Beyaz Lahana Çorbası Diyet Listesi | Adım Adım Beyaz Lahana Çorbası Diyeti Tarifi

5 Adımda Beyaz Lahana Çorbası Diyet Listesi | Adım Adım Beyaz Lahana Çorbası Diyeti Tarifi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beyaz lahana çorbası diyet listesi sayesinde 1 hafta 3-7 arasında kilo vermek ister misiniz? Cevabınızı duyuyor gibiyiz. Yaz gelmesine günler kala alınan kiloların nasıl verileceği kara kara düşünülüyor. İncecik kıyafetlerin giyildiği fiziki görünümün ön plana çıktığı yaz aylarında hemen herkes formda olmak istiyor.

Forma girebilmek ve fazla kiloları verebilmek için ise geniş bir kesim çareyi hızlı diyet listelerinde buluyor. Bunlardan biri olan beyaz lahana çorbası diyet listesi ise hızlı bir şekilde yağ yakımını ve ödem atılımını destekliyor. Lahana çorbası diyeti 1 haftada 5-8 kilo garanti mi? Lahana çorbası diyeti yapanlar sonuçlardan memnun mu? İşte, gelin tüm bu detaylara birlikte göz gezdirelim!

Beyaz Lahana Çorbası Zayıflatır mı?  Beyaz Lahana Çorbası Diyet Listesi Nedir?

Beyaz Lahana Çorbası Diyet Listesi | Adım Adım Beyaz Lahana Çorbası Diyeti Tarifi

Beyaz lahana çorbası diyet listesi hızlı bir şekilde yağ yakılması ve ödem atılmasını dileyenler için önerilebilecektir. Beyaz lahana ödem atımını destekleyen, kabızlığı önleyen, kalsiyum deposu bir sebzedir.

Diyette tüketildiğinde bağışıklığı güçlendirirken, bol bol B vitamini alınmasına yardımcı olacaktır. Yağ yakımını destekleyen özelliği ise hemen her diyette yer verilmesini sağlamıştır.

Beyaz lahana çorbası diyet listesi ise aslında tek tip beslenmeyi ön planda tutmaktadır. Bu listede lahana çorbası ve bazı malzemeler kullanılarak bir çorba yapılmaktadır. Çorba 3 öğün içilirken, yanında bazı sebze ve meyvelerin tüketimine izin verilir. 7 günlük ya da 3 günlük lahana çorbası diyeti olmak üzere 2 farklı şekilde uygulanabilecektir.

Detaylı olarak lahananın faydaları nelerdir öğrenmek isterseniz burayı inceleyebilirsiniz.

1- Lahana Diyeti Nasıl Yapılır? Lahana Çorbası Diyeti Yorumları Nelerdir?

Beyaz Lahana Çorbası Diyet Listesi | Adım Adım Beyaz Lahana Çorbası Diyeti Tarifi

Lahana çorbası diyetini uygulamak aslında son derece kolaydır. Bu diyeti uygulayan pek çok kullanıcı diyetten olumlu sonuçlar aldığını ifade etmektedir. Hemen hepsi diyet sayesinde iştahının azaldığını ve gün boyu tok kaldığını ifade etmektedir.

Beyaz lahana çorbası diyet listesini birebir uygulayan geniş bir kesim insanın tamamında kilo kaybı gözlenmiştir. Bu anlamda kilo vermek, şişkinlik ve ödemlerinden kurtulmak isteyen herkes listeyi güvenle uygulayabilecektir.

Bir diğer diyet önerisi olan Candida diyetinde hangi ekmek yenir diyorsanız yazımızı mutlaka incelemelisiniz.

2- Beyaz Lahana Çorbası Diyet Listesi Ne Kadar Kilo Verdiriyor?

Beyaz Lahana Çorbası Diyet Listesi | Adım Adım Beyaz Lahana Çorbası Diyeti Tarifi

Beyaz lahana çorbası diyet listesinin ne kadar kilo verdireceği ile ilgili net bir rakam aralığı verilebilmesi mümkün değildir. Çünkü her bünye kilo alıp verme konusunda birbirinden farklıdır.

Yine kilo fazlalığı fazla olan kişiler bu diyet ile fazla kilosu az olan kişilere göre daha fazla kilo kaybedebilir. Beyaz lahana çorbası ile diyet yapanlar ortalama 3-7 arasında kilo kaybı yaşayabilir. Verilen kilonun maksimum düzeyde olabilmesi için düzenli ve doğru kullanım şarttır. Yine fazla kilo verilmek isteniyorsa bu süreçte su tüketimi ile hareketi arttırmaya özen gösterilmelidir.

3- Yağ Yakan Beyaz Lahana Çorbası Ne Sıklıkla Tüketilmeli?

Beyaz Lahana Çorbası Diyet Listesi | Adım Adım Beyaz Lahana Çorbası Diyeti Tarifi
Beyaz Lahana Çorbası Diyet Listesi | Adım Adım Beyaz Lahana Çorbası Diyeti Tarifi

Yağ yakan beyaz lahana çorbası gün içerisinde acıktıkça tüketilmelidir. Minimum 3 kez tüketilmesi önerilen bu çorba, günde 6-7 kase olacak şekilde de içilebilecektir. Peki, beyaz lahana çorbası diyet listesi kaç gün uygulanmalı? Ender Saraç lahana çorbası diyet listesinin 10 güne kadar uygulanabileceğini vurgulamaktadır.

Ancak sıklıkla uygulanan süre 3 yahut 7 gündür. 3 günlük lahana diyeti, sağlıksız beslenme rutinleri sonrasında bünyeyi aşırı ödemden arındırmak için uygulanan diyettir. 7 ya da 10 günlük beyaz lahana çorbası diyet listesinde ise asıl amaç verilen kiloların minimum yarısı düzeyinde yağ yakımı olmasını sağlayabilmektir. Yani kişi 4 kilo verdiyse bu diyet listesi ile 2 kilo yağ yakımı sağlanabilecektir.

4- Yağ Yakan Lahana Çorbası Nasıl Yapılır? Lahana Çorbası Diyeti Tarifi

Beyaz Lahana Çorbası Diyet Listesi | Adım Adım Beyaz Lahana Çorbası Diyeti Tarifi

Yağ yakan lahana çorbasının yapımı oldukça kolaydır. Biz beyaz lahana çorbası diyet listesinde 7 günlük programa vereceğiz. Dilerseniz siz bu listeyi, 3 güne ya da 10 güne uyarlayabilirsiniz. İşte, mucizevi etkileriyle sizi yaza hazırlayacak beyaz lahana çorbası diyet listesi ve lahana çorbası tarifi;

A) Lahana Çorbası Tarifi  

Beyaz Lahana Çorbası Diyet Listesi | Adım Adım Beyaz Lahana Çorbası Diyeti Tarifi

Lahana çorbası için ilk olarak orta boylarda bir beyaz lahana temin etmelisiniz. Sonrasında içerisine 6 adet soğan, 2 adet domates, 3 sivri biber, bir demet maydanoz, kereviz, havuç, bir kaşık un,  et suyu ve baharatlarınızı çorba için hazırlamalısınız. Tüm sebzeleri ince ince doğradıktan sonra, tencereye koymalısınız.

Tencereye koyduğunuz sebzelerin üzeri 5 parmak geçecek şekilde su eklemelisiniz. Bu aşamada yarısı su, yarısı et suyu olacak şekilde ilave yapabilirsiniz. Et suyunuz yoksa çorbayı lezzetlendirmek için hazır çorba karışımı da ilave edebilirsiniz.

Tencerede 15-20 dakika pişirdiğiniz çorbaya baharatlar ve tuz ilavesi yaparak tüketime hazır hale getirebilirsiniz. Dolaba kaldırdığınız çorbayı azar azar ısıtarak içmeniz, tüketim ömrünü uzatacaktır. Hazır olan çorbanız sonrasında beyaz lahana çorbası diyet listenize başlayabilirsiniz.

B) 7 Günlük Beyaz Lahana Çorbası Diyet Listesi

Beyaz Lahana Çorbası Diyet Listesi | Adım Adım Beyaz Lahana Çorbası Diyeti Tarifi

Beyaz lahana çorbası diyet listesi 7 günden oluşmaktadır. Yukarıda da belirttiğimiz gibi istenilen düzeyde sonuç alınabilmesi için listeye birebir uyulmalıdır.

  1. Gün: İlk günde doyana kadar lahana çorbası içebilirsiniz. Buna ek olarak bugün muz harici bütün meyvelerden dilediğiniz kadar tüketebilirsiniz. Günde 3 fincan çay veya kahve tüketimini aşmamanız önerilir.
  2. Gün: Bugün sınırsız çorba tüketebilirsiniz. Önerilen mevsime uygun sebzeler tüketmenizdir. Bunun yanı sıra kesinlikle meyve yememelisiniz. Çok acıkırsanız bir adet patatesi haşlayıp, çorba haricinde bunu da yiyebilirsiniz. Bol bol su içmeyi ihmal etmemelisiniz.
  3. Gün: Beyaz lahana çorbası diyet listesi 3. Günde yine sınırsız olarak çorba içebilirsiniz. Bugün mısır ve patates gibi nişasta içermeyen tüm sebzeleri dilediğiniz miktarda tüketebilirsiniz. Muz haricinde meyveleri tüketmenizde de bir sakınca yoktur. Şekersiz çay ya da kahve tüketmek isterseniz 2 fincanı geçmemeye özen gösterin. Gün içerisinde su tüketimini 2.5 litrenin altına düşürmemelisiniz.
  4. Gün: Bugün sınırsız beyaz lahana çorbasının yanı sıra 200 ml kadar yağsız süt içebilirsiniz. Sebze tüketemeyeceğiniz bugün 3 taneye kadar muz tüketilmesine izin verildiğini söyleyebiliriz.
  5. Gün: Lahana çorbasını sınırsız olarak tüketebileceğiniz 5. Günde 500 grama kadar beyaz et tüketimine izin verilmektedir. Beyaz et tercih etmiyorsanız kırmızı ette tüketebilirsiniz. Ancak eti diyet formunda hazırlayıp tüketmeniz önerilmektedir. Bugün sebzelerden yalnızca domatese izin var. 2.5 litrenin altında su içmemeyi de unutmamalısınız.
  6. Gün: Beyaz lahana çorbası diyet listesi 6. Gününde de 6-7 kase kadar bu çorbayı içebilirsiniz. Buna ek olarak yağsız et yahut nişasta içermeyen mevsim sebzelerini tüketebilirsiniz. Gün içerisinde yeteri kadar su içmeyi ihmal etmemelisiniz.
  7. Gün: Beyaz lahana çorbası diyet listesinin son gününde ise yine sınırsız çorba tüketimine izin verilmektedir. Bunun yanı sıra bugün esmer pirinç ile yapılan bir pilavı, yağsız sebze soteleri ile buluşturarak tüketebilirsiniz. Gün içerisinde su harici doğal meyve ve şekersiz çay içimine izin verilmektedir.

NOT: Eğer bu diyeti 10 gün olarak devam ettirmek istiyorsanız 7 günlük süreç sonrasında yine başa dönebilir, ilk 3 günlük süreci tekrar uygulayabilirsiniz. Diyet sürecinin tamamlanması sonunda mutlaka 15-20 günlük bir ara vermeniz önerilmektedir.

 5- Beyaz Lahana Diyeti Zararlı mı? Herhangi Bir Yan Etkisi Olur mu?

Beyaz Lahana Çorbası Diyet Listesi | Adım Adım Beyaz Lahana Çorbası Diyeti Tarifi
Beyaz Lahana Çorbası Diyet Listesi | Adım Adım Beyaz Lahana Çorbası Diyeti Tarifi

Beyaz lahana çorbası diyet listesi uzun vadede uygulanmadığı sürece zararlı değildir. Bu diyet listesi vücudun ödemini atması ve aşırı yağını yakması için oluşturulmuştur.

Doktorların ameliyat öncesindeki obez hastaları için geliştirdiği bu diyet listesi sebebiyle herhangi bir yan etki görülmemektedir. Ancak diyet listesinin 10 günden fazla sürdürülmesi ve sık aralıklarla uygulanması halinde halsizlik, kansızlık, dehidratasyon, mide sorunları, idrar yolu enfeksiyonu gibi durumlar ortaya çıkabilir.

 

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!