yatak-odasi-tul-perde-modelleri

Yatak Odası Tül Perde Modelleri Seçilirken Nelere Dikkat Edilmeli?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yatak odası tül perde modelleri evlerin en konforlu ve en rahat hissedildiği, dinlenme alanı olan yatak odası için önemli bir seçimdir. Yatak odasında tül perde kullanımı da uzun yıllardır ilk seçimlerden  birisidir. 

Gerek şık duruşu gerek temizlik, kolay dizayn edilmesi açısından tül perdeler evin her alanında kullanılıyor. Çocuk odası perde modelleri, salon perdeleri, genç odası fon perde stor perde ve daha birçok alan için özel perdeler bulunur. Bu sebeple yatak odası tül perde modelleri de çeşitlenip, şekilleniyor. 

Yatak Odası Tül Perde Modelleri Nasıldır?

Yatak odası tül perde modelleri çok geniş kapsamlıdır. Tül perde kategorisine bakıldığında ekru renk, çizgi, desenli veya ışıltılı bir sürü model olduğu görülüyor. Markalar incelendiğinde her markanın bünyesinde birçok farklı tül perdeyi barındırdığı ve satışa sunduğu biliniyor.

Taç Yatak Odası Tül Perde Modelleri Neler?

yatak-odasi-tul-perde-modelleri

Taç yatak odası tül perde modelleri renk, desen ve model olarak değişiyor. Bu alanda fon perde modelleri,  stor perde modelleri, zebra perde modelleri veya hazır düz tül perdeleri de bulabilmek mümkündür. Kullanılacak alana, eşya rengi ve yoğunluğuna göre seçilebilecek perdeler bulunabilir.

Yatak Odası Perdesi Nasıl Olmalı, Neye Göre Seçilmeli?

Yatak odası tül perde modelleri arasından seçilecek perdenin öncelikli olarak uzunluğu belirlenmelidir. Perdeler uzun olabildiği gibi kısa da olabilmektedir. Burada cam, tavan ve yer arasındaki mesafe önemlidir.

Uzunluk belirlendikten sonra sıradaki renk ve model belirlemektir. Eşyaların rengine göre perde rengi seçilmesi daha uygun olacaktır. Tercih sadelikten yanaysa ve ortam yumuşatılmak isteniyorsa beyaz ya da krem yatak odası tül perde modelleri seçilmelidir. 

yatak-odasi-tul-perde-modelleri

Yatak odası dekorasyonunda odanın güneş alıp almama durumları da hesaba katılarak farklılık açısından farklı renklerdeki perdeler de seçilebilir. Tamamen beyaz renkteki eşyalardan oluşan yatak odasına toz pembe yatak odası tül perde modelleri yakışabilecektir. Böylelikle hem farklılık hem de şıklık yakalanabilecektir. 


Editörün Önerisi : Tül Perde Yıkamanın Püf Noktaları için 8 Öneri


Sade Şık Salon Perdeleri Yatak Odası İçin Kullanılır mı?

yatak-odasi-tul-perde-modelleri
Yatak Odası Tül Perde Modelleri

Sade ve şık salon perdeleri elbette yatak odasında da kullanılabilir. Ağır işlemeli, Brillant tül perde veya gold modelleri gibi renkler kullanılmış perdeler söz konusu olduğunda dikkat edilmesi gereken noktalar bulunmaktadır. Bu tarzda tül perde modelleri daha gösterişli olduğu için odayı boğucu gösterme durumları görülebilir.

Daha ferah, iç açıcı bir görünüm için sade tasarlanmış, işlemeleri çok yoğun olmayan modeller kullanılmalıdır. Küçük metrekarelik odalarda bazı perdeler beklenilen uyumu ve gösterişi yakalayamamaktadır. Odanın genişliği de bu noktada önemlidir.

Yeni ve Şık Salon Perdeleri Yatak Odasında Uyumlu Olur mu?

yatak-odasi-tul-perde-modelleri

Doğru perde seçimi yapıldığında oturma odası, salon için tasarlanmış perdeler de yatak odasında uyumlu olmaktadır. Salon perdeleri evin diğer alanları için tasarlanan perdelerden daha yoğun bir görüntü sunar. 

İşlemeler daha yoğundur ya da kabartmalı görüntüler bulunur. Renkler farklıdır hatta ışıltılı ya da farklı renkte parıltılar bulunur. Bu alandaki perde modeli arasından yatak odasındaki eşyalarla uyumlu olabilecek tül perde modelleri seçildikten sonra salon perdesi yatak odaları için de kullanılabilir.

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!