featured

Mide Botoksu Fiyatları Nelerdir? Yan Etkileri ile Mide Botoksu

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hüseyin Kağıt ve Uzay Kaygılaroğlu gibi ünlü isimlerin de yaptırdığı mide botoksu, son yıllarda ön plana çıkan yeni bir kilo verme yöntemi olup mide botoksu fiyatları konusunda yaşanan son dönemdeki indirim kampanyaları, bu yöntemi ön plana çıkarmıştır.

Midenin belirli kısımlarına botilinium toksin adı verilen sıvının enjekte edilmesiyle gerçekleştirilen mide botoksu sırasında bu toksin ile mide kaslarının çalışması sınırlandırılır ve midenin boşalma süresi uzatılır. Bu da kişide iştah kaybı, acıkmama gibi etkilere neden olur ve kilo verme kolaylaşmış olur. Pek çok kişinin yaptırması ve memnun kalması ile oldukça ünlenen bu işlem hemen hemen her özel hastanede yapılmaktadır.

Mide Botoksu Fiyatları Nelerdir? Mide Botoksu Kimler İçin Uygundur?

Bu işlem aslında kilo vermek isteyen herkese yapılabilir. Eğer diyet veya spor yapmak sizin kilo vermenize yeterli değilse bu işlemi yaptırmayı düşünebilirsiniz. Ameliyat ya da obezite operasyonu olarak geçmemektedir. Ancak hastaların dikkat etmeleri gereken noktalar bulunmaktadır. Vücut endeksi 40’ın üstünde olan kişiler bu işlemden olumlu bir etki alamayabilirler. Vücut endeksi 40’ın altında yani ortalama olarak 10-15 kilo fazlası olan kişilere önerilir. Yani mide botoksu işleminden yararlanmak için obezite olmayan, spor ve diyetten istediği kiloyu veremeyen hastalar ideal yani sonuç alabilecek hasta grubudur.

Midesinde gastrit, ülser veya reflü gibi hastalıkları olan kişiler için bu uygulama önerilmez. Ayrıca hamilelik veya emzirme durumlarında da gerekli araştırmalar yapılamadığı için yine önerilmemektedir.

1 – Mide Botoksu Nedir ve Yan Etkileri Nelerdir?

Bu uygulama bir ameliyat değildir ve 20 dakika gibi oldukça kısa bir sürede doktorlar tarafından gerçekleştirilir. Ağızdan endoskopik bir işlem olarak gerçekleştirilir. Botoks işlemi tıp alanında yıllardan beri kullanılan basit bir işlemdir. Uygulandığı ilk gün ciltte her zaman bir kızarıklık yapsa da büyük bir yan etkisi bilinmemektedir.  

Kas hastalığınız veya botoksa karşı bir alerjiniz var ise kesinlikle bunu doktora bildirmeniz gerekmektedir. Bu işlem sırasında kullanılan ilacın etkisinin 4 ila 6 ay süre arasında etkisini kaybettiği ve vücuttan tamamen atıldığı gözlemlenmiştir. Bu yüzden vücudunuzda herhangi bir kalıcı hasar bırakma ihtimali yoktur. Bu uygulamadan sonra yaklaşık 2 – 3 gün içerisinde acıkma hissi azalmaya ve botoks etkisini göstermeye başlar. Her şey yolunda giderse yaklaşık 2 hafta içerisinde kilo kaybı görülmeye başlanır.

2 – Mide Botoksunda Nelere Dikkat Edilmesi Gerekmektedir?

Mide botoksu işleminden sonra yediklerinize dikkat etmekte fayda var.  Fast food tüketimi, asitli içecekler, yağlı ve karbonhidratlı besinlerden olabildiğince uzak durmanız gerekir. Sağlıklı beslenmeye önem vermeniz sizin için en faydalısı olacaktır. Bu işlemi yaptırmış olan kişiler geç acıkır ve tokluk hissi uzun süre sürer. Bu nedenle çok fazla yemek yememeniz ve midenizi yormamanız gerekir.

Kilo verme işlemi kişiden kişiye yaş, kilo ve cinsiyet gibi değişen faktörlere bağlı olarak farklılıklar göstermektedir. Bu nedenle siz ne kadar dikkat ederseniz edin istediğiniz kiloyu veremeyebilir, istediğiniz sonucu alamayabilirsiniz. Hiçbir kilo verme işleminden, diyetinden ya da egzersizinden ekstrem kiloların verilmesi beklenmemelidir. Vücudunuzu tanıyarak ona göre kendinize en uygun kilo verme metodunu belirlemelisiniz.

3 – Mide Botoksu Yaptıranlar

Bu işlemi yaptıranların ve doktorların en çok vurguladıkları nokta verilen diyete uygun hareket etmektir. Sadece botoks başlı başına yeterli gelmez. Bu işlemi uygulatıp kilo vermediğini söyleyenlerin pek çoğu verilen diyetlere ve egzersizlere sadık kalmayan kişilerdir. Zaten sizi uzun süre tok tutmaya yeterli olacak olan botoksun doğru ve etkili bir biçimde etki etmesi için yediklerinize dikkat etmeniz son derece önem taşımaktadır. Doktorunuzun uyarılarını ve diyet listesini dikkate aldıktan sonra hedeflenen kiloları verdiğinizi ve botoksun size katkı sağladığını görmüş olacaksınız.

4 – Mide Botoksu Fiyatları

Vücudunuza 20 dakika gibi kısa bir süre içerisinde enjekte edilen ve yaklaşık 6 aya kadar midenizde kalan bu mide botoksu fiyatları yaptırdığınız hastaneye göre değişecektir. Seçeceğiniz hastanenin güvenilir olması, temiz olması gibi önemli kriterlere dikkat etmelisinizdir. Genelde hastalar tarafından özel hastanelerde yapılması tercih edilen bu uygulama devlet hastanelerinde de bulunsa da fiyat farkı bulunmaktadır.

Seçtiğiniz hastane ve bu işlemi gerçekleştirecek olan doktorların uzmanlığına göre 4 bin – 10 bin Türk lirası gibi bir aralığa sahiptir. Bu işlem yapıldıktan sonra 2 – 3 saat kadar bir doktor gözetimi altında kaldıktan sonra normal yaşantınıza dönmenizde bir sıkıntı yoktur. Yani ayrı olarak hastanede kalma ücreti gibi bir ücret alınmamaktadır.

Yeni kilo verme yöntemleri içinde oldukça etkili ve yükselişte olan mide botoksu eğer kilo vermek ve sağlıklı bir yaşam sürmek istiyorsanız sizin için çok iyi bir seçenek olacaktır. Günümüzde en az risk taşıyan hatta ameliyat bile sayılmayan bu işlemi yaptırmaktan ve denemekten korkmamanız gerekir. Doğru hastane ve doktor seçimleri ile sorunsuz olarak gerçekleştirilebilecek ve sizi istediğiniz kiloya ulaştıracak bir işlemdir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!