featured

İlişkide İletişim Nasıl Olmalı | Bir İlişki Nasıl Evliliğe Gider? Uzun İlişki İçin Tavsiyeler

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İlişkide iletişim nasıl olmalı? Hepimizin merak ettiği konulardan biridir belki de bu konu. Birine güzel duygular hissetmek hepimizi hayata bağlayan ve zevk almamızı sağlayan en önemli olgudur. Bu güzel duyguları hissetmek kadar sürdürebilmek ve karşınızdaki kişi ile iyi bir iletişim kurabilmekte oldukça önemlidir. Peki ilişkide iletişim nasıl olmalı? Uzun ilişki için tavsiyeler olarak neler verilebilir. İşte yanıtlar…

İlişkide İletişim Nasıl Olmalı? Doğru İlişki Nasıl Olmalı?

İlişkide iletişim nasıl olmalı? Öncelikle doğru bir ilişkinin ancak sevgi ve saygı ile mümkün olduğunu ifade edebilmek gereklidir. Bunun yanı sıra tüm duygu, düşünce ve fikirlerinizi ona empoze etmek yerine öznel olarak ifade etmelisiniz. Herhangi bir duygunuzu kendi adınıza belirtmeniz, onun duygu ve düşüncelerini daha rahat hissedebilmesini sağlayacaktır. 

Doğru ilişki nasıl olmalı konusunda kesinlikle birbirinizle açık olmanız gerektiğini belirtmek gereklidir. Birbirinizden bir şeyler saklamanız ya da bazı konularda yalana başvurmanız size olan güveninin sarsılmasına sebep olabilir. Bu kapsamda uzun ilişki için tavsiyeler listemizin ilk sırasında birbirinize dürüst olmanız gerektiği savunulabilir.

Bir İlişki Evliliğe Nasıl Gider: Güç Çatışmasına Girmeyin

İlişkide iletişim nasıl olmalı? Bir ilişki evliliğe nasıl gider biliyor musunuz? Bir ilişki ancak saygının var olduğu ve güç çatışmasının yaşanmadığı durumlarda evliliğe gider. Günümüzde yaşanan birçok ilişkide bir taraf diğer tarafı bastırmaya çalışmakta ve sindirdikten sonra tamamen kendi isteği doğrultusunda ilişkiyi şekillendirmektedir. Ancak bu durumun aşkla ve güvenli bir iletişim ile hiç mi hiç alakası olmayacaktır. İlişkilerde birinin değil her ikisinin de sözü geçmeli ve önemli konular masaya yatırılarak uzun uzadıya konuşulmalıdır.

Yeni Başlayan İlişki İçin Tavsiyeler: Birbirinizin Alanına Girmeyin

İlişkide iletişim nasıl olmalı yahut uzun ilişki için tavsiyeler noktasında verilebilecek bir diğer öğüt birbirinizin alanına girmemek olacaktır. İlişkilerde birbirinizin alanına girmek, birbirinizden sıkılmanıza ve uzaklaşmanıza sebep olabilir. Birbirinden uzaklaşan iki kişinin ise güçlü ve sağlıklı bir iletişim kurabilmesi söz konusu olamayacaktır.

Fazla Kıskançlık İlişkide İletişimsizlik Sebebi!

İlişkide iletişim nasıl olmalı? Fazla kıskançlık yapmak ilişkide iletişimsizlik konusunun en önemli sebebidir. Elbette ki kıskançlık her ilişkinin temelinde var olan ve olması gereken bir duygudur. Ancak bu duyguda aşırıya kaçılması sürekli huzursuzluk ve tartışma içerisinde olmasına sebep olacaktır.

Buda konuşamamanıza ve iletişim sorunları yaşamanıza sebep olur. Sevgilinize ya da eşinize daima güvenmeniz, onun daha çok hoşuna gidecek ve size daha çok bağlanmasını sağlayacaktır.

İlişkide iletişim Problemleri Romantizm ile Azalıyor

İlişkide iletişim problemleri romantizm ile azalıyor. Sevgilinize ya da eşinize aşkla bakmanız, güzel kelimelerle hitap etmeniz, kur yapmanız, zaman zaman flörtleşmeniz aşkınızın tazelenmesine vesile olur. Aşk tazelendiğinde ise güçlü bir iletişim, güven ve sevgi açığa çıkar. Psikologlar tarafından hazırlanan yanlış ilişki doğru yaşanmaz yazısını okumak için tıklayın.

Bu yüzden ilişkide iletişim nasıl olmalı sorusuna romantik olarak yanıtını verebiliriz. Romantizm uzun ilişki için tavsiyeler arasında önemli bir yer tutacaktır.

İlişkide İletişim Kuramamak, Geçmişe Takılı Kalmak Sebebiyle de Ortaya Çıkabiliyor

İlişkide iletişim nasıl olmalı? İlişkide iletişim kuramamak konusunun en önemli sebeplerinden biri geçmişe takılı kalmak olacaktır. Eşiniz ya da sevgiliniz geçmişte sizi üzmüş, kırmış ya da hayal kırıklığına uğratmış olabilir.

Ama bunu affettikten sonra sürekli olarak gün yüzüne çıkarmanız hem ilişkinize hem de iletişiminize zarar verecektir. Karşınızdaki kişi affedemeyeceğiniz bir şey yapmışsa o zaman ya affetmemeli ya da affettiyseniz konuyu sık sık gündeme getirmemelisiniz. Evliliğe giden ilişkiler yaşayan partnerler uzun ilişkiler için tavsiyeler olarak bu konuya ayrı bir parantez açıyor. Bizden söylemesi!

İlişkide İletişim Sorunu Nasıl Çözülür?

Peki ilişkide iletişim sorunu nasıl çözülür? Partnerinizle problemleriniz var ve bu iletişim sorununu aşmak istiyorsanız, ilişkide iletişim nasıl olmalı konusuna yanıt arıyor olabilirsiniz. Halihazırda bir iletişim problemi yaşıyorsanız, partnerinizi alıp karşınıza konuşmalısınız. Partnerinize ona olan hislerinizi, sevginizi ve bu konunun sizi ne kadar üzdüğünden de bahsetmelisiniz. Bu konuşma sırasında onun beden dilini incelemeyi, nazik ve kırıcı olmamayı da unutmamalısınız.

O konuşurken onun duygu ve düşüncelerini dikkate almanız ve yargılamamanız da oldukça önemli. Konuşma sonunda birbirinizden özür dilemeniz ve bu konuda anlaşmaya varmanız, ilişkide iletişim sorununu ortadan kaldırabilir. Yazımızda uzun ilişkiler için tavsiyeler ve ilişkide iletişim nasıl olmalı konularına yer verdik. Umarım faydalı olabilmişizdir. Sağlıklı ilişki nedir yazımızı okumak için tıklayınız. 

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!