Ürederm Yüze Sürülür Mü? Ürederm Lipo %10 Emülsiyon Ne İşe Yarar?

Ürederm Yüze Sürülür Mü? Ürederm Lipo %10 Emülsiyon Ne İşe Yarar?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ürederm yüze sürülür mü? Ürederm nemlendirici mi? Ürederm Lipo %10 emülsiyon ne işe yarar? Bu yazımızda Ürederm krem hakkında bilgiler vereceğiz…

Ürederm Nedir?

Ürederm yüze sürülür mü belirtmeden önce Ürederm nedir açıklayalım… Ürederm Lipo %10 emülsiyon üreli kremlerden biridir. Ürederm etken maddesi karbamid (üre)dir. Ürederm kremin her bir gramında 100 mg üre yer alır. Bu nedenle Ürederm Lipo krem, dermatolojik kremlerin ‘’yumuşatıcılar ve koruyucular’’ grubuna dahildir. Peki, üre içeren kremler ne işe yarar burada ayrıca açıklayalım…

Daha detaylı bilgi için : Ürederm Lipo %10 Emülsiyon Nedir Ne İşe Yarar | Ürederm Krem Nasıl Kullanılır | Ürederm Nemlendirici Fiyat 2023

Üre İçeren Kremler Ne İşe Yarar?

Ürederm Lipo %10 emülsiyon üreli kremlerden biridir. Üreli kremler de pek çok cilt sorununun tedavisinde kullanılır. Pek çok cilt sorunu da cildin en üst tabakasındaki suyun azalması ve derinin kurumaya başlamasıyla ortaya çıkar. Bu durum, deride pullanmaya, kaşınmaya ve çatlamaya yol açar. Üreli kremler ise bu sorunun çözümü için kullanılır.

Cildin en üst tabakası stratum korneumda doğal olarak bulunan üre derinin nemli kalmasını sağlar. Bu tabakadaki ürenin varlığı kimi zaman kremlerle sağlanarak ciltteki suyun buharlaşmasının önüne geçilir, tahriş engellenir, cildin elastikiyetini koruması sağlanır.

Ürederm Yüze Sürülür Mü? Ürederm Lipo %10 Emülsiyon Ne İşe Yarar?

Ürederm Krem Ne İçin Kullanılır?

Peki, Ürederm Lipo %10 emülsiyon ne için kullanılır? Ürederm prospektüs içeriğinde bu kremin şu cilt sorunları için kullanıldığı belirtilmektedir:

  • Kuru cildin nemlenmesini sağlar
  • Atopik egzama tedavisinde kullanılır
  • Kronikleşen cilt kuruluğunun tedavisinde kullanılır
  • İktiyozis (balık pulu görünümü) tedavisinde kullanılır
  • Kronik egzama tedavisinde kullanılır
  • Asteatotik egzama tedavisinde kullanılır
  • Destekleyici amaçla topikal kortikosteroit tedavisinde kullanılır

Ayrıca üreli krem Ürederm antialerjik, kaşıntı önleyici ve iltihap giderici ilaçların yanında doktorlar tarafından reçete edilebilir.

Ürederm Lipo Yüze Sürülür Mü?

Peki, Ürederm yüze sürülür mü? Evet, Ürederm Lipo %10 emülsiyon krem yüze sürülebilir. Ancak oldukça dikkatli olunması; kremin ağza ve gözlere temas ettirilmemesi gerekir. Çünkü Ürederm üre içeren bir kremdir ve üre ağza temas ettiğinde bağırsakta ve midede tahrişe yol açabilir. Hatta kusma ve mide bulantısı görülebilir.

Özellikle yüze Ürederm krem kullanılırken dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta da aşırı miktarda sürülmemesidir. Eğer aşısı miktarda Ürederm Lipo krem kullanılırsa bu, cildin tahriş olmasına neden olabilir. Bu nedenle günde 2 ya da 3 kereden fazla Ürederm Lipo krem kullanılmamalıdır. Ayrıca yalnızca doktor tavsiye ettiyse Ürederm yüze sürülmelidir.

Egzama İçin Ürederm Yüze Sürülür Mü?

Egzama için Ürederm yüze sürülebilir. Çünkü bu krem egzama tedavisinde kullanılmaktadır ve kaşıntı gidericidir. Dolayısı ile yüzünde egzaması olan ve kaşıtı şikayeti olan kişiler, doktorları reçete ettiyse Ürederm Lipo krem kullanabilir.

Ürederm Yüze Sürülür Mü? Ürederm Lipo %10 Emülsiyon Ne İşe Yarar?

Ürederm Nereye Sürülür?

Ürederm tüm vücuda sürülebilir. Ancak bu kremin yalnızca sorunlu cilt üzerine sürülmesi gerekir. Gereğinden fazla ve gereksiz yere Ürederm kullanmak, içeriğindeki üre nedeniyle derinin tahriş olmasına sebebiyet verebilir. Ayrıca Ürederm kesinlikle genital bölgeye, ağza ve gözlere temas ettirilmemelidir.

Ürederm Nemlendirici Mi?

Ürederm nemlendirici bir kremdir. Çünkü derinin en üst tabakasındaki suyun tutulmasını sağlar, cilt kuruluğunun ve pullanmanın önüne geçer. Aşırıya kaçmamak kaydıysa nemlendirici olarak da kullanılabilir.

Yanık İçin Ürederm Yüze Sürülür Mü?

Peki, yanık için Ürederm yüze sürülür mü? Ürederm prospektüs içeriğinde kesinlikle yanık için Ürederm Lipo krem KULLANILMAMASI gerektiği bilgisi verilmiştir. Yanıklara ve açık yaralara içeriğinde üre bulunduğundan Ürederm kesinlikle sürülmemelidir.

Ürederm Yüze Sürülür Mü? Ürederm Lipo %10 Emülsiyon Ne İşe Yarar?

Kırışıklık İçin Ürederm Yüze Sürülür Mü?

Ürederm kırışıklık giderici bir krem değildir. Ancak kırışıklığın temel nedeni; yaşlanmayla birlikte cildin nem ve yağ dengesinin bozulması, cildin nemini kaybetmesidir. Üredem Lipo krem de oldukça etkili bir nemlendiricidir. Dolayısı ile cildin nemini kaybederek kırışıklıklara yol açmasını önlemek için bu krem tercih edilebilir.

Ürederm Lipo %10 Emülsiyon Nasıl Kullanılır?

Ürederm lipo krem her hastaya farklı nedenlerle reçete edilebilir. Bu nedenle doktorunuz nasıl kullanmanız gerektiğini söylediyse o şekilde kullanım gerçekleştiriniz. Ancak Ürederm prospektüsünde bu kremin sorunlu cilt üzerinde günde maksimum 2 ya da 3 kere kullanılması gerektiği; daha fazla kullanılmaması gerektiği yazmaktadır.

Ürederm LIPO %10 Emulsiyon Fiyatı Ne Kadar?

Ürederm Lipo %10 emülsiyon fiyatı, bu yazının hazırlandığı 2023 yılının Nisan ayında 83.50 TL’dir. Ancak Ürederm SGK tarafından karşılanan kremlerden biridir ve reçeteli olarak satın alındığında sosyal güvencenin türüne göre daha ucuza eczanelerden satın alınabilmektedir.

11
mutlu
Mutlu
3
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
4
_a_rm_
Şaşırmış
8
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!