Uyuşturucu Davalarında Satıcılık İle İçicilik Arasında Farklar Nelerdir?
Uyuşturucu Davalarında Satıcılık İle İçicilik Arasında Farklar Nelerdir?

Uyuşturucu Davalarında Satıcılık İle İçicilik Arasında Farklar Nelerdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uyuşturucu davalarında içicilik ile satıcılık arasında özellikle cezaların alt sınırı açısından büyük fark vardır. İçicilik suçunun alt sınırı 2 yıl olmasına rağmen satıcılık suçunun cezası 10 yıldır. 

Ayrıca içicilik suçunun yargılamasında görevli mahkeme Asliye Ceza Mahkemesi, Uyuşturucu madde satıcılığı suçunda görevli mahkeme Ağır Ceza Mahkemesidir. Yüksek mahkeme kararlarında farklar net bir şekilde belirtilmesine rağmen uyuşturucu dava  dosyasın da satıcılığa dair hiçbir delil olmamasına ve yargılanan sanık içici olduğunu itiraf etmesine rağmen içicilik yerine satıcılıktan ceza verilmekle birlikte sanık tutuklanıp cezaevine gönderilmektedir.

Uyuşturucu Davalarında Yargılanan Kişi Savunmalarını Nasıl Yapmalıdır?

Uyuşturucu davaları yargılama aşamaları ve sonuçları ağır bir dava olmasından dolayı yargılanan kişi deneyimli ve tecrübeli ağır ceza avukatı ile çalışmalıdır.

Uyuşturucu Davalarında Satıcılık İle İçicilik Arasında Farklar Nelerdir?
Uyuşturucu Davalarında Yargılanan Kişi Savunmalarını Nasıl Yapmalıdır?

Deneyimli ceza departmanına sahip olan kurumsal hukuk bürosu Yanardağ Hukuk Bürosu ağır ceza davalarında Yargıtay Ceza Genel Kurulu kararlarında ki gerekçeli kararlara dayanarak savunmalar hazırlanıp, ceza mahkemelerinde yapılan duruşmalarda ağır ceza avukatları gerekli savunmaları güçlü bir şekilde ifade eder.

Hassas Terazi Tek Başına Uyuşturucu  Ticareti  Suçu  İçin Delil Olur Mu?

Evde, araba da veya benzeri yerde  bulunan hassas terazi açısından ise, bu malzemenin sanığa ait olup olmadığı sabit olup olmadığı , hassas terazinin üzerinde kırıntılı veya bulaşık olup olmadığı kriminal raporlar ile  belirlenememişse,   Ayrıca hassas  terazi her tarafta satılabilir ve ucuz bir mal olmasından dolayı ev işlerine dair işlerde sıklıkla kullanılmakta olduğu da ispat edilirse uyuşturucu madde ticareti için delil olarak göz önüne alınmamalıdır.

Yargıtay Ceza Genel Kurulu kararlarına istinaden şüphe boyutundan öte geçmemektedir.

Uyuşturucu Davalarında Deneyimli Ağır Ceza Avukatının Önemi

Uyuşturucu davaları ağır ceza avukatları bakımından en spesifik davalardan biridir. Bu davalarda özellikle içicilik ve satıcılık arasında ki farklar Yargıtay Ceza Genel Kurulu kararlarında belirtilmiş ise de yargılama aşamalarında bu suçtan yargılanan kişiler büyük mağduriyetler yaşanabilmektedir.

 Bu sebeple uyuşturucu satıcılığı  şüphesi ile görülen davalar ağır ceza mahkemelerinde görüldüğü için ağır ceza hukuku alanında 15 yıldan fazla süredir sadece bu uyuşturucu  davaları  üzerine çalışan uzman ve tecrübeli kadroya sahip Yanardağ Avukatlık & Hukuk Danışmanlığı Bürosu ile iletişime geçebilirsiniz.

Uyuşturucu Davalarında Etkin Pişmanlıktan Nasıl Yararlanılır?

Uyuşturucu Davalarında Yargılanan Kişi Savunmalarını Nasıl Yapmalıdır?
Uyuşturucu Davalarında Etkin Pişmanlıktan Nasıl Yararlanılır?

Uyuşturucu ve uyarıcı maddelere ilişkin suçlara özgü etkin pişmanlık hükümleri, TCK’nın 192. maddesinin 1. fıkrasında “Uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti suçlarına iştirak etmiş olan kişi, resmi makamlar tarafından haber alınmadan önce, diğer suç ortaklarını ve uyuşturucu veya uyarıcı maddelerin saklandığı veya imal edildiği yerleri merciine haber verirse, verilen bilginin suç ortaklarının yakalanmasını veya uyuşturucu veya uyarıcı maddenin ele geçirilmesini kolaylaştırırsa, hakkında cezaya hükmolunmaz.” şeklinde düzenlenmiştir.

Bu maddeye istinaden  kişinin TCK m.192/1 maddesinden yararlanabilmesi için;

  1. Öncelikle bu suçlara iştirak etmiş olması, 
  2. Suça iştirak eden kişinin, diğer suç ortaklarını ve uyuşturucu veya uyarıcı maddelerin saklandığı veya imal edildiği yerleri bildirmesi,
  3. Bildirimin resmi makamlara yapılması,(Cumhuriyet Başsavcılığına, kolluk makamlarına, mahkemelere, valiliklere vs.)
  4. Bildirimin resmi makamlar suçtan haberdar olmadan önce yapılması,
  5. Kişinin yaptığı bildirimle suç ortaklarının yakalanmasını veya uyuşturucu veya uyarıcı maddenin ele geçirilmesini kolaylaştırması, gerekmektedir. 

Tüm bu suçlar kapsamı boyutunda tutuklu uyuşturucu davalarında müvekkillerin tutuksuz olarak yargılanması için gerekli tutukluluğa itiraz ve savunma işlemlerinin süresinde yapılması gerekmektedir.

Bu sebeple uzman ağır ceza avukatlarını bünyesinde bulunduran Yanardağ Avukatlık & Hukuk Danışmanlığı Bürosu tüm bu işlerde başarılı sonuçlar almakta ve müvekkillerini en iyi şekilde temsil etmektedir.  Uyuşturucu davaları ve uyuşturucu avukatı ile ilgili verilen bilgiler doğrultusunda Yanardağ Avukatlık & Hukuk Danışmanlığı Bürosu’ndan daha fazla bilgi alabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!