Güneş Yanığına Ne İyi Gelir? Güneş Yanığı Kremleri ve Güneş Yanığına Evde Doğal Çözümler

Güneş Yanığına Ne İyi Gelir? Güneş Yanığı Kremleri ve Güneş Yanığına Evde Doğal Çözümler

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güneş yanığına ne iyi gelir? Güneş yanığı için evde ne yapabilirim? Güneş yanığına hangi krem iyi gelir? Bu yazımızda güneş yanığına ne iyi gelir başta olmak üzere pek çok tüm bu soruya yanıt verdik…

Güneş Yanığı Nedir?

Güneş yanığına ne iyi gelir sorusuna yanıt vermeden önce güneş yanığı nedir açıklayalım. Güneş yanığı; cildin aşırı güneş ışığına maruz kalması nedeniyle cildin akut iltihaplanmasıdır. Basit güneş yanıkları, cildin kızarmasına yol açarken ileri güneş yanıkları, ciltte kabarcık oluşmasına ve iltihaplanmaya neden olup iz bırakabilir. Bu da, onarılması zor cilt hasarlarına sebebiyet verebilir.

Kısacası; şiddetli güneş yanıklarında derinin en üst tabakası olan epidermis tabakası hasar alır ve epidermis tabakasının altındaki dermiste de iltihaplanma meydana gelebilir. Sürekli tekrar eden güneş yanığı da cildin daha erken yaşlanması ve hatta cilt kanseri nedeni olabilir. Bu sebeple güneş yanığından korunmak oldukça önemlidir.

Güneş Yanığına Ne İyi Gelir?

Güneş yanığı sonrası çeşitli yollara başvurmak; hasar alan cildin en hızlı şekilde onarılmasında etkilidir. Güneş yanığı durumunda ilk yapılması gereken; dermatoloji doktoruna başvurmak ve önereceği güneş yanığı kremlerini kullanmaktır. Diğer bir yöntem de; güneş yanığına evde doğal çözümlerden faydalanmaktır.

Güneş Yanığına Ne İyi Gelir? Güneş Yanığı Kremleri ve Güneş Yanığına Evde Doğal Çözümler

1- Güneş Yanığı İçin Evde Ne Yapabilirim?

Güneş yanığı için evde ne yapabilirim sorusu, özellikle yaz aylarında internette oldukça araştırılıyor. Ancak belirtmek gerekir ki; şiddetli güneş yanıkları tedavi edilmediğinde başka sorunlara yol açabilir. Bu sebeple ilk tavsiye edilen; doktora başvurmak ve tedaviyi uygulamaktır. Tıbbi tedavi dışında ek olarak güneş yanığı için evde şu yöntemler de uygulanabilir:

a- Güneş Yanığına Soğuk Kompres Uygulayabilirsiniz

güneş yanığına ne iyi gelir araştırıyorsanız, doktora başvuruncaya kadar ilk olarak güneş yanığı olan cildin üzerine yaklaşık yarım saat boyunca soğuk kompres uygulayabilirsiniz. Güneş yanığı olan cildin soğutulması, iltihabı ve acıyı önlemede etkilidir.

Ancak güneş yanığına direkt olarak buz küpleri gibi fazlaca soğuk maddeler temas ettirilmemelidir. Bunun yerine soğuk su içine batırılıp çıkarılmış havluyla güne yanığına kompres yapmak yeterlidir.

b- Güneş Yanığına Yoğurt Sürebilirsiniz

Güneş yanığı için evde ne yapabilirim diye düşünüyorsanız, aklınıza ilk olarak soğuk yoğurt sürmek gelmiş olabilir. Güneş yanığına yoğurt sürmek, yoğurdun soğuk olmasından dolayı acıyı hafifletecektir. Ancak soğuk yoğurdun güneş yanığı nedeniyle ortaya çıkan iltihabı gidermek üzerinde bir etkisi yoktur.

Burada belirtmek gerekir ki; süt ve süt ürünleri, içeriğindeki bakteriler nedeniyle cilt enfeksiyonunu tetikleyebilir. Bu sebeple her zaman güneş yanığına yoğurt sürmek iyi bir tercih olmayabilir.

c- Bol Su Tüketebilirsiniz

Güneş yanığına evde doğal çözüm arayanların yapması gereken ilk şeylerden biri de bol su içmektir. Çünkü güneş yanığı, cildin su kaybetmesine yol açar. Dengeyi sağlamak ve su eksikliğini gidermek için bol su tüketmek gerekir.

Güneş Yanığına Ne İyi Gelir? Güneş Yanığı Kremleri ve Güneş Yanığına Evde Doğal Çözümler

d- Sirke ile Soğuk Duş Alabilirsiniz

Şiddetli güneş yanıklarında olmamak kaydıyla daha düşük seviyedeki güneş yanıklarında sirkeli su ile soğuk duş alabilirsiniz. Bunun için soğuk banyo suyuna birkaç bardak sirke ekleyebilir ve duşunuzu alabilirsiniz.

e- Güneş Yanığına Aloe Vera Sürebilirsiniz

Aloe Vera cildin nemlenmesini sağlayan en doğal ürünlerden biridir. Güneş yanığında cilt nemini kaybettiğinden dolayı, nem dengesini aloe vera sayesinde sağlayabilirsiniz. İçeriğinde aloe vera olan kremler gibi direkt olarak aloe vera bitkisinin kendisini de yanık teninize sürebilirsiniz. Tıpkı aloe vera gibi papatya içerikli ürünler de aynı etkiyi sağlayacaktır.

f- Papatya Çayı İle Güneş Yanığını Nemlendirebilirsiniz

Papatya çayı içmek insanı sakinleştirmesi için oldukça etkili. Bir diğer etkisi de; güneş yanıklarına iyi gelmesi. Bunun için taze demlediğiniz papatya çayını soğumaya bırakabilir, papatya çayı soğuduktan sonra bir pamuk yardımıyla güneş yanığı olan bölgeye tampon hareketlerle uygulayabilirsiniz. Bu uygulama, güneş yanığı için evde ne yapabilirim araştıranların iyileşme sürecine katkı sağlayacaktır.

g- Ağrı Kesici İçebilirsiniz

Özellikle şiddetli güneş yanığı ve buna bağlı olarak ağrı yaşıyorsanız ve güneş yanığı için evde ne yapabilirim diye araştırıyorsanız, doktora başvuruncaya kadar aspirin benzeri basit ağrı kesicilerden birini içebilirsiniz.

h- Banyo Suyuna Kabartma Tozu Ekleyebilirsiniz

Güneş yanığı için evde ne yapabilirim araştırıyorsanız, soğuk banyo suyuna kabartma tozu ekleyerek, cilt hasarını en aza indirebilirsiniz. Bunun için soğuk banyo suyunuza birkaç yemek kaşığı kadar kabartma tozu ekleyin ve bu suyla duşunuzu alın.

Güneş Yanığına Ne İyi Gelir? Güneş Yanığı Kremleri ve Güneş Yanığına Evde Doğal Çözümler

i- D Vitamini Takviyesi Alabilirsiniz

Güneş yanığı ile ilgili yapılan bazı araştırmaların sonucunda, bu dönemde D vitamini takviyesi almanın iyi geldiği ortaya konmuştur. Güneş yanığı sonrası iltihaplanmaya iyi geldiği için D vitamini kullanabilirsiniz.

j- Güneş Yanığınız Varsa Güneş Işınlarından Korunun

Güneş yanığı olan kişiler, cilt hasarının daha da artmaması için kesinlikle iyileşene kadar güneş ışınlarına maruz kalmamaya dikkat etmelidir. Güneş yanığı olan cildin, güneş ışınlarına maruz kalması cilt hasarını ilerletebileceği gibi güneş yanığı lekesi kalmasına da yol açabilir. Bu nedenle güneş yanığına doğal ya da tıbbi tedavi uygularken aynı zamanda güneş kremleri ile korunmaya dikkat edilmelidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: 7 Adımda Güneş Yanığına Hangi Krem İyi Gelir | Güneş Yanığına İyi Gelen 7 Krem

k- Güneş Yanığınız Varsa Cildin Nefes Almasını Sağlayan Bol Giysileri Tercih Edebilirsiniz

Güneş yanığı nedeniyle tahriş olan cildin daha fazla tahriş olmaması için cildin nefes almasını sağlamalı ve cildi rahat ettirmelidir. Bu nedenle hem bol giysiler tercih etmeli; giysilerin hasarlı cildi daha çok zedelemesinin önüne geçilmelidir. Hem de pamuklu giysiler tercih edilerek cildin nefes alması sağlanmalıdır.

Güneş yanığına evde doğal çözüm yolları nelerdir, güneş yanığı için evde ne yapabilirim sorularına yanıt verdik. Bu çözüm önerileri şiddetli olmayan güneş yanıkları için geçerlidir. Dolayısı ile şiddetli güneş yanıklarında mutlaka doktora danışılmalı ve doktorların önerdiği güneş yanığı kremleri ile tedavi sağlanmalıdır.

2- Güneş Yanığına İyi Gelen Krem Önerileri

Güneş yanığına ne iyi gelir dediğimizde yapılması ilk gereken şey; mutlaka doktora başvurmaktır. Çünkü bazı güneş yanıkları ileri derece olabilir, tedavi edilmediği takdirde güneş yanığı izi kalabilir ve ciltte iltihaplanma olabilir. Bunların olmaması için mutlaka doktora başvurulmalıdır.

Genel olarak doktorlar güneş yanığı vakalarında, güneş yanığına iyi gelen kremler reçete etmekte ve tedavi gerçekleştirmektedir. Bunun yanı sıra ileri derece güneş yanıklarında, güneş yanığına iyi gelen kremler ile birlikte ciltte güneş yanığı lekesi kalmasına engel olacak başka kremler de reçete edebilir.

Yazımızın bu kısmında güneş yanığına ne iyi gelir sorusuna cevap olarak bazı güneş yanığına iyi gelen kremler nelerdir listeleyeceğiz…

Güneş Yanığına İyi Gelen Kremler Nelerdir?

  • Hametan Krem
  • Hametan Pomad
  • Anestol Merhem
  • Anestol Pomad
  • Fito Krem
  • Silverdin Krem %1
  • Stilex Jel
  • Bepanjel Yara İyileştirici Jel
  • Madecassol Merhem

Genel olarak doktorların en çok reçete ettiği güneş yanığına iyi gelen kremler bunlardır. Ancak size doktor başka bir krem, merhem ya da pomad reçete ettiyse, doktorun belirttiği şekilde o kremleri kullanınız.

Güneş Yanığına Ne İyi Gelir? Güneş Yanığı Kremleri ve Güneş Yanığına Evde Doğal Çözümler

Güneş Yanığına Ne İyi Gelir Hakkında Sık Sorulan Sorular…

Güneş yanığına ne iyi gelir sorusu yaz aylarının en çok araştırılan sorularından biri… Bu soru ile ilgili olarak internet kullanıcıları, şu sorulara da cevap arıyor:

a- 1. Derece Güneş Yanığına Ne İyi Gelir?

Birinci derece güneş yanığına ne iyi gelir merak ediyorsanız, bu sorunun cevabı; doktora muayene olmak ve doktorun önerdiği tedaviyi uygulamaktır. 1.derece güneş yanıkları oldukça ciddidir ve tedavi edilmemesi durumunda cilt problemlerine yol açabilir. Genel olarak da birinci derece güneş yanıklarına doktorların reçete ettiği krem ve ilaçlar iyi gelir. Bu şiddetteki güneş yanıklarında evde doğal çözümler yeterli kalmayacaktır.

b- Güneş Yanığına Ne Sürmek Lazım?

Güneş yanığına ne sürüleceği, güneş yanığının yanık derecesi yani şiddeti ile alakalıdır. Örneğin; birinci derece güneş yanığına ne iyi gelir; güneş yanığı kremleri… Fakat hafif şiddetteki güneş yanıklarına soğuk kompres uygulamak, soğuk duş almak, nemlendirici krem sürmek, aleo vera sürmek gibi doğal çözümler yeterli gelebilir.

c- 1 Günde Güneş Yanığı Nasıl Geçer?

Öncelikle; 1 günde güneş yanığı geçmez ancak hafifletilebilir. Tabi ki de bu, güneş yanığının şiddetiyle alakalıdır. Güneş yanığına ne iyi gelir, bir günde nasıl geçer araştırıyorsanız; bol su tüketmeye başlamalı, soğuk suyla duş alıp güneş yanığına soğuk kompres uygulamalı, bol ve pamuklu kumaşlı kıyafetler giyerek cildin hava almasını sağlamalısınız. Ek olarak; güneş yanığına aloe vera gibi nemlendiriciler sürmelisiniz.

Güneş Yanığına Ne İyi Gelir? Güneş Yanığı Kremleri ve Güneş Yanığına Evde Doğal Çözümler

d- Güneş Yanığı Nasıl Beyazlatılır?

Güneş yanığını beyazlatmak için ilk olarak evde en doğal çözümlere başvurulmalıdır. Örneğin; yüze en az yarım saat soğuk kompres uygulanmalıdır. Sirkeli su ile de yüz yıkanabilir. Bunun dışında cildin nemlenmesi sağlanmalıdır.

Ancak güneş yanığı sonrası yüzde leke kaldıysa bazı profesyonel yöntemler gerekli olabilir ve leke kremleri kullanılması gerekebilir. Konu hakkında detaylı bilgi için En İyi Leke Kremi Eczane Ürünleri ve Kozmetik Leke Kremleri İsimleri yazımızı ziyaret edebilirsiniz.

e- Yüzdeki Güneş Yanığına Ne İyi Gelir? Güneşten Yüzüm Yandı Ne Yapmalıyım?

Yüzdeki güneş yanığına, yanığın şiddetine göre güneş yanığına iyi gelen kremler ya da güneş yanığı için evde ne yapabilirim başlıklarında sunduğumuz çözümleri uygulayabilirsiniz.

f- Yüzdeki Güneş Yanığı Kızarıklığı Nasıl Geçer?

Güneş yanığına ne iyi gelir, yüzdeki güneş yanığı kızarıklığı nasıl geçer araştırıyorsanız; öncelikle cildinizi soğutun ve nemlendirin. Daha sonra demlenip soğutulmuş papatya çay pansumanı yaparak ya da cilde aloe vera jeli uygulayarak oluşan kızarıklığın en hızlı şekilde giderilmesini sağlayabilirsiniz. Ancak bu süreçte güneş ışınlarından uzak durmalı ve düzenli olarak güneş kremi kullanımına özen göstermelisiniz.

g- Alın ve Burundaki Güneş Yanığına Ne İyi Gelir?

Özellikle yaz aylarında vücutta en çok güneş yanığı olan bölge; yüz bölgesidir ve daha çok alın ile burun bundan etkilenir. Bu durumun yaşanmaması için önleyici olarak evden dışarı çıkacak olan kişilerin mutlaka güneş kremi kullanması tavsiye edilir.

Ancak eğer alın ve burunda güneş yanığı meydana gelmişse; bu bölgeler zedelenmemeli, yüze kese yapılmamalı ve bol bol nemlendirilmelidir.  Salatalık dilimleri ve aloe vera bitkisi ile bu bölgenin kızarıklığı ve acısı dindirilebilir. Güneş yanığına iyi gelen kremlerle de leke kalamasına engel olunabilir.

h- Geçmeyen Güneş Yanığı İzi Nasıl Geçer?

Çoğu zaman doktorlar güneş yanığına iyi gelen kremler ile birlikte ciltte leke kalmasına genel olacak, cilt yenileyici ve cilt bariyerini onarıcı kremler reçete eder. Bu kremleri kullanarak güneş yanığı lekesi oluşmasına engel olabilirsiniz.

Eğer güneş yanığı izi kaldıysa yine onarıcı kremlerden destek alabilir ya da birkaç seansta güneş lekelerine çözüm sağlayacak lazer uygulamasını tercih edebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Sivilce Lekeleri Nasıl Geçer | Sivilce İzi ve Leke Tedavisi Yöntemleri (İlaç, Krem, Lazer Tedavisi ve Doğal Yöntemler)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!