featured

Yeşil Çaylı Detoks Suyu Tarifleri ile Yaza Hazırlanın | Yağ Yakma Özelliği Bulunan 5 Farklı Detoks Tarifi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeşil çaylı detoks suyu tarifleri ile yaza bomba gibi bir giriş yapmak ister misiniz? Özellikle yaz aylarında bir detoks suyu furyası aldı başını gidiyor. Detoks suyu kullanıcılarının büyük bir kısmı ise kilo verdiği, yağ oranının azaldığı ve sıkılaştığı yönünde paylaşımlar yapıyor. Hal böyle olunca yazında gelişi ile birlikte fit görünmek isteyen birçok insan çareyi detoks suyu tarifleri aramakta buldu. Bu yazın en öne çıkan detoks tarifi ise yeşil çaylı detoks suyu!

Yeşil Çaylı Detoks Suyu Nedir?

Öncelikle yeşil çaylı detoks suyu nedir sorusuna yanıt vererek yazımıza başlayalım. Bilindiği üzere yeşil çay özellikle Avrupa ülkelerinde oldukça meşhur bir çay türüdür. Camellia sinensis bitkisi yapraklarından elde edilen bu çay, faydaları sayesinde kısa sürede büyük bir kullanıcı kitlesine ulaşmıştır. Yeşil çay nasıl demlenir konusunda bilgi almak istiyorsanız yazımızı okuyabilirsiniz.

Sağlıklı olduğu bilinen ve doktorlar tarafından günlük iki fincan tüketimi önerilen bu çayın en önemli özelliği ise metabolizma hızlandırmasıdır. Metabolizmayı büyük ölçüde hızlandıran bu çay sindirim sistemini çalıştırmakta, yağ yakımını arttırmakta ve dolayısıyla kilo verme sürecini kolaylaştırmaktadır. Günümüzde ise bu denli faydalı yeşil çay, bazı besinlerle birleştirilerek daha etkin ve sağlıklı bir içecek haline getirilmektedir. İşte sizin için hazırladığımız 5 farklı yeşil çaylı detoks suyu tarifleri!

1- Yeşil Çaylı Detoks Kürü

Yeşil çayında içerisinde yer aldığı bu kür, kadınların hızlı bir şekilde var olan ödemlerini atabilmelerine yardımcı olacaktır. Zayıflatan yeşil çay tarifi için işte malzemeler;

2 tatlı kaşığı yeşil çay ( 1 poşet hazır yeşil çayda olur)1 adet maden suyu,Yarım limon,Yarım litre kadar su,

Yeşil çaylı detoks kürü hazırlamadan önce ilk olarak yeşil çayı demlemeniz gereklidir. Sıcak suyun içerisine 2 tatlı kaşığı yeşil çayı ya da hazır poşet çayı ekleyerek yaklaşık 5 dakika demlemeye bırakın. Yarım limonun suyunu sıkın ve derin bir kasenin içerisine alın. Üzerine maden suyunu ve yarım litre suyu ilave edin.

Sonrasında ise demlenen yeşil çayı da ekleyerek, hazırladığınız karışımı şöyle bir karıştırın. İşlem sonunda karışımı bir şişe ya da sürahiye koyun ve dolaba kaldırın. Özellikle yaz aylarında soğuk yeşil çay detoksu daha keyifli tüketilebilecektir. Gün içerisinde belirli aralıklarda bu karışımı tüketin. Bu karışım dışında 2 litre su tüketmeyi de ihmal etmeyin.

A) Yeşil Çay Limon Soda Kürü Kaç Gün Kullanılır? Sodalı Yeşil Çay Kürü Kaç Gün İçilmeli 

Bu tarifle hazırlanan yeşil çaylı detoks suyu 15 güne kadar tüketilebilecektir. 15 gün sonunda bu detoksa en az 1 hafta boyunca ara verilmesi önerilmektedir.

B) Yeşil Çay Soda Ne İşe Yarar? 

Bu detoks suyu hakkında merak edilen bir diğer konu Yeşil çay soda ne işe yarar sorusudur. Yeşil çay, soda ve limon karışımı metabolizma ve yağ yakımının hızlandırılması konusunda oldukça etkilidir. Düzenli kullanımda ilk olarak ödem attıran tarif, sonraki süreçte vücudunuzda yer edinmiş yağların bile yakımına katkı sağlayabilecektir.

C) Yeşilçay Soda+ Limon Kadınlar Kulübü

Yeşilçay soda limon zayıflama yorumları kadınlar kulübü üzerinde fazlasıyla yer almaktadır. Kadınların sıkça kullandığı bu platform üzerinde yer alan yorumlar, bu detoks suyunun çok işe yaradığı yönündedir.

2- Yeşil Çaylı Detoks Tarifleri | Ananaslı Yeşil Çaylı Detoks Suyu

Kilo vermek istiyorsanız ve tadı güzel detoks suları arayışındaysanız, ananaslı yeşil çaylı detoks suyu tam size göre olabilir! Ananas ödemin arttırılması ve metabolizmanın hızlandırılması konusunda en az yeşil çay kadar etkili bir besindir. Bu iki sağlıklı besinden oluşan detoks suyu ise iyi bir antioksidan kaynağı olacaktır. Ananaslı yeşil çaylı lezzetli bir detoks suyu hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeler ise şu şekildedir;

1 ananasın içi ve dış kabuğu,1 yeşil çay,1 limon,2 çubuk tarçın,Kiraz saplı bitki çayı,2 litre su,Arzu ederseniz 4-5 adet karanfil,

Hazırlanışı: Etkili bir detoks suyu için ananasın kabuğunu soydururken, kabuklarını da almayı unutmayın. Yeşil çaylı detoks suyu için ilk olarak hazır bitki çayınızı ve yeşil çayınızı demlemelisiniz. Sıcak suyun içerisine poşet çayı ilave ettikten sonra 5 dakika demlemeye bırakın.

Sonrasında bir tencereye yıkadığınız ananas kabukları, silindir dilimlenmiş ananasları, demlediğiniz kiraz sapı ve yeşil çayı, tarçın, limon, su ve karanfili ekleyin. Karışımınızı altı kısık ateşte kaynamaya bırakın. Karışım kaynadıktan 5 dakika sonra altını kapatın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra süzerek şişelere doldurabilirsiniz. Buzdolabında saklanması gereken bu karışımı ister soğuk ister sıcak olarak tüketebilirsiniz.

A) Ananaslı Detoks Suyu Ne Kadar Tüketilmeli?

Uzman diyetisyenler ananas ile hazırlanan bu yeşil çaylı detoks suyu 1 hafta boyunca tüketebileceğinizi belirtiyor. Ayrıca bu detoks suyunun yanı sıra 2 litre su içmeye de özen göstermeniz gerekecektir. 1 hafta sonrasında ise ortalama 3-4 gün ara vermeniz önerilmektedir.

B) Ananaslı Detoks Suyu Ne Kadar Kilo Verdiriyor?

Ananaslı suyu ödem atıcı olduğu için hazırlanan bu detoks suyu ilk etapta var olan ödeminizi atabilmenize yardımcı olacaktır. Bu nedenle net bir kilo aralığı verilebilmesi söz konusu değildir. Verilecek kilo miktarı kişiye göre değişiklik göstermektedir.

3- Yeşil Çaylı Elmalı Detoks Suyu | Mum Gibi Eriten Yeşil Elma Detoksu

İyi bir antioksidan kaynağı olduğu bilinen yeşil elma kronik hastalıklar ve kansere karşı iyi bir koruyucu olması ile de tanınmaktadır. Yeşil çaylı elmalı detoks suyu sağlıklı ve son derece faydalı lezzetli bir su çeşidi olacaktır. Elmalı yeşil çaylı detoks suyu için malzemeler;

1 yemek kaşığı yeşil çay,1 adet yeşil elma,1 adet limon,1-2 adet çubuk tarçın,4-5 adet karanfil,3-4 adet tane karabiber,1 tatlı kaşığı elma sirkesi,Taze zencefil,Su,

Hazırlanışı: Öncelikle yeşil elmanızı yıkayarak dilimlere ayırın. Sonrasında elma sirkesi hariç diğer malzemelerin tamamını bir tencereye ekleyin ve üzeri geçene kadar su ilave edin. Yaklaşık 15-20 dakika boyunca karışımınızı altı kısık olarak kaynatın.

Kaynama sonrasında elma sirkesini de ilave edip karıştırın. Altını kapattığınız karışımı yaklaşık 10-15 dakika soğumaya bırakın. Karışımı süzdükten sonra şişeler haline buzdolabında saklayabilirsiniz. İsterseniz sıcak isterseniz soğuk olarak elmalı yeşil çaylı detoks suyu tüketebilirsiniz.

A) Yağ Yakan Elma Detoksu Ne Kadar Süre Kullanılmalı?

Yağ yakan elma detoksu ortalama 7 -15 gün aralığında tüketilebilecektir. 15 gün sonunda birkaç gün ara vererek, tekrar detoksa başlayabilirsiniz.

B) Yeşil Elma Çayı ile Zayıflayanlar Var mı? Yeşil Elma Detoksu Ne Zaman Tüketilmeli?

Yeşil elmalı yeşil çaylı detoks suyu ile zayıflayanlar bir hayli fazladır. Bu detoks çayını tüketenler ortalama 10-15 günde 2-4 aralığında kilo verdiklerini paylaşmaktadır. Yeşil elmalı detoks suyu nasıl yapılır konusu kadar nasıl tüketileceği de merak konusudur. Oldukça lezzetli olduğu bilinen bu çay, günün herhangi bir saatinde tüketilebilecektir.

4- Maydanozlu Yeşil Çaylı Detoks Suyu Tarifi

Maydanozlu yeşil çaylı detoks suyu da özellikle yaz aylarında tercih edilen fresh bir tariftir. İçimi son derece keyif verici olduğu için 7 ila 15 güne kadar kullanımı önerilebilmektedir. Maydanozlu yeşil çaylı detoks suyu tarifi için malzemeler ise şunlardır;

Yarım demet maydanoz,10 dal taze nane,1 fincan demlenmiş yeşil çay,Yarım limon kabuğu,1 litre sıcak su,

Hazırlanışı: Yeşil çaylı detoks suyu hazırlamak için 1 litre sıcak su kullanmanız gereklidir. Yarım demet maydanoz ve naneyi güzelce yıkayın. Doğrayıp doğramamak tamamen sizin tercihinizdir. Suyun içerisine maydanoz ve naneyi ekledikten sonra, yarım limon kabuğunu 3-4 parçaya ayırıp suya ekleyin. Son olarak yeşil çayı da ilave ederek soğumaya bırakın. Süzdükten sonra yeşil çaylı detoks suyu şişelere koyun ve buzdolabında muhafaza edin. Yapılan her detoks suyunu aynı gün tüketmeye gayret gösterin. Aksi takdirde maydanoz ve nane vitamin değerlerini hızlı bir şekilde kaybedecektir.

A) Maydanozlu Yeşil Çaylı Detoks Suyu Ne Kadar Süre Tüketilmeli?

Maydanozlu yeşil çaylı detoks suyunun bir haftadan fazla tüketilmesi önerilmemektedir. Maydanozun uzun süreli tüketimi vücutta dehidratasyon riskini arttırabileceğinden bu detoks ayda bir kez maksimum 1 hafta yapılmalı ve sonrasında 3 hafta kadar ara verilmelidir.

B) Maydanozlu Yeşil Çaylı Detoks Suyu ile Zayıflayanlar

Maydanozlu yeşil çaylı detoks suyu ile zayıflayanlar sayıca bir hayli fazladır. Bu detoks çayı kullananlar 1 hafta içerisinde 2 ila 3 kilo aralığında kilo verdiklerini ifade etmektedir.

5- Salatalıklı Yeşil Çaylı Detoks Suyu

Lezzetli bir yeşil çaylı detoks suyu tarifi istiyorsanız, bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Toksinleri hızlı bir şekilde vücuttan uzaklaştıran bu tarif, kilo vermenizi destekleyecek ve tüm ödemleri atabilmenizi sağlayacaktır. Salatalıklı yeşil çaylı detoks suyu için malzemeler şunlardır;

1 fincan demlenmiş yeşil çay,1 salatalık,1 misket limon ( Yeşil kabuklu)7-8 yaprak nane,1 çay kaşığı toz ya da taze zencefil,1 çubuk tarçın,4-5 adet karanfil,Su

Hazırlanışı: Yeşil çaylı detoks suyu tarifi için öncelikle salatalık ve limonunuzu doğrayın. Sonrasında küçük küçük dilimlere ayırın ve tencerenize ekleyin. Tüm malzemeleri tencereye sırası ile ekledikten sonra üzerine 2 litre su ilave edin. Yaklaşık 5-10 dakika kaynamaya bırakın. Sonrasında soğutun ve süzün. Şişelere eklediğiniz detoks suyunuzu mutlaka bir gece buzdolabında dinlendirin. Böylece malzemeler iyice özleşecek ve lezzetli bir su haline gelecektir. Hazırladığınız yeşil çaylı detoks suyu gün boyu tüketebilirsiniz.

A) Salatalıklı Yeşil Çaylı Detoks Suyu Ne Kadar Süre Tüketmeli?

Salatalıklı yeşil çaylı detoks suyunu sınırsız süre boyunca tüketebilmeniz mümkündür. Dilerseniz bunu bir yaşam alışkanlığına dönüştürerek günde 1 litreye kadar bu suyu tüketebilirsiniz. Karın bölgenizdeki yağlı görünümü gidermede oldukça etkili bu tarif, hiçbir yan etkiye de sahip değildir.

B) Salatalıklı Yağ Yakıcı Detoks Tarifleri Kullananlar

Salatalıklı ve yeşil çaylı detoks suyu tarifleri tüketenler uzun vadede gözle görülür değişimler yaşamaktadır. Yağ yakımında son derece etkili olan bu tarif, vücudu tüm toksinlerinden de arındırabilmektedir. Bu nedenle karaciğer, sindirim sistemi ve bağırsak rahatsızlıklarını da ortadan kaldıracağını söyleyebilmek mümkündür. Salatalıklı yeşil çaylı detoks suyu ile 10 günde 2-3 kilo aralığında zayıflayabilirsiniz.

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!