featured

Yerli Otomobil Nerede Üretilecek?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu zamana kadar dışa bağımlı olarak bindiğimiz otomobiller artık yerli olarak üretilecek. Peki, Yerli Otomobil Nerede Üretilecek?

Yerli Otomobil Nerede Üretilecek?

Türkiye’nin Otomobil Girişim Grubu yani TOGG tarafından yerli otomobilin üretileceği adres açıklandı. Yerli otomobil, Gebze-Kocaeli de bulunan Bilişim Vadisine kurulacak olan yeni bir fabrika da montajlanacaktır. Alınan yeni bilgilere göre tesis için belirlenen arazilerde kamulaştırma çalışmaları da başlamış durumdadır.

Yerli Otomobil Neden Gebze-Kocaeli’de Üretilecek?

Fabrikanın kurulacağı yerin belirlenmesinde de en önemli faktör, bölgenin yan sanayi firmalara yakınlığı olarak gösterilmektedir. Türkiye Otomobil Girişim Grubu Başkanı Gürcan Karakaş, daha önce yaptığı bir açıklama da fabrikanın yan sanayiye yakın olmasını istediklerini belirlemişti. Bilişim Vadisini öne çıkaran bir diğer detay ise kalbinin attığı Bursa’ya Osmangazi Köprüsü vasıtasıyla bağlanıyor oluşudur. Bilişim Vadisinin aynı zamanda denize kıyısı ve limanı da bulunmaktadır.

Yerli Otomobil Ne Zaman Seri Üretime Geçecek?

Türkiye Otomobil Girişim Grubu(TOGG), yerli otomobili 2021 yılında seri üretime geçirmeyi planlamaktadır. 2022’nin ilk yarısında yerli otomobili yollara çıkarmayı planlayan TOGG, satışa sunulacak ilk aracın %100 elektrikli bir C-SUV modeli olacağını belirtmektedir. Ekip, 2030 yılına kadar beş farklı model sunmayı planlamaktadır. Yerli otomobilin yürüyen ilk prototipi önümüzdeki Aralık ayında düzenlenecek toplantı da sunulacaktır.

Yerli Otomobil 500 km Menzil Üzerinde Çalışacak

Aracın dünyadaki örnekleriyle yarışabilecek menzile ulaşacağı belirtilmektedir. 500 kilometreyi yakalayacak bir araç üstünde çalışılmaktadır. “Türkiye, ilk defa binek olarak bir hibrit araç üretmeye başladı. Madem biz Sanayi Teknoloji Bakanıyız, yerli üretimi destekliyoruz.” diyen Varank, Herkesten güzel tepkiler alıyoruz diyerek sözlerini bitirdi. İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Neler Farklı? | 2020 Skoda Octavia ile 2017 Skoda Octavia  

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!