featured

En İyi Diyet Uygulamaları ile Kilo Vermek Artık Hayal Değil!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçinde bulunduğumuz dönemde, evlerimizde kaldığımız son günlerde,  En iyi diyet uygulamaları listemiz ile evde kolay yollarla kilo vermek artık hayal değil! Sağlıklı beslenmek, kilo vermek günümüzde insanların büyük sorunlar yaşadığı durumlardan bir tanesidir. İnsanlar sağlıklı beslenmek ve kilolarını kontrol altına almak için farklı farklı diyetler uygulamaktadır. Ancak diyet takibi bazı zamanlarda zor ve sıkıntılı bir hale dönüşmektedir.

Böyle sorun yaşadığınız zamanlarda cep telefonunuza yükleyebileceğiniz ücretsiz diyet uygulamaları sayesinde diyet takibi daha kolay bir hale geliyor. Diyet programları ile yapmakta olduğunuz diyetinizi çok kolay bir şekilde takip edebilir, kilonuzu kontrol edebilir ve adaptasyon sorunu yaşadığınız süreçlerde bu uygulamalardan yardım alabilirsiniz.

En İyi Diyet Uygulamaları

Diyet uygulamaları hem sağlıklı beslenme programı hem de kilo takip programı olarak çalışırlar. Bu programlar sayesinde kilonuzu kontrol altına alabilir, vücut kitle endeksinizi hesaplayabilir ve sağlıklı beslenme tüyoları alarak yepyeni ve sağlıklı bir yaşam sürebilirsiniz.

Kişisel diyet asistanı görevi gören ücretsiz diyet uygulamaları birbirlerine göre farklılık gösterse de temelde hepsi sizlere yardımcı olmak için çalışır. Ancak bazı diyet uygulamaları diğerlerine göre bazı ek faydalar sağlarlar ve akıllı saat üzerinden bile kontrol edilebilirler.

Biz de bu yazımızda sizlere Android ve IOS için kullanılabilen en iyi diyet uygulamalarından bahsedeceğiz. Bu uygulamaları cep telefonunuza indirerek hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.

1 – MyFitnessPal

Mayfitnesspal diyet uygulamaları arasında en çok kullanılan uygulamalardan biridir. Bu uygulama kişiye özel diyet programı ve kalori planlaması yapabiliyor. Bu uygulama içerisinde 5 milyondan fazla gıdanın besin değerleri kayıtlı durumdadır. Uygulamaya boyunuzu, kilonuzu ve yaşınızı girip hedefiniz olan kiloyu kaydedebiliyorsunuz. Bu sayede uygulama sizin için haftalık diyet programı hazırlıyor. Uygulama sizin için hazırladığı diyet programında her gün için alabileceğiniz kalori sınırını belirliyor ve bu sınırı geçmemeniz için hangi gıdadan ne kadar tüketebileceğinizi söylüyor.

2 – BodyFast Aralıklı Perhiz

 

programı hazırlayarak gün içinde ne kadar kalori alınabileceğini söylüyor.

Ayrıca uygulama içerisinde yer alan ücretli üyelik kısmına üye olursanız size özel diyet koçu hizmet veriyor. Bu sayede diyet koçunuzun kontrolünde diyet programınızı devam ettirebilirsiniz.

3 – DiyetKolik

 

Tamamen Türkçe olan bu uygulamada Türk mutfağının yemekleri ve bu yemeklerin ne kadar kalorisinin olduğu ve besin değerleri yer alıyor. Uygulama içerisinde yer alan bölümden diyet uzmanlarının sosyal medya hesaplarına ulaşabiliyor ve onları takip edebiliyorsunuz. Ayrıca uygulama içerisinden günlük ve haftalık kalori takibinizi yapabiliyorsunuz.

Ancak size özel diyet programını oluşturabilmek, su takibi yapmak ve tüketebileceğiniz besinleri görebilmek için uygulama içerisinden üye olmanız gerekiyor. Üyelik fiyatı ise 26.99 TL’den başlıyor.

 

4 – YAZIO

 

YouTube video

En iyi diyet uygulamaları listemizde sıradaki uygulama YAZIO diyet uygulamasıdır. Google Play Store’da en fazla indirme sayısına ulaşan bu uygulama kişiye özel diyet programı oluşturarak hangi öğünde ne kadar kalori alabileceğinizi hesaplıyor. Kalori sayacı sayesinde gün içinde ne kadar kalori aldığınızı takip edebilir bu sayede kendinizi sınırlandırabilirsiniz.

Kilo takip programı özelliği sayesinde kilonuzun takibini çok kolay bir şekilde yapabilirsiniz. En iyi kilo verme programı olarak kabul edilen bu uygulamanın en olumsuz yanı ise özelliklerin tamamını kullanabilmek için ücretli üye olmanız gerekmesidir.

5 – Carb Manager

 

Ücretsiz diyet uygulamaları arasında yer alan bu uygulama sayesinde size özel diyet programı hazırlayabilir, tükettiğiniz gıdaların kalorisini öğrenebilirsiniz. Carb Manager, tükettiğiniz birçok besinin yağ, vitamin, protein ve karbonhidrat miktarlarını bulunduran detaylı bir analiz uygulamasıdır. Bu uygulama sayesinde tükettiğiniz gıdaların analizini yaparak kilo kontrolü yapmanızda size yardımcı olur.

6 – FatSecret

En iyi diyet uygulamaları listemizde sıradaki uygulama FatSecret uygulamasıdır. Bu uygulama diğer diyet uygulamalarından bir takım farklılıklara sahiptir. Uygulamada, yemek yediğiniz restoranların yemeklerinin , severek tükettiğiniz yemeklerin ve besin markalarının ürünlerinin kalori bilgileri yer almaktadır.Bu işlemleri kolaylıkla yapabilmeniz için barkod sistemi de bulunmaktadır. Ayrıca uygulamayı kullanırken, tükettiğiniz gıdaların fotoğraflarını yükleyerek gün içinde tükettiğiniz gıdaların kalori ve besin değerlerini görebilirsiniz.

7 – FitWell

 

Ücretsiz diyet uygulamaları arasında yer alan bu diyet uygulaması hem diyet hem egzersiz yapmanıza yardımcı olur. Öncelikle uygulamaya vücut değerlerinizi girin daha sonra uygulama vücut kitle endeksinizi hesaplayarak size uygun olan diyet programı ve egzersizleri planlar. Kilo takip programı ile egzersiz ve diyetlerin faydalarını görebilir ve kilonuzu kontrol altına alabilirsiniz.

8 – Diet Point – Weight   Loss

 

Eğer uygulayacak diyet listesi bulamıyorsanız bu uygulama tam da sizin için.  Weight Loss uygulaması içerisinde tam 130 diyet listesini barındırıyor. Vücut bilgilerinizi ve hedefiniz olan kiloyu girdikten sonra hedefiniz olan kiloyu giriyorsunuz ve uygulama vücudunuza uygun olan diyetleri sizin için listeliyor. Ayrıca liste için gerekli olan gıdaların listesi oluşturuluyor ve bu besinleri ne zaman tüketeceğiniz size anlatılıyor.

9 – Google Fit

 

Sağlıklı bir vücut için gerekli olan diyet ve egzersizler herkes için farklıdır. Google Fit uygulaması size özel diyet ve egzersizleri planlayarak takip eder ve sizlere detaylı analizler sunar. Ayrıca kilo ve kalori takibi sayesinde sizin en büyük yardımcınız oluyor. Google Fit size sadece kilo verdirmez sağlıklı bir yaşam sürmeniz için de tüyolar verir.

10 – Foodvisor

Foodvisor uygulaması sağlıklı yaşam için size yardımcı olan yaşam koçunuzdur. Uygulama, kilo ve kalori takibinizi yaparken, en büyük yardımcınız olacaktır. Yediğiniz yemek ve besinlerin fotoğraflarını uygulamaya yükleyerek besin değerlerini ve kalorilerini öğrenebilirsiniz.

Bonus : Kolay Diyet Listesi

Kolay Diyet Listesi bir mobil uygulama olmayıp, kilo vermek ya da kontrollü kilo almak isteyenler için güncel diyet programları hazırlayan bir web sitedir. Sitede sağlık, güzellik ve beslenme alanlarında çokça resimli anlatım ve video yer almaktadır. Sağlıklı beslenmek isteyen kişiler Kolaydiyetsitesi.com sayesinde dengeli ve düzenli beslenme ipuçlarını öğrenebilirler. 

Formda bir vücuda sahip olmak, daha sağlıklı olmak ve dengeli bir program ile bir diyet süreci yönetmek için size yardımcı olacak olan bu diyet uygulamaları ile kilo vermenizi engelleyecek her şeyi hayatınızdan çıkaracaksınız. Fitness salonlarına gitmekten ve artık kilo vermek için daha fazla para harcamaktan kurtulmak için listemizde yer alan uygulamalardan size uygun olanı tercih edebilir ve keyifle kilo verebilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!