featured

Geçmişten Günümüze En Tuhaf 14 Şubat Sevgililer Günü Geleneği!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçmişten günümüze gelen Sevgililer Günü geleneği hakkında ne kadar bilgi sahibisiniz?

Sevgililer Günü demek aşk, sevgi ve hediyeleşme anlamına gelebilir. Fakat her kutlama sandığınız kadar romantik olmayabiliyor, nasıl mı?

Geçmişten Günümüze En Tuhaf 14 Şubat Sevgililer Günü Geleneği!

Çok eski zamanlarda ortaya çıkan Sevgililer Günü günümüzde artık bambaşka boyutlarla kutlanabiliyor. Bütçesine bağlı olarak hediyeleşmeler en sık yapılan yöntemlerden birisi.

Alınan hediye her ne olursa olsun çoğu zaman altında bir romantiklik ya sevgi yatıyor. Fakat geçmişte yapılan bazı gelenekler sandıklarınızdan biraz farklı.

Sevgilinizi tahmin etmekten tutun da epilepsi hastalarına varana dek yapılan bu etkinlikler siz de ‘İyi de ne alaka?’ sorusunu yaratabilir.

İşte o 11 tuhaf Sevgililer Günü geleneği!

Gelecekte Bir Araya Geleceğiniz Eşinizi Bulmak için Kuşlardan Yararlanma

Gelecekte Bir Araya Geleceğiniz Eşinizi Bulmak için Kuşlardan Yararlanma

Eski Yunan ve Roma dönemine dayanan bu gelenekte var olan sevgiliden ziyade, gelecekte gelmesi beklenen eş için tahminler yapılırdı.

Adeta bir kehanet okuma gibi duran bu uygulamada bekar kadınların elinde yer alan bir kuşu çatı gibi yüksek alandan uçurmasına dayanıyor.

Kuşun gidip konduğu evde yaşayan erkeklerden birisiyle evleneceğiniz düşünülürdü. Hatta Roma geleneği olsa da Türkler arasında da yaygın bir uygulamaydı.

İstenmeyen Kişilerden Kurtulmak için ‘Tuhaf’ Mektuplar Yazmak

İstenmeyen Kişilerden Kurtulmak için ‘Tuhaf’ Mektuplar Yazmak

Aslında birçok kişi eskiden sevgililere aşk notlarının yazıldığını düşünebilir bu normal fakat bildiklerinizi unutun desek?

Victorialılar tarafından yazılan bu mektuplar ‘sirke sevgilisi’ adında bir karaktere bağlı kalarak özel oluşturuluyordu. Yalnız mektup sirke kokmuyordu yanlış anlaşılmasın.

Kurtulmak istediği kişiye komik karakterlerde yer alan karikatürleri koyarak alaycı bir yazı yazılıyordu.

Menekşe Yollamak

Menekşe Yollamak

Her ne kadar sevgililer günü kırmızı güllerle günümüzde eşleşmiş olsa da geçmiş zamanda durum bundan biraz farklıydı.

Neredeyse her evde rahatlıkla bulundurulan menekşeler daha göz önündeydi. Bunlar hediye ile birlikte bir buket halinde verilirdi. Tabi sadece kolay bulunabiliyor olması değildi sebep.

Sevgililer Günü’nün ortaya çıkmasına yardımcı olan Valentine hapishaneye atıldıktan sonra mektup yazmak istemiş ve mürekkep bulamamıştı. O da menekşeleri ezerek kendisine mürekkep elde ettiği konuşulur. Bu hikayede buradan gelir.

Sevdiğiniz Kişinin İsmini Kolunuzda Taşımak

Sevdiğiniz Kişinin İsmini Kolunuzda Taşımak

Roma festivallerinin olduğu döneme denk gelen sevgililer günü kapsamında kadınlar, sevdiği erkeklerin ismini gömleklerinin kol kısımlarında taşırdı.

Bu gelenek zaman içerisinde değişti ve gelişti. Bu sefer şövalyelerin sevdiği kadını temsilen bileğine kurdele taktığı görüldü.

Aşk Kaşığı Hediye Etmek!

Aşk Kaşığı Hediye Etmek!

Bu özel günde çeşitli hediyeleri sevgilinize verebilirsiniz, peki ya bir kaşık verir miydiniz? İşte Galler halkı tam da bunu yapıyordu.

Eskiden sevdiği kadınlara çiçek ve çikolatanın dışında Galler’de büyük öneme sahip olan tahta kaşıklar veriliyordu.

Bu kaşıklar sanıldığının aksine daha şekilli ve farklı yapıda bulunmasından dolayı özeldi. Geçmişte çok sık yapılan gelenek olsa da günümüzde hala bu kaşıkların satışı gerçekleştiriliyor.

Çocuklara Anahtar Vermek

Çocuklara Anahtar Vermek

Sevgililer Günü’nü ortaya çıkaran Valentine, aziz bir adamdı ve tek işlevi sevgiyi temsil değildi. O aynı zamanda kritik tedavilerde yer alıyor epilepsi koruyucusu olarak göze çarpıyordu.

Bu yüzden sevgililer günü haftasında sadece sevdiğiniz insanı değil çocukları da korumak adına bir şeyler yapabiliyordunuz.

Tam da bu aşamada çocuklara anahtar vermek temsili olarak da olsa onların epilepsiden korunmasında yardımcı oluyor.

İlginizi Çekebilir: Sevgiliye En Romantik ve En Ucuz Sevgililer Günü Hediyesi: Sevgililer Günü Animasyonları

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!