featured

Yanıklar için En Etkili Kremler Nelerdir | En İyi Mucize Yanık Kremi İsimleri ve Doğal Çözümler

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yanıklar için en etkili kremler nelerdir öğrenerek, yanık durumunda hızlıca duruma müdahale edebilir ve yanığın canınızı acıtmasına engel olabilirsiniz. Çünkü yanıklar neredeyse günlük hayatın bir parçası ve her an, herkesin başına gelebilir. Kimi zaman yemek yaparken, kimi zaman çay içerken kimi zaman da güneşli havada uzun süre beklerken yanık ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu durumda, en iyi mucize yanık kremi çeşitleri nelerdir bilmek size büyük bir kolaylık sunar.

Peki, yanığa iyi gelen en iyi yanık kremi isimleri nelerdir? Yanıklar için en etkili kremler ve onların en bilinen özellikleri nedir? Hangi kremle yanık en kısa sürede nasıl geçer? Cilt yanıklarına hangi krem iyi gelir? En iyi yanık kremi iz bırakmayan hangisidir? Çay yanığı için krem ve güneş yanık kremi için seçenekler nelerdir? İşte, vücudunuzun herhangi bir bölgesinde yanık oluşması durumunda kullanabileceğiniz yanıklar için en etkili kremler isimleri ve özellikleri…

Yanıklar için En Etkili Kremler ve Mucize Yanık Kremi Çeşitleri

Hayatın her anında yanık durumu ile karşı karşıya kalabiliriz. Bu nedenle yanıklar için en etkili kremler nelerdir öğrenmekte yarar var. Hem yanık anında hem de sonrasında düzenli yanık kremi uygulandığında yanık izi oluşmasının önüne geçebilir ve cildinizin zarar görmesine engel olabilirsiniz. İşte, yanığa iyi gelen en iyi yanık kremi çeşitleri ve en iyi yanık kremi isimleri

1– Silverdin Plus Krem

Silverdin Plus Krem etken maddesi gümüş sülfadiazin ve lidokain, yardımcı maddeleri ise setil alkol ve propilen glikoldür. Yanık anında ve yanık tedavisinde kullanılan Silverdin Plus Krem çeşitli cilt sorunları için de kullanılabilmektedir. Ancak yanık denince; yanıklar için en etkili kremler listesinin başında Silverdin Plus Krem yer alıyor.

Öncelikle bilinmesi gerekir ki; Silverdin Plus Krem, geniş yüzeye çok sık uygulanmamalıdır. Aksi takdirde hipersensitive meydana gelebilir. Bu nedenle Silverdin Plus Krem yalnızca yanık bölgeye uygulanmalı.

Yanık Kremi Silverdin Plus Krem Nasıl Kullanılır ?

Yanık ve yara tedavisinde kullanılan Silverdin Plus nasıl kullanılır açıklayalım… İlk olarak yanık bölgesinin hijyeni sağlanır ve Silverdin Plus Krem 3-5 mm kalınlığında yanık üzerine tabaka şeklinde uygulanır. Uygulama esnasında steril eldiven kullanılması tavsiye edilir. Yanık durumlarında günde en az bir kez Silverdin Plus yanık kremi uygulanması gerekir.

2– Fito Krem

Abdi İbrahim İlaç Sanayi tarafından üretilen Fito Krem, en etkili yanık kremi listesinde yer alıyor. Eğer yüz yanığı için krem ya da 1 derece yanık kremi arıyorsanız, Fito Krem tercih edebilirsiniz. Fito Krem etken maddesi triticum vulgare sulu ekstresi, yardımcı maddesi ise setostearil alkoldür. Cildin yenilenmesini gerektiren cilt hasarları için kullanılan Fito Krem her derecedeki yanıklar için kullanıma uygundur.

Fito Yanık Kremi Nasıl Kullanılır ?

Cilt yanığı kremleri arasında yer alan Fito Krem günde en az iki defa kullanılmalıdır. Yanık cilt üzerine haricen sürülü masaj yapılarak uygulanan yanık kremi Fito Krem, hijyen açısından bir eldiven ya da spatül yardımıyla sürülmelidir. İkinci uygulama öncesinde de daha önce krem sürülmüş yanık bölge steril su ile yıkanmalıdır.

3– Hametan

1 derece yanık kremi olarak en sık tercih edilen ve 2.derece yanıklarda da etkili olan Hametan yanık kremi etken maddesi; hamamelis virginiana, yardımcı maddeleri ise; setil alkol ve sorbik asittir. Çoğu internet kullanıcısı yanığa pişik kremi sürülür mü, pişik kremi yanığa iyi gelir mi gibi araştırmalar yapıyor. Hametan krem ise bu sorulara cevap verir nitelikte bir krem.

Çünkü Hametan yanık kremi, küçük çocuklarda ve bebeklerde oluşan pişikler için de kullanılıyor. Dolayısı ile söz konusu krem Hametan ise; yanığa pişik kremi sürülür ve pişik kremi yanığa iyi gelir.

Hametan Nasıl Kullanılır ?

Yanıklar için en etkili kremler listesinde yer alan Hametan, günde bir kaç defa yanık üzerine sürülebilir ve yanık üzerinde bekletilme süresi ile ilgili bir kısıtlama yoktur. İnce bir tabaka halinde yanık üzerine sürülmesi tavsiye edilen en etkili yanık kremi Hametan, uygulama sonrası üstü gazlı bezle kapatılmaya uygun bir kremdir.

4– Hepatubex Jel

Yara ve yanık izi kremleri arasında yer alan Hepatubex Jel, yanık sonrası iz kalmasını önlemek amacıyla tercih edilir. Hepatubex Jel etken maddesi; allium cepa, allantoin ve heparin sodyumdur. Doktor tarafından tavsiye edildiyse yaranın iyileşmesi sonrasında iz kalmaması için hemen Hepatubex Jel kullanılmaya başlanmalıdır.

Hepatubex Jel Nasıl Kullanılır ?

Hepatubex Jel krem, ince bir tabaka halinde yanık izi üzerine masaj yapılarak sürülür. Eğer eski bir yara ya da yanık izi için uygulama yapılacaksa yanıklar için en etkili kremler arasındaki Hepatubex sürüldükten sonra üzeri kapatılır ve bekletilir. Günde birkaç defa kullanıma uygundur. 

5– Madecassol Merhem

1 derece yanık kremi ve 2.derece yanık kremi olarak en çok bilinen en iyi yanık kremi isimleri arasında yer alan Madecassol Merhem etken maddesi; centella asiatice, yardımcı maddeleri ise; propilen glikol, lavanta yağı, sıvı parafin kalın, saf su, ıtır yağı ve glikol stearattır. Yüzeysel 1. ve 2.derece yanıklarda kullanılan Madecassol Merhem deri ülseri ve yatak yaraları için de tercih edilmektedir. Madecassol, yanıklar için en etkili kremler listesinde ilk sıralarda yer alır.

Madecassol Yanık Kremi Nasıl Kullanılır ?

2.derece ve 1 derece yanık kremi olarak da kullanılan Madecassol Merhem, dokotrun önerdiği şekilde kullanılması gereken bir merhemdir. Ancak doktor tarafından nasıl kullanılır bilgisi verilmediyse, günde 1 ya da 2 kez kullanıma uygundur. En etkili yanık kremi olarak bilinen Madecassol, yanık üzerine ince bir tabaka halinde uygulanmalıdır.

6– Hamazinc Krem

Hamazinc Krem etken maddesi; hammelis virginiana sidtilat ve çinko oksit, yardımcı maddeleri ise; metil pareben, propilen glikol, setostearil alkol, etil paraben, propil paraben, likit parafin, deiyonize su ve beyaz parafindir. Çocuk ve bebeklerin pişkleri için kullanılan Hamazinc Krem aynı zamanda yanıklar için en etkili kremler arasındadır.

2.derece ve 1 derece yanık kremi Hamazinc Krem, güneş yanığı kremi olarak da kullanılır. Pişik kremi yanığa iyi gelir mi sorusuna cevap olarak da; pişik kremi Hamazinc yanığa iyi gelir.

Hamazcinc Nasıl Kullanılır ?

Yanıklar için en etkili kremler listesinde bulunan Hamazinc Krem, yanık bölgesine ince bir tabaka şeklinde sürülür ve günde birkaç kez yanığa uygulanabilir. Eğer çay yanığı için krem arıyorsanız, kaynar su döküldü ne yapmalıyım? diye soruyorsanız, doktor tavsiyesi olması kaydıyla Hamazinc Krem kullanabilirsiniz.

7– Fucidin Yanık Kremi

Yanıklar için antibiyotikli krem denince akla ilk gelen yanık kremlerinden olan Fucidin Krem, hafif yanıkların tedavisi için kullanılıyor. Fucidin H Krem etken maddesi; fusidik asit ve hidrokortizon asetattır. Pek çok en etkili yanık kremi türlerinden, antibiyotikli olması özelliği ile ayrılan Fucidin Krem yalnızca doktor tavsiyesi ile kullanılmalıdır. Antibiyotikli yanık kremi olduğu için uzun süreli kullanımı önerilmemektedir.

Fucidin Krem Nasıl Kullanılır ?

Yanık üzerine sürülerek uygulanan Fucidin Krem maksimum 2 hafta kadar, günde 3 kez kullanılmalıdır. Lezyonun durumuna göre doktorlar tarafından verilen kullanma talimatına uyulmalı, uzun süreli olarak kullanılmamalıdır.

8– Reçetesiz Yanık Kremi Lamiderm

Cilt yanığı kremi olarak kullanılan, eczanelerde ve alışveriş sitelerinde de satışı yapılan reçetesiz yanık kremi Lamiderm, yaraların tedavisi amacıyla da kullanılıyor. 2.derece ve 1 derece yanık kremi olarak tercih edilen Lamiderm içinde paraben yer almıyor ve güneş yanıkları için de kullanılabiliyor.

Lamiderm Nasıl Kullanılır ?

Güneş yanığı kremi ve cilt yanığı kremleri listesinde yer alan reçetesiz yanık kremi Lamiderm kullanmadan önce ellerinizi dezenjekte etmelisiniz. Yanık üzerine kalın bir tabaka halinde sürülmesi tavsiye edilen Lamiderm Krem, günde 2 veya 4 defa kullanılabilir.

9– Noskar Jel

Yanıklar için en etkili kremler deyince akla gelen en iyi yanık izi kremlerinden olan Noskar Jel etken maddesi; soğan ekstraktı, allantoin ve heparin sodyum, yardımcı maddeleri ise; metil parahidroksibenzoat ve sorbik asittir. Skar izleri için yaygın olarak kullanılan Noskar Jel, yanık sonrası tedavi için oldukça etkilidir.

Noskar Jel Nasıl Kullanılır ?

Noskar Jel kullanımı doktorun tavsiye ettiği şekilde yapılmalıdır. Günde birkaç kez kullanıma uygun olan Noskar Jel, yaranın iyileşmesinin akabinde hemen kullanılmaya başlandığında yara izi kalmaması için etki gösterir. Yara üzerine hafif masajla sürülmesi, sert hareketlerden kaçınılmalıdır.

10– Yanıklar için En Etkili Kremler Listesinde: Contractubex Jel

Yanıklar için en etkili kremler ve en iyi yanık kremi isimleri listemizde Contractubex Jel kem de yer alıyor. Etken maddesi; extractum cepae, heparin sodyum veallantoin, yardımcı maddeleri ise; saf su, sobik asit, ksantan sakızı, glikol 200, p-metilhidroksibenzoat ve parfüm olan Contractubex Jel krem yanık izi iyi iyileştirmede oldukça etkilidir.

Contractubex Nasıl Kullanılır ?

En etkili yanık kremi çeşitleri arasında yer alan Contractubex Jel, doktorun tavsiye ettiği şekilde uygulanmalıdır ve günde birkaç kez kullanıma uygundur. Eğer mevcut yara ve yanık izi üzerine uygulama yapılacaksa, etki göstermesi birkaç haftayı bulabilir. Ancak yeni yara ve yanık üzerine uygulama yapılacak ise soğuktan, güneş ışınından, sert hareketlerden ve güçlü masajlardan uzak durulmalıdır. Contractubex hakkında daha ayrıntılı bilgi almak istiyorsanız, sitemizde yer alan Yara İzi Geçiren Contractubex Nedir yazımızı ziyaret edebilirsiniz.

11– Silvadiazin Krem

Yüz yanığı için krem arıyor ve en iyi yanık kremi isimleri araştırması yapıyorsanız, seçeneklerinizden biri de; Silvadiazin Krem. Yanıklar için en etkili kremler listesindeki Silvadiazin Krem etken maddesi; gümüş sülfadiazindir ve özellikle yanık cildin iltihap kapmasına engel olmak amacıyla kullanılır.

Silvadiazin Krem Nasıl Kullanılır ?

Haricen kullanıma uygun olan Silvadiazin Krem öncesinde yanık bölgesinin temizlenmesi gerekir. Gerekli temizlik sağlandıktan sonra saptül veya eldiven aracılığıyla yanık üzerine 3-5 mm kalınlığında Silvadiazin Krem uygulanır ve gerekirse üzeri kapatılabilir. Yanıklar için en etkili kremler arasındaki bu krem, günde birkaç defa uygulanabilir.

12– Bepanthen Plus Krem

Yüz yanığı için krem, en iyi yanık kremi isimleri gibi araştırma yapan kişilerin karşısına sıklıkla Bepanthen Plus krem çıkıyor. Yara, pişik, dermatit ve yanık gibi durumlarda kullanılan Bepanthen Plus etken maddesi; dekspantenol ve klorheksidin hidroklorür, yardımcı maddeleri ise; yün yağı, saflaştırılmış su, sıvı parafin, stearil alkol, DL- lakton, setil akol, beyaz vazelin ve polioksil 40 stearattır.

Bepanthen Plus krem yanıklar için en etkili kremler listesindedir çünkü hızlı bir şekilde derinin kendisini yenilemesini sağlar, yaraları hızla iyileştirir ve kızarıklıkları giderir. Ayrıca antiseptik özelliği de vardır. Özellikle enfeksiyon riski olan yara ve yanıklarda etkilidir.

Bepanthen Plus Nasıl Kullanılır ?

Bepanthen Plus krem, enfeksiyon riski olan yara ve yanık bölgesi üzerine ince bir tabaka halinde sürülür. Günde bir yada birkaç defa uygulanabilir. Yanıklar için en etkili kremler içinde bulunan Bepanthen Plus geniş bölgelere değil yalnızca sorunlu bölgeye uygulanmalıdır.

13– Silvamed Krem

Yanıklar için en etkili kremler arasında yer alan Silvamed etken maddesi; gümüş sülfadiyazin, yardımcı maddeleri ise; setil alkol, metil parahidroksibenzoat sodyum ve stearil alkoldür. En etkili yanık kremi çeşitlerinden biridir ve mikroorganizmalar ile enfekte olmuş yanıkların tedavisinde kullanılır. Hem yanık izinin çabuk geçmesi hem de yanığın çabuk iyileşmesi için Silvamed Krem oldukça etkilidir.

Yanıklar için En Etkili Kremler Listesindeki Silvamed Krem Nasıl Kullanılır ?

Cilt yanığı kremleri arasında yer alan Silvamed Krem uygulanmadan önce, yanık bölgesi iyice dezenfekte edilip temizlenir. Ardından 3-5 mm kalınlığında Silvamed Krem, yanık üzerine sürülür. Uygulama esnasında yanığın enfeksiyon kapmaması için steril eldiven ay da spatül kullanılması tavsiye edilir. Günde en az bir defa, yanığın durumuna göre günde birkaç kez uygulanabilir.

Yanığa Ne İyi Gelir Evde Doğal Çözümler: Kırmızı Kantaron Yağı

Yanıklar için en etkili kremler nelerdir, en iyi yanık kremi isimleri hangileridir inceledik. Şimdi de sırada yanığa ne iyi gelir evde yanık için doğal ne kullanılır sorusunun yanıtına geldi. Bilindiği üzere; Kırmızı kantaron yağı pek çok sağlık sorununda doğal bir tedavi olarak uygulanıyor. Buna yanık, yara izi ve yanık izi de dahil. Dilerseniz evde doğal kırmızı kantaron yağı yaparak ya da aktarlardan kırmızı kantaron yağı satın alıp yanık üzerine uygulayarak mucizevi sonuçlar elde edebilirsiniz.

Kırmızı kantaron yağı, yanık başta olmak üzere pek çok sağlık sorununda oldukça etkili. Özellikle de yanığın oluştuğu anda, yanık bölgesine hızlıca kırmızı kantaron yağı ile uygulama yaparsanız, cildin kabarmasını ve su toplamasını engelleyebilir, yanık izi kalmasının önüne geçebilir ve yanık acısını yaşamanıza engel olabilirsiniz. Bu nedenle kırmızı kantaron yağı her evde, işyerinde, arabada, çantada olması gereken doğal bir yağ. Üstelik kırmızı kantaron yağı faydaları oldukça fazla ve yapımı da oldukça kolay.

1– Evde Kırmızı Kantaron Yağı Nasıl Yapılır ?

Evde kırmızı kantaron yağını yapmak için öncelikle cam bir kavanoz ya da şişeye, kurutulmuş kırmızı kantaron otuna ve doğal zeytinyağına ihtiyacınız var. Kırmızı kantaron otunu aktarlarda ve pazarlarda bulabilirsiniz. Şimdi gelelim evde kırmızı kantaron yağı nasıl yapılır sorusunun cevabına:

Kırmızı kantaron otu saplarından çiçekler elle kopartılır ve cam bir kavanoz içine konurKırmızı kantaron otu çiçekleri kavanoza doldurulduktan sonra üzerine doğal zeytinyağı eklenirKavanozun üzerine bir tülbent örtülür ve kırmızı kantaron otu özünün, zeytinyağı içine geçmesi için 5 gün güneşte bekletilir5 gün sonunda kavanozun üzerinden tülbent alınır ve hava almayacak şekilde kavanozun ağzı kapak ile kapatılırKırmızı kantaron otu ve zeytinyağı olan kavanoz 45 gün güneşte bekletilir45 gün sonunda karışım bir tülbent yardımıyla süzülür ve kırmızı kantaron yağı kullanıma hazır!

Evde Kırmızı Kantaron Yağı Yapımı Püf Noktaları

Mucizevi kırmızı kantaron yağı yapımının püf noktaları da bulunuyor. Eğer yanıklar için en etkili kremler kullanmak yerine doğal mucizevi kırmızı kantaron yağı yapacaksanız püf noktalar ise şunlar:

Kırmızı kantaron yağı yapımının hiç bir aşamasında metal kullanılmamalıdırKırmızı kantaron otu çiçekleri, saplarından metal kullanılmadan elle koparılmalıdırDoğal zeytinyağı kullanılmalıdırCam şişe ya da kavanoz tercih edilmelidirTercihen  koyu renkli cam şişede muhafaza edilmelidir

2– Doğal Kırmızı Kantaron Yağı Faydaları Nelerdir ?

Güneş yanığı kremi ya da cilt yanığı kremleri arıyorsanız, her daim kullanabileceğiniz doğal kantaron yağı tercih edebilirsiniz. Özellikle de yanık izi kalmasın istiyorsanız yanığa doğal yöntemler arasında kırmızı kantaron yağı tam da aradığınız şey olabilir! Üstelik kantaron yağının faydaları sadece yanıkla da sınırlı değil. İşte, yanıklar için en etkili kremler yerine tercih edebileceğiniz kırmızı kantaron yağı faydaları:

Antiseptik özelliği sayesinde yaraların mikrop kapmasını engellerİltihap oluşmasına engel olurKanamayı durdururHücre yenileyici özelliği sayesinde yara izlerinin geçmesini sağlarHücre yenileyici özelliği sayesinde yanık izlerinin geçmesini sağlarYaraların çabuk kapanmasını sağlarYara ve yanık acısını alır

Çay yanığı için krem çeşitleri nelerdir araştırıyorsanız, kaynar su döküldü ne yapmalıyım diyorsanız yapmanız gereken en önemli şey; en kısa sürede hastanelerin acil servisine başvurmaktır. Ancak tamamen doğal olan bu yağ ile yanıklara hızlı müdahale edebilirsiniz.

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!