featured

Gerçek Kilomuzu Nasıl Anlarız | Ne Zaman ve Nasıl Tartılmalı?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gerçek kilomuzu nasıl anlarız? Ne zaman ve nasıl tartılmalı? gibi sorular özellikle kilo kontrol problemi yaşayan ve sürekli tartışan kişilerin en çok sorduğu sorular arasında yer alıyor. Bizler de sizler için bu yazımızda doğru tartılmanın yöntemlerine dair bilgileri derledik.

Kilo kontrolü, kilo vermek ve ideal kiloya ulaşmak elbette herkes için önemlidir. Özellikle diyet yapanlar için günlük ya da haftalık periyotlarda tartılmak motivasyon ve diyetin seyrini takip etmek açısından büyük önem taşır.

Ancak bazen yanlış tartılma yöntemlerini kullandığımız ve yanlış zamanlarda tartıldığımız için tartıya çıktığımızda tartıda asıl kilomuzdan farklı rakamlar görebilir. Bu durum bizi hayal kırıklığına uğratabilir.

Tartıya çıkmanın en doğru zamanı sabah ilk uyandığınız zamandır. Daha hiçbir şey yiyip içmeden tartıldığınızda tartıda çıkan sonuç büyük oranda doğru sonuç olacaktır.

Ayrıca dikkat etmeniz gereken bir diğer husus ise; olabildiğince ince ve aynı kıyafetler ile tartılmanızdır. Böylece kıyafet ağırlığından dolayı değişmeleri ortadan kaldırabilirsiniz.

Evde Tartı Yok Kilomu Nasıl Öğrenebilirim?

Vücut ağırlığınızı öğrenebilmenizin en basit yolu elbette tartılardır. Ancak evinizde tartınız yok ise tartılmak için başka yöntemler bulmanız gerekebilir. Nitekim; eğer sürekli kilo kontrolü yapıyor ve kontrollü besleniyorsanız vücudunuz size kilo aldığınızın ya da kilo verdiğinizin sinyallerini de verecektir.

Tartılmadan Kilo Aldığımı Nasıl Anlarım?

Tartılmadan kilo aldığınızı anlamanın en somut yolu vücut ölçülerinizi bilmektir. Düzenli periyotlarda kol, göbek, basen ve bacak çevrelerini ölçmek bu konuda size büyük kolaylık sağlar.

Her zaman olan kıyafetleriniz olmamaya başladıysa ya da vücudunuzda bir farklılık hissediyorsanız gerçek kilomuzu nasıl anlarız? sorusunun cevaplarından birisi de vücut ölçülerinizi karşılaştırmak olacaktır.

Evinizde tartınız yoksa vücut ölçülerinizi düzenli olarak karşılaştırarak kilo aldığınızı ya da verdiğinizi kolay bir şekilde anlayabilirsiniz.

Telefondan Kilo Ölçme

Tartılmadan kilo aldığınızı anlamanın bir diğer yolu ise telefon uygulamalarıdır. Günümüzde akıllı telefonlar için geliştirilmiş birçok kilo ölçme uygulaması vardır. Bu uygulamaları Play Store ya da App Store mağazalarından indirerek kilo kontrolünüzü pratik hale getirebilirsiniz.

Tartının Doğru Tarttığını Nasıl Anlarız | Gerçek Kilomuzu Nasıl Anlarız?

Tartıldığınız tartının doğru tartıp tartmadığından emin olamıyorsanız tartının doğruluğunu çok basit yöntemler ile test edebilirsiniz. Bu basit test için ise ihtiyacınız olan tek şey sadece ağırlığını net olarak bildiğiniz bir eşyadır.

Kilosundan emin olduğunuz bir eşyayı ya da cismi tartınızın üzerine koyun. Eğer bildiğiniz kilo ile eşleşiyor ise tartınız doğru tartıyor demektir. Ancak tartıda çıkan sonuç farklı ise o zaman tartınızın kesinlikle yanlış olduğunu düşünebilirsiniz.

Tartıda Ne Zaman Fazla Çıkarız?

Tartıda fazla çıkacağınız ve olduğunuzdan fazlaymış gibi kilolar göreceğiniz zaman dilimi akşam saatleridir. Uzmanlar özellikle akşam yatmadan önce tartılmanın çok büyük yanlış olduğunu ifade ediyor.

Akşam saatlerinde tartıya çıktığınızda gördüğünüz sonuç kilonuz olmamakla birlikte tüm gün boyunca beslenmek için tükettiğiniz yiyecek ve içecekler olacaktır. Bir de bol su tükettiyseniz çıkan sonuç daha da fazla olacaktır.

Bu sebeple de gerçek kilomuzu nasıl anlarız? sorusunu soranlardansanız öncelikle gerçek kilonuzu anlamak için akşam saatlerinde kesinlikle tartıya çıkmamalısınız. Bunun yerine günün ilk saatlerinde yataktan ilk kalktığınızdaki tartı sonucu eğer tartınız doğru tartıyorsa size her zaman doğru sonu verecektir.

Sabah Akşam Kilo Farkı

Kilonuzu öğrenmek için sabah ve akşam tartıya çıktığınızda her iki zaman diliminde de farklı kiloda olduğunuzu hatta sabah tartısında akşama göre ortalama olarak 2 kilo vermiş olduğunuzu görürsünüz. Elbette akşamdan sabaha bir insanın uyuyarak 2 kilo vermesi mümkün değildir.

Tartıya çıktığınızda gördüğünüz sabah akşam kilo farkı gün içerisinde tükettiğiniz yiyecekler ve su ile alakalıdır. Bu nedenle de akşam tartıldığınızda sabaha göre ortalama 2 kilo fazla görürsünüz.

Akşamdan sabaha siz uyusanız da metabolizmanız çalışır ve gün içerisinde tükettikleriniz sabaha kadar sindirilir. Bu nedenle de sabah tartıya çıktığınızda gördüğünüz sonuç daha farklı olur. Kısacası; sabah akşam kilo farkı, gün içerisinde yedikleriniz ve içtiklerinizin yansıması olarak tartıda karşınıza çıkar.

Gerçek Kilomuzu Nasıl Anlarız? Gaz Tartıda Fazla Gösterir mi?

Gaz tartıda fazla gösterir mi? sorusu son dönemlerin en merak edilen ve tartışılan soruları arasında yer alıyor. Uzmanlara göre vücuttaki gazın tartıya yansıması muhtemel bir sonuçtur. Ancak bu sonuç çok fazla oynamalara neden olmaz.

Şişkinliğiniz var ise ve gazınız olduğunu düşünüyorsanız tartıda olduğunuzdan fazla görünebilirsiniz. Ancak bu fark en fazla 100 gram civarında olacaktır. Nitekim; gazınızın olması tartıda kilonuz üzerinde ciddi bir değişime neden olmaz.

Yemek Yedikten Sonra Kaç Kilo Fazla Çıkar?

Her insanın yemekten önce ve sonrası arasındaki kilo farkı değişkenlik gösterir. Bunun nedeni ise tüketilen yemekler ve sıvı oranıdır. Eğer siz karbonhidrat ağırlıklı yemek yiyip ve en az 2 bardak kadar su içtiyseniz yemekten sonra tartıya çıktığınızda ortalama olarak 500 gram ila 1 kilo arasında aldığınızı görebilirsiniz.

Hatta büyük porsiyon tükettiyseniz bu fark 1 ila 2 kilo arasına da çıkabilir. Dolayısıyla da bu fark her kişinin beslenme şekline göre değişeceğinden kişiye özel bir durumdur.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!