Ürederm Lipo %10 Emülsiyon Nedir Ne İşe Yarar | Ürederm Krem Nasıl Kullanılır | Ürederm Nemlendirici Fiyat 2022
Ürederm Lipo %10 Emülsiyon Nedir Ne İşe Yarar | Ürederm Krem Nasıl Kullanılır | Ürederm Nemlendirici Fiyat 2022

Ürederm Lipo %10 Emülsiyon Nedir Ne İşe Yarar | Ürederm Krem Nasıl Kullanılır | Ürederm Nemlendirici Fiyat 2023

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ürederm Lipo %10 emülsiyon egzama, cilt kuruluğu, pullanma, kaşıntı gibi çeşitli cilt sorunları için kullanılıyor. Peki, cildin nem ve yağ dengesini sağlayan Ürederm Lipo %10 emülsiyon nedir ne işe yarar? Ürederm Krem nasıl kullanılır? Ürederm Lipo yan etkileri nelerdir? Ürederm Lipo Fiyat 2022 ne kadar? Üreli krem Ürederm nemlendirici nedir? İşte, Ürederm prospektüs bilgilerine göre hazırladığımız Ürederm Lipo %10 emülsiyon nedir ne işe yarar yazımız…

Ürederm Lipo %10 Nedir ? Ürederm Lipo 10 Yağ İçinde Su Emülsiyonu Nedir ?

Ürederm Lipo %10 Emülsiyon nedir; deri üzerine uygulanan, etken maddesi üre yani karbamid, yardımcı maddeleri ise; sıvı parafin, desil oleat, abil WE09, laktik asit, sodyum klorür, poliheksanid, magnezyum sülfat, siklometikon, sodyum laktat, disodyum EDTA, bütil hidroksitoluen ve saf su olan bir kremdir.

Ürederm Krem, Orva İlaç Sanayi tarafından üretilmektedir ve her 1 gram emülsiyon içinde 100 mg üre yani karbamid bulunur. İçeriğindeki üre sayesinde pek çok cilt sorunu üzerinde etki eder. Ürederm Krem, Dermatolojik ilaçlar kategorisindeki yumuşatıcılar ve koruyucular olarak adlandırılan ilaç grubundadır.

Ürederm Lipo %10 Nedir ? Ürederm Lipo 10 Yağ İçinde Su Emülsiyonu Nedir ?

Ürederm Lipo %10 Ne İşe Yarar ?

Ürederm Lipo %10 emülsiyonun her 100 gramında 10 g üre yer alır. Bu sayede çeşitli cilt hastalıklarının ve cilt sorunlarının üzerinde olumlu etki eder. Çünkü derinin stratum korneum tabakasında üre doğal olarak da bulunur. Ürederm Lipo prospektüs içeriğinde Ürederm Lipo %10 ne işe yarar, ne için kullanılır sorusuna şu şekilde cevap verilmiştir:

  • Balık pulu görünümündeki kuru cilt hastalığı yani iktiyozis tedavisinde
  • Kuru cilt tedavisinde
  • Atopik egzama tedavisinde
  • Kronik egzama tedavisinde
  • Asteatotik egzama tedavisinde
  • Kronik hale gelen cilt kuruluğunun tedavisinde

Ürederm Krem ayrıca topikal kortikosteroit tedavisinde de destekleyici olarak kullanılır. Doktorlar, iltihap giderici, kaşıntı giderici ve antialerjik ilaçlarla birlikte Ürederm nemlendirici de reçete edebilir.

Deri kuruması sorunu; yetersiz ve yanlış beslenme, deterjan ile aşırı temas gibi durumlarla da ortaya çıkabilir. Bu gibi cilt kurulukları için de Ürederm Krem, doktor tavsiyesi ile kullanılabilir.

Ürederm Lipo Krem Nasıl Kullanılır ?
Ürederm Lipo Krem Nasıl Kullanılır ?

Ürederm Lipo Krem Nasıl Kullanılır ?

Ürederm lipo %10 emülsiyon nedir ne işe yarar sorusunun cevabı kadar Ürederm Lipo nasıl kullanılır sorusunun cevabı da merak ediliyor. Öncelikle bilinmesi gerekir ki; Ürederm Lipo kullananlar yalnızca doktorun tavsiye ettiği şekilde kullanım gerçekleştirmelidir. Çünkü Ürederm Krem herkese farklı nedenlerle reçete edilebilir.

Ürederm prospektüs içeriğinde bu kremin günde 2 veya 3 kez kullanıma uygun olduğu bilgisine yer veriliyor. Ürederm nemlendirici, doktor başka tavsiyede bulunmadığı sürece günde 2 veya 3 kez sorunlu cilt üzerine sürülür.

Ürederm Lipo Hamilelikte Kullanımı Yapılır mı ?

Ürederm Lipo Hamilelikte Kullanımı Yapılır mı ?

Hamilelikte Ürederm Lipo krem kullanımı yapılıp yapılmayacağına doktor karar vermektedir. Ürederm prospektüs içeriğinde, bu kremin anne karnındaki bebeğe zararlı olup olmadığının bilinmediği bilgisine yer veriliyor. Eğer size Ürederm reçete edildiyse ve hamile iseniz doktorunuza danışınız. Ürederm kullanımı yaparken hamile olduğunuzu far kederseniz, doktora danışıncaya kadar kullanıma ara veriniz.

Emziren Anneler Ürederm Krem Kullanabilir mi ?

Emziren Anneler Ürederm Krem Kullanabilir mi ?

Eğer emzirme döneminde iseniz ve Ürederm nemlendirici kullanımı yapıyorsanız öncelikle doktorunuza danışınız ve doktorunuz, bu kremi kesinlikle kullanmanız gerektiğini söylemedikçe kullanmayınız.

Eğer emzirme döneminde Ürederm kullanımı yapıyorsanız ve meme çevrenizde kullanıyorsanız, emzirmeden önce kremi iyice temizleyiniz.

Ürederm Lipo %10 Emülsiyon Yan Etkileri Nelerdir ?

Ürederm Lipo %10 Emülsiyon Yan Etkileri Nelerdir ?

Her ilaç ve kremde olduğu gibi Ürederm Lipo yan etkileri de söz konusudur. Özellikle Ürederm etken maddesi ve yardımcı maddelerine alerjisi olan kişilerde yan etki söz konusu olabilir. Ürederm prospektüs içeriğinde, acilen sağlık kuruluşuna başvurmayı gerektiren ciddi Ürederm Lipo yan etkileri şunlar olarak sıralanmıştır:

  • Nefes almada zorluk
  • Dilde, yüzde, boğazda, yüzde şişme
  • Kurdeşen, kaşıntı ve döküntü gibi alerjik reaksiyonlar
  • Aşırı duyarlılık
  • Anaflaksi yani cildin alerjik maddelere verdiği ciddi yanıt

Ürederm Lipo yan etkileri arasında hafif yan etkiler de vardır. Ürederm prospektüs bilgilerinde hafif Ürederm Lipo yan etkileri şunlar olarak sıralanmıştır:

  • Ödem
  • Kızarıklık
  • Kaşıntı
  • Ciltte yanma
  • Pullanma
  • Cilt yüzeyinde tahriş
Ürederm Lipo Krem Kullanırken Dikkat Edilecekler

Ürederm Lipo Krem Kullanırken Dikkat!

Cilt üzerine aşırı miktarda Ürederm nemlendirici uygulanmamalı, fazlalık Krem bir peçete yardımıyla alınmalıdır. Eğer gereğinden fazla Ürederm Lipo %10 krem uygulanırsa bu cilt üzerinde tahrişe neden olabilir.

Ürederm Lipo %10 emülsiyon yağ içinde su emülsiyonu yüze kullanılabilir ancak ağza temas etmemelidir. Eğer yanlışlıkla Ürederm nemlendirici yutulursa bu durum, mide ve bağırsak tahrişine yol açabilir, mide bulantısı ve kusma yapabilir.

Bu durumda Ürederm prospektüs içeriğinde tavsiye edilen; sağlık kuruluşuna başvurmaktır. Sağlık kuruluşuna gidinceye kadar fazla miktarda süt ya da şu içilmesi tavsiye edilir.

Kimler Ürederm 10 Emülsiyon Losyon Kullanamaz ?

Kimler Ürederm 10 Emülsiyon Losyon Kullanamaz ?

Ürederm nemlendirici yan etkileri nedeniyle herkes tarafından kullanılamaz. Özellikle de etken madde üre ve yardımcı maddelere karşı hassasiyeti olanların kullanmaması gerekir. Ürederm Lipo 10 prospektüs içeriğinde Ürederm kullanmaması gereken kişiler su şekilde sıralanmıştır:

  • Uygulama bölgesinde yara ve açık yarası olanlar
  • Süt çocukları
  • Ürederm bileşenlerine alerjisi olanlar
Ürederm Nemlendirici Muadili Kremler Nelerdir ? Ürederm Lipo %10 Emülsiyon Eşdeğerleri Nelerdir ?

Ürederm Nemlendirici Muadili Kremler Nelerdir ? Ürederm Lipo %10 Emülsiyon Eşdeğerleri Nelerdir ?

Dermatolojik ilaçlar kategorisindeki yumuşatıcı ve koruyucu ilaçlar grubunda yer alan Ürederm Lipo muadili krem ve losyonlar için etken maddelerine bakmak gerekir. İçeriğinde üre bulunan Ürederm Lipo muadili krem ve losyonlar şunlardır:

  • Excipial Lipo 200 ml Solüsyon
  • Excipial Hydro 200 ml Solüsyon
  • Nutraplus %10 Krem
  • Ürederm Hydro %10 Losyon
  • Ürederm %20 Krem
  • Ürederm %40 Emülsiyon Jel
Ürederm Lipo Fiyat 2022 Nedir ?

Ürederm Lipo Fiyat 2022 Nedir ?

Ürederm Lipo %10 Emülsiyon nedir sorusunun cevabı kadar, Ürederm Lipo Fiyat 2022 ne kadar sorusu da internet üzerinde sık araştırılıyor. Ürederm Lipo Fiyat 2022 listesine göre 30.41 TL’dir. Ancak Ürederm Lipo SGK kapsamında bir krem olduğu için sosyal güvencesi olan kişiler eczanelerden ücretsiz de alabilmektedir. Ürederm Lipo reçetesiz fiyatı 30.41TL’dir.

Ürederm Krem Hakkında En Çok Merak Edilen Sorular ve Cevapları

 

Ürederm Krem Hakkında En Çok Merak Edilen Sorular ve Cevapları

Egzama kremi olarak kullanılan, cilt kuruluğu ve cilt pullanması sorunlarını ortadan kaldıran, kaşıntıyı gideren Ürederm Lipo %10 emülsiyon krem hakkında internet kullanıcıları pek çok soruya yanıt arıyor. İşte, internet üzerinde cevabı en çok araştırılan Ürederm Krem hakkındaki o sorular ve cevapları…

  1. Ürederm Lipo SGK Karşılıyor mu ?

    Evet. Ürederm Lipo %10 emülsiyon losyon SGK tarafından karşılanır. Sosyal güvencesi olan kişiler, doktor reçetesiyle eczanelerden Ürederm kremi ücretsiz olarak alabilir.

  2. Ürederm Lipo Reçetesiz Alınır mı ?

    Evet. Cilt kuruluğuna iyi gelen, egzama için kullanılan, ciltteki pullanmayı ve kaşıntıyı gideren Ürederm nemlendirici reçetesiz olarak da eczanelerden satın alınabilir. Çünkü Ürederm losyon normal reçeteli bir kremdir.

  3. Ürederm Lipo 10 Emülsiyon Ne için Kullanılır ?

    Ürederm nemlendirici, kaşıntı giderici, egzama tedavi edici bir kremdir. Ciltteki kuruluğu gidermek ve cildin nem dengesini sağlamak için kullanılır. Cilt üzerindeki pullanmayı giderir.

  4. Üroderm Lipo 10 Emülsiyon Yüze Sürülür mü ?

    Doktor tavsiyesi ile Ürederm Lipo 10 emülsiyon yüze sürülebilir. Özellikle yüzdeki deri kuruluğu ve pullanma için kullanılır. Ancak aşırı miktarda Ürederm krem kullanmak tahrişe yol açabilir. Günde 2 veya 3 defadan fazla kullanılmamalıdır.

  5. Ürederm Lipo Günde Kaç Kere Kullanılır ?

    Ürederm Lipo günde 2 veya 3 kez kullanıma uygun olan bir kremdir. Günde 2 veya 3 kez sorunlu deri üzerine uygulayabilirsiniz.

  6. Yanık için Ürederm Lipo %10 Krem Kullanılır mı ?

    Yanık tedavisinde Ürederm Krem kullanılmaz. Ürederm prospektüs bilgilerinde yaralar ve açık yaralar üzerinde Ürederm Lipo 10 emülsiyon kullanılmaması gerektiği bilgisi verilmektedir.

    Eğer yanık izi için krem arayışında iseniz sitemizde yer alan Yanıklar için En Etkili Kremler Nelerdir yazımızı ziyaret edebilirsiniz.

  7. Kırışıklıklar için Ürederm Nemlendirici Kullanılır mı ?

    Kırışıklıklar, ilerleyen yaşa ek olarak cildin nemsiz kalması ve kuruması nedeniyle ortaya çıkar. Ürederm Lipo %10 emülsiyon da cildin nem ve yağ dengesini korur. Yani; Ürederm nemlendirici direkt olarak kırışıklık için kullanılmasa da, kırışıķlığa neden olan nedeni ortadan kaldırmaya neden olabilir.

  8. Üre İçeren Krem Nedir ? Üreli Krem Ne İşe Yarar ?

    Ürederm Lipo üre içeren kremdir ve bu nedenle üre içeren krem nedir, üreli krem ne işe yarar sorusunun cevabı merak ediliyor. Üreli krem ne işe yarar sorusunun cevabı ise şu şekilde; derinin en üst tabakasında yani stratum korneum’daki suyun azalmasıyla deri kurur. Stratum korneum tabakasının kuruması sonucunda ise deride kaşıntı, çatlama ve pullanma görülebilir.

    Ürederm Lipo etken maddesi üre, stratum korneum’da doğal olarak bulunur ve cildin nemlenmesini sağlar. Su ise stratum korneum tabakasında ince bir tabaka şeklinde, cildin doğal yağı sebumla tutulur. Böylelikle; cilt üzerinde suyun buharlaşması yavaşlatılır, cilt tahrişlerinin önüne geçilir, cildin elastikiyetinin sağlanması gerçekleştirilir ve cilt daha iyi bir görünüm kazanır.

  9. Ürederm Lipo Egzama için Kullanılır mı ?

    Ürederm Lipo egzama için de kullanılır. Ürederm prospektüs içeriğinde bu kremin atopik egzama, asteatotik egzama, kırmızı renkteki belirgin kronik egzama tedavisinde kullanıldığı bilgisi yer alıyor.

  10. Ürederm Lipo 10 Emülsiyon Kullananlar Memnun mu ?

    Cilt sorunları için Ürederm Lipo 10 emülsiyon kullananlar genellikle memnuniyetlerini çeşitli internet ortamlarında dile getirmiştir. Ancak Ürederm Lipo yağ içinde su emülsiyonu olduğu için cilt üzerinde rahatsız edici bir his bırakabilir.

Ürederm Lipo Nedir Açıklama Videosu

YouTube video

Ürederm Lipo %10 Emülsiyon Kullanma Talimatı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!