Candida Diyetinde Hangi Ekmek Yenir ? | Candida Diyeti Nedir Nasıl Yapılır | Candida Diyeti Kaç Gün Sürer?
Candida Diyetinde Hangi Ekmek Yenir ? | Candida Diyeti Nedir Nasıl Yapılır | Candida Diyeti Kaç Gün Sürer?
  1. Haberler
  2. Diyet ve Sağlıklı Yaşam
  3. Candida Diyetinde Hangi Ekmek Yenir ? | Candida Diyeti Nedir Nasıl Yapılır | Candida Diyeti Kaç Gün Sürer?

Candida Diyetinde Hangi Ekmek Yenir ? | Candida Diyeti Nedir Nasıl Yapılır | Candida Diyeti Kaç Gün Sürer?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Candida diyeti nedir? Candida diyetleri diğer diyetlerden farklı bir sistemi benimseyerek  yapılan bir beslenme programıdır. Bu beslenmede amaç, candida enfeksiyonlarının neden olduğu semptomları ortadan kaldırabilmek ve kilo verebilmektir. Bazı besinleri serbest bırakan bu diyet, bazı besinleri kesin ve net bir şekilde yasaklamaktadır. Peki candida diyetinde neler yenmeli? Candida diyetinde hangi ekmek yenir? Candida diyeti nasıl yapılır? İşte tüm merak edilenler…

Candida Diyeti Nedir? Candida Diyeti Bilimsel mi?

Candida diyeti nedir, öncelikli olarak buna cevap verelim. Bindiği üzere candida enfeksiyonları vücutta ciddi semptomların ortaya çıkmasına neden olabilir. Kaşıntı, egzama, yorgunluk, bağışıklık sistemi hastalıkları, şişkinlik, sinirlilik bu belirtilerin yalnızca bir kısmıdır.

Candida Diyetinde Hangi Ekmek Yenir ? | Candida Diyeti Nedir Nasıl Yapılır | Candida Diyeti Kaç Gün Sürer?
Candida Diyeti Nedir? Candida Diyeti Bilimsel mi?

Candida diyetiyle, hastalarda oluşabilecek semptomların minimum düzeye indirgenmesi amaçlanır. Kısacası bu diyet ile kişiler yaşam kalitesini arttırabilmeyi hedeflemektedir. Candida diyetinin bilimsel olduğuna dair herhangi bir rapor bulunmamaktadır. Bu kapsamda, bu diyeti uygulayanların memnuniyet düzeyinin araştırılması gerekecektir.

1- Canan Karatay Candida Diyeti Öneriyor mu?

Candida Diyeti Nedir? Candida Diyeti Bilimsel mi?
Canan Karatay Candida Diyeti Öneriyor mu?

Canan Karatay candida diyeti öneriyor mu? Candida diyetini oluşturan ve uygulanması gerektiğini vurgulayan Canan Karatay’dır. Canan Karatay candida enfeksiyonunun olmadığı durumlarda dahi, bu diyetin uygulanmasının kilo verilmesi açısından doğru bir adım olacağını önermektedir.

2- Candida Diyetinde Neler Yenir? Candida Diyetinde Hangi Ekmek Yenir?

Candida Diyetinde Neler Yenir? Candida Diyetinde Hangi Ekmek Yenir?

Candida Diyeti Nedir Nasıl Yapılır | Candida Diyetinde Neler Yenmeli? Candida Diyeti Kaç Gün Sürer?

Peki candida diyeti uygulanırken ne yenir? Candida diyetinde genel hatlarıyla anlatacak olursak nişastasız sebzeler, düşük şeker içeren meyve grubu, yumurta, kırmızı ve beyaz et, elma sirkesi, probiyotik içerikli süt ürünleri, yumurta, sarımsak gibi besinleri tüketmektedir. Bu diyette kesinlikle gluten, laktoz içerikli süt ürünleri, alkol, diyet şeker ve zararlı katkı maddelerinin tüketimine yer verilmiyor. Ekmek içeriğinde de gluten yer aldığı için bu diyet sırasında tüketimi önerilmiyor. Peki Candida diyetinde hangi ekmek yenir? Candida diyetinde ekmek tüketmek isteyenlerin mutlaka gluten içermeyen ekmekler tercih etmesi gerekiyor.

Candida diyetinde hangi ekmek yenir?

Candida diyetinde hangi ekmek yenir?

Candida diyetinde ekmek tüketmek isteyenlerin mutlaka gluten içermeyen ekmekler tercih etmesi gerekiyor.

3- Candida Diyeti Nasıl Yapılır? Candida Diyeti Baklagiller Tüketilebiliyor mu?

Candida diyeti nasıl yapılır? Candida diyetini yapacak olan kişilerin serbest besinler üzerinden kendilerine en uygun beslenme tipini benimsemesi gerekiyor. Yasaklı besinlerin tüketilmediği bir beslenme programına bu diyette izin verilebiliyor.

YouTube video

Ancak beslenmede aşırıya kaçılmaması da büyük önem arz ediyor. Candida diyeti baklagiller tüketimine de izin vermiyor. Çünkü birçok baklagillerin içerisinde gluten ve yüksek şeker içeriği bulunuyor. Buda kişinin candida enfeksiyonunun semptomlarının azmasına neden oluyor.

4- Candida Diyetinde Yasaklı Besinler Nelerdir?

Candida diyetinde yasaklı olan besinlerin tüketimine kesinlikle yer yok. Candida diyeti yaparken tüketilmemesi gerekli besinler ise şöyle;

Meyve:Muz, hurma, üzümKuruyemişler: Yer fıstığı, kaju, antep fıstığıTahıl Grubu:Buğday, çavdar, arpa içeren yiyeceklerŞarküteri:Salam, sosis, sucuk gibi işlenmiş etler ve çiftliklerde yetiştirilen balıklarRafine yağlar:Kanola yağı, soya fasulyesi yağı, ayçiçeği yağı veya margarinÇeşniler:Ketçap, soya sosu, beyaz sirke, barbekü sosu, yaban turpu ve mayonezBazı süt ürünleri:Peynir, süt ve kremaKafein, alkol ve şekerli içecekler:Kafeinli çaylar, kahve, enerji içecekleri, soda, meyve suyu, bira, şarap veya alkollü içeceklerTüm tatlandırıcılar

5- Candida Diyeti Yemek Tarifleri | Örnek Candida Diyeti Listesi

Candida diyeti yapmaya başlayacak kişiler hangi yemekleri tüketmesi gerekiyor, diyet listesinde nelere yer vermeli gibi konularda kararsız kalabiliyor.  Candida diyeti yemek tarifleri arasında öne çıkabilecek lezzetlerden bir tanesi ise elbette özel candida ekmeği olacaktır. Kesinlikle gluten içermeyen bu ekmeğin günlük 1 dilime kadar tüketimi önerilebilecektir. Candida diyeti özel ekmeği için gerekli malzemeler;

5 su bardağı toz badem,5 su bardağı hindistan cevizi6 yemek kaşığı zeytin yağı,Yarım çay bardağı içi çıkarılmış zeytin,1 çay kaşığı tuz,1 yemek kaşığı çörek otu,4 yumurta,Yarım su bardağı su,1 çay kaşığı kabartma tozu,

Candida diyeti özel ekmeği için öncelikle yumurta, tuz ve zeytinyağını karıştırın. Ardından diğer tüm malzemeleri ekleyerek güzel bir hamur elde edin. Hazırlanan karışımı yağlı kağıt üzerinde ekmek gibi şekillendirin. Önceden ısıtılmış fırında 180 derece ısı altında yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirin. Afiyetle tüketebilirsiniz.

Candida diyeti uygulayacakların, akıllarına takılan konulardan bir tanesi de nasıl bir diyet planı oluşturmalıyım olacaktır. Bu noktada sizin için özel olarak bir günlük diyet listesi oluşturduk. İşte 1 günlük örnek candida diyeti listesi;

Sabah: 1 kase bademli, tarçınlı sütlü tohum granola,Öğle: 1 porsiyon hindi ızgara, buharda haşlanmış brokoliAra öğün: Glutensiz krakerAkşam:1 porsiyon ıspanak yemeği,

Yukarıda oluşturduğumuz listeyi serbest besinler eşliğinde zenginleştirebilirsiniz. Candida diyeti ile günlük alınması önerilen kalori miktarı 1200’dür. Bu nedenle kişilerin muhakkak oluşturduğu besin listesinin kalori içeriğini hesaplaması gerekecektir.

6- Candida Diyeti Ne Sıklıkla Yapılmalı?

Candida diyeti aslında kişilerin yaşam kalitesini arttırabilmesini ve kendilerini daha iyi hissedebilmelerini sağlıyor. Bu noktada ne sıklıkta uygulanması gerektiği tamamen kişilerin kendi insiyatifi doğrultusunda belirlenebilecektir. Özellikle bu diyet bir alışkanlık haline getirilirse, sağlık açısından pek çok olumlu şeyi de beraberinde getirecektir.

7- Candida Diyeti Yapanların Yorumları

Candida diyeti yapanların yorumları genel olarak olumlu bir sürecin oluştuğu yönündedir. Bu diyeti uygulayan birçok insan yalnızca kilo vermede değil birçok konuda kendilerini daha iyi hissettiklerini ifade ediyor. Birçok yakınmadan kurtulan kişiler, yaşam kalitelerinin diyet sonrasında fazlasıyla arttığını belirtiyor. Candida diyeti yapanların yorumları Kadınlar kulübü için tıklayınız.

8- Bonus: Vücudumda Candida Olup Olmadığı Nasıl Anlaşılır?

Candida diyeti uygulayıp uygulamamakta kararsız kalan birçok insan, kendisinde mantarın var olup olmadığını merak edebiliyor. Candida dediğimiz mantar enfeksiyonu çoğunlukla, ağız içinde gözlenmektedir. Mantar enfeksiyonunun var olup olmadığını anlayabilmek için sabah aç karna iken, yarısı su dolu bir bardağa tükürün.

YouTube video

Eğer tükürüğünüz, havada asılı kalmak yerine dibe batıyorsa ve bardak üzerinde ipliksi bir yapı oluşmuşsa candida içeriği bulunmaktadır. O ipliksi yapı candidaların aşırı ölçüde çoğaldığının kanıtı olacaktır. Eğer vücudunuzda candida üremesi gözleniyorsa, semptomlarından en az düzeyde etkilenebilmeniz için candida diyeti uygulamanız önerilebilecektir. 7 günlük yaz diyeti hakkında bilgi almak için yazımıza mutlaka göz atın.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!