featured

Kadın ve Erkeklerin Aşık Olmalarında 5 Bilimsel Fark

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kadınlar mı daha çabuk âşık olur yoksa erkekler mi? Kadınlar âşık olurken nelere dikkat eder? Erkekler sadece cinsel dürtülerini mi ön plana çıkarırlar? Tüm bunların bilimsel bir açıklaması var. Kadın ve erkekler arasında ilişki kurma ya da bir ilişki söz konusu olduğunda, erkekler ve kadınlar arasında çok fazla fark bulunmamaktadır. Kadın ve erkeklerde âşık olma süresi, biyolojiden ve toplumsal beklentiler yönünden, her bireyde farklıdır.

Burada kadınların ya da erkeklerin nasıl âşık olduklarının pek bir önemi yoktur. Burada önemli olan aşk ve sevgidir. Söz konusu sevgi ya da aşk olduğunda, kurallar pek işlemiyor. Ancak bilimsel yönden yapılan araştırmalarda, kadın ve erkek açısından bazı ilginç ayırımlar bulunmuştur. Peki erkek mi kadın mı daha önce seni seviyorum der? Kadınlar aşkta ne arar? Erkekler aşkta ne arar?

Kadınlarda ve Erkeklerde Aşk Kavramı

Erkekler Daha Önce Seni Seviyorum Der

Yapılan araştırmalarda, erkeklerin daha çabuk seni seviyorum dediği sonucu ortaya çıkmıştır. Genel olarak kadınların daha romantik olduğu düşünülse de yapılan çalışmalar, bunun tam tersini göstermektedir.

Kadınlar Daha Sık Seni Seviyorum Der

İlişki yaşayan bir çift, birbirlerine karşı hissettiklerini belirledikten sonra bu tür ilişkide en sık seni seviyorum diyen kadınlardır. Yapılan araştırmalarda, kadınların erkeklerden daha çok seni seviyorum dediği sonucu çıkmıştır. Yapılan araştırmalar, erkeklerin kadınlardan daha az seni seviyorum dediği ve bunu sadece ilişkiyi ilerletmek amaçlı söylediklerini ortaya koymaktadır. Burada seni seviyorum diyen kadın, bağlılığını göstermektedir.

Aşka Odaklanmada Kadınlar Birinci Sırada

Kadın ve erkek ilişkileri içinde aşka odaklanma konusunda yapılan araştırmalar, ergen erkeklerin daha hızlı şekilde âşık oldukları ve bunu daha sık yaptıklarını göstermektedir. Diğer yandan kadınların ise, daha az sayıda erkeğe odaklanma eğiliminde olduğunu göstermektedir. Yani yapılan araştırmalarda, kadınlar ilişkilerinde daha uzun süre kalma başarısını gösterdiği ortaya çıkmaktadır.

Kadınlar Aşık Olduklarında Daha Fazla Bilgi Arıyor

Kadınlar aşkta ne arar? Erkekler, ilk görüşte aşk olgusunu daha çabuk deneyimleyen canlılardır. Karşısındaki kişi hakkında daha geniş bilgi sahibi olmadan âşık olma eğiliminde olan erkeklere karşılık kadınlar, karşısındaki insanı daha çok tanıma ihtiyacı hissediyor. Yapılan beyin çalışmaları, erkeklerin kadınlara göre daha fazla görsel olma eğiliminde olduğu ortaya çıkmıştır.

Kadın ve Erkek Uzun Süreli Aşklarda Benzer Özellikler Arıyor

Kadın ve erkek arasında aşk gündeme geldiğinde, birbirleri arasında çok fazla fark yaratan ayrımlar yoktur. Her erkek ve her kadın, sevgi arayışında olmakta ve bu sevgi arayışının sonunu evlilikle bitiren eşit sayıda erkek ve kadın olduğu da ortaya çıkmıştır. Her iki cins de aynı duyguları paylaşarak, aynı isteklerde yoğunlaşıyorlar. Her iki taraf için önemli olanın; zekâ, anlayış ve birbirlerini karşılıklı sevme özelliği olduğu ortaya çıkmaktadır.

Burada önemli olan, sevgi tanımlamasının yapılamaması ve araştırılmasının da zor olmasıdır. Kadın ve erkekler farklı bireylerdir. Birbirlerine göre aşkı farklı şekilde ifade ederler.

Kadın ve erkeğin aşk algısı farklılık gösterse de sonunda her iki tarafın da gerçekten istediği aşktır. Kadı nlar ve erkeklerin aşık olmalarıyla ilgili neden ve nasıl farklar olduğu konusuna bu textimizde değindik.

2
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!