Perebron Şurup Kaç Yaş İçin Kullanılır? Perebron Çocuğa Verilir Mi?

Perebron Şurup Kaç Yaş İçin Kullanılır? Perebron Çocuğa Verilir Mi?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Perebron şurup kaç yaş için kullanılır? Perebron şurup nedir ne için kullanılır? Perebron şurup açıldıktan sonra kaç gün kullanılır? Bu yazımızda Perebron şurup ile ilgili en merak edilen soruları, Perebron şurup prospektüs bilgilerine göre cevaplayacağız…

Perebron Şurup Kaç Yaş İçin Kullanılır?

Perebron şurup kaç yaş için kullanılır sorusunun cevabı, şurubun prospektüsünde açıkça belirtilmiştir. Buna göre; bu şurup 2 yaşın üzerindeki çocuklarda kullanılabiliyor. Üstelik, 2 yaş üzeri çocuklar dışında yetişkinlerin de kullanımına uygun.

1- Perebron Şurup Nedir?

Bu yazının ana konusu olan Perebron şurup kaç yaş için kullanılır sorusuna 2 yaş üzeri ve yetişkinler olarak, prospektüs içeriğine göre cevap verdik. Peki; Perebron şurup nedir ne için kullanılır?

Perebron şurup; etken maddesi oksolamin fosfat olan bir öksürük şurubudur. 2 yaşından büyük çocuklarda ve yetişkinlerde öksürüğün tedavi edilmesi için kullanılır. 

İlginizi Çekebilir: Perebron Şurup Nedir Ne İşe Yarar | Öksürük Şurubu Perebron Nasıl Kullanılır | Perebron Şurup Fiyat 2021

Perebron Şurup Kaç Yaş İçin Kullanılır? Perebron Çocuğa Verilir Mi?

2- Perebron Şurup Ne İçin Kullanılır?

Perebron şurup ne için kullanılır sorusunun cevapları ise şunlardır:

  • Üst solunum yolu enfeksiyonu (ÜSYE) ile soğuk algınlığına eşlik eden semptomları tedavi eder
  • Öksürük tedavisinde kullanılır
  • İltihap, ağrı, tahriş ve ateşi giderir
  • Balgamı eritir

Perebron öksürük şurubu prospektüsünde, bu şurubun öksürüğü sebepleri ile birlikte tedavi ettiği bilgisine yer verilmiştir.

3- Perebron Şurup Nasıl Kullanılır?

Perebron şurup nasıl kullanılır sorusunun yanıtı değişken olabilir çünkü bu öksürük şurubu hem yetişkinlerde hem de çocuklarda kullanılabiliyor. Buna bağlı olarak da kullanım dozu değişebiliyor. Bu sebeple Perebron öksürük şurubu, doktorun önerdiği sıklıkta ve dozda kullanılmalıdır.

Perebron prospektüsünde bu ilacın; bir günde 4 kez, yemeklerden sonra 5 ml’lik kaşık ile 1 ya da 2 ölçek içilebileceği yazmaktadır. Perebron kullananlar özellikle çocukları için bu şurubu doktorlarına danışmadan kullanmamalıdır.

4- Perebron Şurup Yan Etkileri Nelerdir?

Perebron şurup kaç yaş için kullanılır araştırması yapanlar, bu ilacın yan etkileri konusunda da bilinçli olmalıdır. Ciddi olan Perebron yan etkileri; yüzde/ağızda/boğazda şişme, nefes alma zorluğu, ürtiker ve ani kan basıncı düşüklüğüdür. Bu yan etkiler görüldüğünde hastanelerin acil servisine başvurulmalıdır.

Perebron yan etkileri arasında hafif olanlar ise; mide yanması, kusma, göz yanılsaması, mide bulantısı, geçici olarak ağızda hissin azalması ve bağırsak hareketliliğidir.

Perebron Şurup Kaç Yaş İçin Kullanılır? Perebron Çocuğa Verilir Mi?

5- Perebron Şurup Çocuğa Verilir Mi?

Perebron şurup çocuğa verilebilir ancak çocukların 2 yaşından büyük olması gerekir. 2 yaşın altındaki çocuklara öksürük şuruplarını doktor reçete etmediği sürece vermeyiniz.

6- Perebron Ateş Düşürür Mü?

Perebron ateş düşürür. Çünkü Perebron etken maddesinin iltihap giderici ve ağrı kesici olması dışında ateş düşürücü etkisi de vardır.

7- Perebron Öksürüğü Arttırır Mı?

Perebron öksürük şurubudur ve öksürüğün azaltılmasında, giderilmesinde etkilidir.

8- Perebron Şurup Açıldıktan Sonra Kaç Gün Kullanılır?

Perebron öksürük şurubu da diğer şuruplar gibi ağzı açıldıktan sonra zaman içerisinde etkisini kaybedebilir. Bu nedenle prospektüste bildirilen saklama koşuluna uygun olarak muhafaza edilmelidir. 25 derecenin altındaki oda sıcaklığında saklanmalıdır. Perebron öksürük şurubu son kullanma tarihine kadar kullanılabilir.

Perebron Şurup Kaç Yaş İçin Kullanılır? Perebron Çocuğa Verilir Mi?

9- Perebron Şurup Yasaklandı Mı?

Perebron şurup yasaklanmamıştır ancak bu şurup yetişkinler ve çocuklar için en iyi soğuk algınlığı ilaçları arasında yer aldığından ve doktorlar tarafından sık reçete edildiğinden kimi zaman eczanelerde bulunmaz. Bu da ‘’Perebron şurup yasaklandı mı?’’ sorusunu akıllara getirir. Ancak ila yasaklanmamıştır; çabuk tüketildiğinden her zaman eczanelerde bulunamayabilir.

10- Hamileler Perebron Öksürük Şurubu Kullanabilir Mi?

Hamileler Perebron kullanamaz ve bu bilgi prospektüste yer almaktadır. Hamileler dışında, bu şurubun anne sütüne geçip geçmediği bilinmediğinden dolayı da emziren anneler tarafından kullanılmamalıdır.

11- Perebron Öksürük Şurubu Bebeğe Verilir Mi?

Perebron şurup bebeğe verilmez çünkü 2 yaş altında kullanımı yoktur. İlacın prospektüsüne göre Perebron şurup kaç yaş için kullanılır sorusunun cevabı; 2 yaş üstüdür. Bebeğe Perebron öksürük şurubu verilmesi, bebeklerin halüsinasyon görmesine neden olabilir.

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
1
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!