featured

Ev Taşımak ve Ev Taşımanın Pratik Yolları

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ev taşımak çoğu zaman oldukça zahmetli ve stresli bir iştir. Aslında ev taşırken çok da strese girmeyeceğiniz birkaç ipucu bulunmaktadır. Sizi strese sokmayacak şekilde bazı planlamaları yaptığınızda, ev taşımanın gerçekten çok kolay olduğunu görebilirsiniz.

Evinizi başka bir yere taşımadan önce; evin nerede olacağı, nasıl bir insan topluluğu içine gireceğinizi, çocuklarınız varsa okullarına uzaklığının ne olduğu araştırılmalıdır. Evinizi bir yerden başka bir yere taşımadan önce;

Nasıl bir mahalleye gittiğinizOkula, hastaneye, alışveriş merkezlerine yakınlığıSuç oranının ne düzeyde olduğuGürültü ve trafik sorununun çok yaşanıp yaşanmadığıGüvenliğin ne derece sağlandığı

Tüm bu kriterlere dikkat ettikten sonra evinizi satıp ya da kiradan çıkıp başka bir eve gönül rahatlığı içinde taşınabilirsiniz. Peki taşınmadan önce neler yapılmalı, bir taşıma şirketiyle mi anlaşılmalı yoksa parça parça kendi arabanızla mı taşımalısınız?

Eşyalarınızı Toparlayın

Ev taşımak için nakliyat firmalarından biri ile anlaşmadan önce, evdeki eşyaların düzenli şekilde kutulara konularak hazırlanması gereklidir. Hangi eşyanın hangi odaya ait olduğu, kutuların içine özenli şekilde yazılmalı ve kırılacak eşyaların “kırılacak eşya” amblemi taşımasına dikkat edilmelidir.

Eşyaların paketlenmesi sırasında; işinize yaramayan, artık kullanmadığınız ya da eskiyen eşyalarınızı ayırabilir ya da ihtiyacı olan kişilere verebilirsiniz. Böylece yeni taşınacağınız evde, fazla kalabalık olmayacak ve sadece ihtiyacınız olan eşyaları yeni evinize götürmüş olacaksınız.

Paketlemeye En Az Kullanılan Odalardaki Eşyalardan Başlayın

Taşındığınız evde, hangi odayı daha az kullanıyorsanız, o odadaki eşyaları paketlemeye başlayın. Böylece paketleme işi can sıkıcı olmaktan çıkacak ve gözünüzde büyümeyecektir.

Paketleme işine her zaman kısa sürelerde başlayın. Paketleme işlemine geçmeden önce, ihtiyacınız olan tüm eşyaların hazır olduğundan emin olun. Bant, makas, kutu, ip vs. malzemeleriniz yeterli sayıda ve elinizin altında olmalıdır.

Paketleme esnasında eşyalarınızı doğru ve özenli şekilde paketlemeye başlayın. Taşıma kutularının sağlam olduğundan, içindeki eşyaların korunaklı şekilde yerleştirildiğinden, koruma bantlarının ve kırılacak eşyaların düzenli şekilde ayrıldığından emin olunmalıdır. Gerekirse profesyonel paketleme hizmetlerinden yararlanabilirsiniz.

Eşyalarınızın Bir Listesini Yapın

Taşıma esnasında herhangi bir eşyanızın kaybolmaması için eşya listesi yapılmalıdır. Yapılacak eşya listesi sayesinde, hiçbir eşyanızın kaybolmadığından emin olabilirsiniz. Eşya listesini çıkartırken, hiçbir ayrıntıyı gözden kaçırmayın.

Kırılacak eşyalarınız, elektronik eşyalarınız, mücevherleriniz, giysileriniz, oturma grubunuz vs. en ufak bir eşya, aman lazım olmaz diyerek gözden kaçırılmamalıdır.

Yeni Taşınacağınız Evin Tüm Yan Kullanım Giderlerini Tamamlayın

Yeni taşınacağınız evin; elektriği, suyu, doğalgazı, alarmı gibi birçok kullanım gideri bulunmaktadır. Bunların üzerinize geçirmek için erken davranın. Böylece ev taşıma sırasında bu tür sorunlarla uğraşmak zorunda kalmaz ve taşınma işlemi bitince evinizde rahat edersiniz.

Taşıma Şirketi Seçerken Dikkatli Olun

Bir evden başka bir eve taşınma mecburiyetinde taşıma şirketi, her zaman kurtarıcıdır. Profesyonel eşya taşıyıcıları sayesinde, hiçbir eşyanız kaybolmaz, kırılmaz ve yerine en ufak hasarla (olası trafikte yaşanabilecek tehlikeler) yerine teslim edilmektedir.

Bir taşıma şirketi seçerken bazı noktalara dikkat edilmelidir:

·         Taşıma şirketinin referansları kontrol edilmelidir.

·         İtibarlı ve güvenilir bir şirket olup olmadığı incelenmelidir.

·         Diğer müşterilerin olumlu ya da olumsuz fikirleri araştırılmalıdır.

·         Çalışanların profesyonelliklerine dikkat edilmelidir.

·         Müşteriye nasıl davrandıkları, iş ilişkilerinin nasıl olduğuna bakılmalıdır.

Fazla maliyet çıkarmayacak ve güvenilir taşıma şirketleri, dikkatli şekilde araştırılıp, sonrasında bir tanesinde karar kılınmalıdır.

Ev taşımak oldukça stresli ve zaman alan bir durumdur. Ancak düzgün şekilde planlamayla yapılacak bir ev taşıma hem sizin zamanınızdan çalmaz hem daha az yorucu olur.

kırılacak eşyalarınızı yavaş yavaş taşıyacaktır. Yine de o kadar dikkat edilmesine rağmen kırılmalar olabilir, bu sebeple de eşya taşıma firmasını doğru seçmek gerekir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!