngiltere’ye gitti.

VIII. Edward İngiltere Kralı 1936 Yılında Tahtını Terk Etti!

Kraliyet kuralları gereği sevdiği kadınla evlenemeyeceği için görevini bıraktı.

III. Vittorio Emanuele İtalya Kralı 1946 Yılında Tahttan Çekildi!

Monarşi düzenini II. Dünya Savaşı’ndan uzak tutmak istedi ve görevinden çekildi.

III. Léopold Belçika Kralı 1951 Yılında Görevini Bıraktı!

Yasadışı evlilik yaptığı için görevini bıraktı.

Talal Ürdün Kralı 1952 yılında Sağlık Sorunları Nedeniyle Görevinden Ayrıldı!

Şizofreni tedavisi olması gerekiyordu ve görevinden ayrıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!