featured

Meraklar Giderildi | Türkiye’nin Milli Arabası TOGG Ne Kadar Yerli?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yerli üretim yeni nesil araba TOGG geçtiğimiz aylar içinde ilk aşama için açıklanmıştı. Türkiye’nin gerçek anlamda ilk yerli ve milli arabası olması beklenirken çalışmalar hız kazandı.

Öncelikle arabanın üretim yeri olarak bir şehir belirlendi. Şehir üzerinde kurulan fabrikanın tamamlanmasıyla seri üretime geçilmesi bekleniyor.

Hatta meraklısı için Youtube üzerinden her dakikası canlı olmak üzere fabrika yapım aşaması yansıtılıyor.

Yalnız bazı kişiler tarafından yapılacak olan milli araba TOGG ne kadar yerli olabilir ki şeklinde yorumlar oluştu.

TOGG’un CEO’su Gürcan Karakaş ise geçtiğimiz günlerde yollarda olmaya hazırlanan arabanın ne kadar yerli olduğuna dair bir açıklama yaptı. İşte detaylar…

Arabanın %51 Oranında Yerli Olduğu Söylendi

Yazar Ufuk Sandık tarafından yayınlanan yazıda TOGG ile ilgili geçtiğimiz günlerde yapılan toplantı da CEO Gürcan Karakaş tarafından bazı açıklamalar yapıldı. Karakaş, güncel yerlilik oranını ve ilerleyen günler için beklentilerini dile getirdi.

Yaptığı açıklamalarında:

‘’ Verilen her sözün daima arkasında bulunarak çıktığımız bu yola kendimizden emin bir şekilde ilerlemeye devam ediyoruz. Arabanı tedarikçilerinin %75lik bir kısmını Türkiye’den seçtik ve bu sayede %51 yerlilik oranını yakaladık. Hatta bunun üzerine çıkmayı da hedefliyoruz.Gemlik üzerinde kurulacak fabrika mobil arabanın kalbi konumunda olacak. Avrupa’da görülmüş en temiz tesisleri oluşturduk. Yatırım konusunda hedeflediğimiz tarihlerde başlangıcı yaptık, herhangi bir aksama ya da şaşma olmadı. Yeni yıl ile birlikte 240 civarında teknisyen ve operatör ihtiyacımızı da alana yönlendirdi.’’ şeklinde belirtti.

Aracın Dayanıklılığı ve Güvenliği Konusunda Tasarımlar Tamam

TOGG CEO’su Gürcan Karakaş aynı zamanda TOGG’un ne aşamada olduğu konusunda da detaylı bilgiler verdi. Ankara’da kurulan Teknoloji Araştırma Merkezi kapsamında Gebze civarında prototip atölye oluşturuldu.

Aynı zamanda üç boyutlu olarak gerçekleştirilen tüm simülasyonlarda tamamlandı. Aracın güvenliği ve dayanıklılığı konusunda analizler son buldu. Bununla da kalmayarak Almanya’da TOGG Europe kuruldu ve buradaki kullanıcıların araştırmalarına başlandı.

2023 Yılının İlk Çeyreğinde C Segment SUV Yollara Çıkmaya Hazır

TOGG içerisinde biliyorsunuz ki farklı modeller de yer alıyor. Bunlardan birisi de C Segment Suv olarak karşımıza çıkıyor. İlk araç olan bu modelin 2023 yılının ilk çeyreğinde satışa sunulması bekleniyor. Bu tarihten itibaren ise 5 farklı modelin de üretim aşamasında sonlanması bekleniyor.

Hedef ise 2030 yılına kadar TOGG kapsamında beş farklı modelden toplam 1 milyon araç üretmek olarak Gürcan Karakaş tarafından belirtiliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!