bireysel-emeklilik-iptali

Bireysel Emeklilik İptali 2023 Şartları Nelerdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bireysel emeklilik iptali sözleşmenin başladığı tarih itibari ile yasal süresi olan 60 gün içerisinde iptal işlemini gerçekleştirmeleri mümkündür. 2023 yılında yeni çıkan kanuna göre 18 yaşını doldurmuş tüm kişilerin bireysel emeklilik hakkı bulunmaktadır. 2022 yılında 45 yaş sınırı kaldırılmıştır.

Kişilerin bağlı bulundukları bankalar ve SMS yolu ile iptal işlemlerini gerçekleştirmeleri mümkün. SMS ile emeklilik iptali için AYRILMA yazarak sonrasında boşluk bırakarak; T.C kimlik numarasını yazıp 2560’a gönderimi ile iptal işlemini yapmaları mümkündür.

Bireysel Emeklilik İptali Nasıl Yapılır?

Bireysel emeklilik birçok yöntem ile kolayca iptal etmek edilmektedir. Anadolu Hayat bireysel emeklilik iptali işlemini İş Bankasına bağlı olan 0850 724 55 00 numaralı çağrı merkezini arayarak iptal etmek mümkündür.

Müşteri temsilcisine bağlandığınız takdirde bireysel emeklilik iptali için aradığınızı belirtirseniz, sizi gerekli birimlere aktararak yardımcı olacaklardır. Online olarak ise Anadolu Hayat online işlemler kısmına giriş yaparak bireysel emeklilik iptali talebinde bulunabilirsiniz.

bireysel-emeklilik-iptali
Bireysel Emeklilik İptali

1 – Bireysel Emeklilik İptali Numarası Nedir?

Bireysel emeklilik iptali için müşteriler çağrı merkezlerini tercih edebilir. Bağlı bulundukları banka ya da sigorta şirketi ile iletişim kurarak iptal işlemlerini gerçekleştirmeleri mümkündür. Bireysel emeklilik iptali Akbank için 444 11 11 numaralı müşteri destek hattını arayarak, iptalini gerçekleştirmeleri mümkündür.

Her bankanın çağrı merkezi numarası farklıdır. İnternet üzerinden istenilen bankanın ya da sigorta şirketinin numarasının bulmak oldukça kolaydır. Bireysel emeklilik iptali İş Bankası için 0850 724 55 00 numaralı hattı arayarak kolayca iptal işlemini gerçekleştirmek mümkünüdür.

2 – Zorunlu BES İptali Nasıl Yapılır?

Zorunlu bireysel emeklilik iptali için belirli bir süre içerisinde cayma hakkınız bulunmaktadır. Bireysel emekliliğe dahil olduğunuz an itibari ile 60 gün içerisinde yasal hakkınızı kullanarak; iptal işlemini gerçekleştirmeniz mümkündür.

Sigorta şirketi veya bankanın online olarak iptal formunu doldurarak ya da dilekçe yazarak, iptal işlemi için başvuruda bulunmanız gereklidir. Toplam kazancın üzerinden %3’ü kesilir ve fon kısmına aktarılır. Bu yapacağınız sözleşmede belirtilmektedir.

Katkı yapılacak olan para miktarı 3 ay içerisinde düzenli olarak ödenmez ise hakkınız iptal olur. BES takibini ise internet sitesi  www.türkiye.gov.tr/emeklilik sistemi üzerinden takip etmeniz mümkünüdür.

bireysel-emeklilik-iptali

3 – Türkiye Hayat Emeklilik BES İptali Nasıl Yapılmalıdır?

Bireysel emeklilik iptali her sigorta ve banka sisteminde farklı numaralardan yapılmaktadır. Türkiye Hayat Emeklilik  BES iptalini bağlı bulunan çağrı merkezi numarası ile iptal etmek için; 0850 202 20 20 numaralı hattı veya 444 0 444 numaralı hatları aranmalıdır. Ardından iptal işlemini yapmanız mümkündür.

Diğer bir yöntem ise SMS ile iptal işlemidir. Mesaj kısmına gelip büyük harflerle CAYMA yazılmalıdır. Sonrasında boşluk bırakıp T.C kimlik numarasını yazarak 5755’e göndermeniz yeterli olacaktır.  Türkiye Hayat Emeklilik Vakıf ve Ziraat Bankasına ait bir emeklilik fonudur.

Türkiye emeklilik BES iptali aynı zamanda e-posta gönderimi yaparak da iptal edilebilmektedir. İnternet üzerinden iptal formu doldurarak işlem yapmanız da mümkündür. Bireysel emeklilik iptali garanti bankası için 444 0 336 numaralı çağrı merkezini arayarak iptal işlemini gerçekleştirmeniz mümkündür.

4 – Takasbank BES İptali Nasıl Yapılır?

Takasbank bir kamu kuruluşudur. Devlet bankası değildir. 1991 yılında kurulduğu bilinmektedir. Fon ihtiyacı olan müşterilerin taleplerini karşılamak için hizmet veren bir para yatırım fonudur.

Sermaye Piyasası Kanunu’na göre faaliyet gösteren tüm kuruluşlar bankanın faaliyetlerinden yararlanabilmektedir. Bireysel emeklilik iptali için bankanın 0850 724 55 00 numaralı çağrı merkezini arayarak iptal işlemini yapmanız mümkündür.

E-Devlet ya da SMS ile iptal işlemi yapmak da mümkünüdür. Büyük harflerle “AYRILMA” yazıp 2560’a kısa mesaj göndererek iptal işlemini yapmanız mümkündür.  Türkiye İş Bankası’na ait bir yatırım fonu olduğu bilinmektedir.

bireysel-emeklilik-iptali

5 – Ziraat BES İptali Nasıl Yapılır?

Ziraat Bankasının emeklilik fonu olan firmanın, Türkiye Hayat ve Emeklilik A.Ş olduğu bilinmektedir. Bireysel emeklilik iptali için; sözleşmede bulunan yasal şartlara göre sözleşme yapılış tarihi itibari ile 2 ay içerisinde ayrılma hakkı bulunmaktadır.

BES iptali birçok şekilde yapmak mümkündür. Ziraat bankası çağrı merkezi numarası olan 0850 202 20 20 numaralı hattı arayarak iptal işlemini yapmak mümkündür. İptal işleminden yaklaşık 10 gün sonra kesilen para hesabınıza aktarılmaktadır. Bireysel emeklilik için yatırılan parayı 3.yılın sonunda %15, 6. yılın sonunda %35, 10. yılın sonunda %60 devlet katılım payını almanız mümkündür.

Bireysel emeklilik iptali Denizbank için 0850 222 0 800 numaralı hattı arayarak ya da şubeye gidip iptal formu doldurarak işleminiz yapmanız mümkündür. Bireysel emeklilik iptali Allianz için ise ayrılma talep formu; doldurarak ve sizden istenilen evrakları herhangi bir şubesine müşteri numaranızı belirterek, iptal işleminizi gerçekleştirmeniz mümkündür. Bireysel emeklilik iptali para iadesi ise çıkış işlemleri yapıldıktan 20  gün içinde gerçekleştirilir.

6 – E-Devletten Bireysel Emeklilik İptali Nasıl Yapılır?

bireysel-emeklilik-iptali

Bireysel emeklilik iptali E-Devlet üzerinden yapabilir. Aynı zamanda birikiminiz online olarak görmenize yardımcı olmaktadır. Devlet katkı payı bireysel emeklilikte %30 olarak bilinmektedir. 2 ayrı hesapta bireysel emeklilik hesabınıza yatırım yapabilir.

Bu katkıyı 2 hesabınızda da alabilirsiniz. Devlet katkı payının tamamını almak için 10 yılı tamamlamanız ve 56 yaşını doldurmuş olmanız gereklidir. E-Devlet üzerinden iptal için sisteme giriş yaptıktan sonra ilk adım; Emeklilik Gözetim Merkezi butonu tıklayıp tüm birikiminizi sorgulamaktır. Aynı zamanda sırasıyla gelen sekmeleri takip ederek iptal formunu doldurulmalıdır.

Bağlı bulunduğunuz banka ya da sigorta şirketinin çağrı merkezi numarasını arayarak iptal işlemini gerçekleştirmeniz mümkünüdür. Bireysel emeklilik iptalinde kesinti  ise yatırılan miktara ve süreye göre değişim göstermektedir. 10 yıldan önce iptal edilmesi durumunda %15 oranında bir kesinti yapıldığı bilinmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!