featured

Puding Kilo Aldırır mı | Hazır Puding Zararlı mı? Puding Faydaları Neler?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Puding kilo aldırır mı? Bu soru puding müdavimi olan birçok insanın yakından ilgilendiği konular arasında yer alıyor. Sütlü bir tatlı olan puding oldukça pratik olduğu için birkaç dakika içerisinde kolayca hazırlanabilir. Özellikle hazır toz formunda olan pudingler hiçbir emek harcamadan lezzetli mi lezzetli bir tatlı hazırlamanıza yardımcı olur. Peki sıkça tüketilen puding kilo aldırır mı? 1 paket puding kaç kalori? İşte konu ile ilgili tüm merak edilenler…

Puding Kilo Aldırır mı? Puding Faydaları Nelerdir?

Puding kilo aldırır mı konusuna giriş yapmadan önce puding faydaları bilgisinden bahsedelim. Puding ancak evde yapıldığı takdirde fayda sağlar. Hazır paketli pudingler içerisinde katkı maddeleri bulunduğu için fayda sağlayacağını söylemek mümkün değildir. İçerisinde toz kakao barındıran puding bu içeriği ile kanser riskini arttırmakta ve kalp-damar sisteminde oluşabilecek hastalıkları giderebilmektedir.

Puding kilo aldırır mı? Ayrıca puding tamamen süt, kakao, şeker ve nişasta içeriğinden oluşmaktadır. Yoğunlukta süt ve düşük oranda şeker olduğu için kilo kontrolünü daha kolay sağlamanıza yardımcı olur. Şeker ihtiyacını giderebildiği ve düşük kalorili olduğu için diyet sürecindekilerde haftada 1 defa 1 porsiyon tüketebilir. Fındık kilo aldırır mı yazımızı okumak için tıklayınız. 

1- Hazır Puding Zararlı mı?

Hazır puding zararlı mı? Bu soruya ne yazık ki evet şeklinde yanıt verilebilecektir. Hazır puding uzun süre bekleyebilmesi adına birçok katkı maddesini barındırmaktadır. Kıvam arttırıcı bu maddeler, sağlık açısından tüketimi uygun görülen ürünler değildir.

YouTube video

Ayrıca hazır pudingler, şeker içeriği bakımından oldukça fazladır. Bu denli şekerli olması puding kilo aldırır mı sorusunun evet olmasına neden olacaktır. Sık tüketildiğinde hazır pudingler ciddi kilo alımına neden olabilir.

2- Muzlu Puding Kilo Aldırır mı? Çikolatalı Puding Kilo Aldırır mı?

Vanilyalı puding kilo aldırır mı ya da çilekli puding kilo aldırır mı konularına verilebilecek tek ve kesin bir yanıt ne yazık ki bulunmuyor. Çünkü hazır paket ya da el yapımı olan pudinglerin en masumları diyet formunda oluşturulanlarıdır.

Diğer tüm puding içeriklerinde porsiyon aşımı söz konusu olduğunda puding kilo aldırır mı konusunun gerçek olacağı anlaşılabilecektir. Kısacası pudingin içeriğinde meyve ya da çikolata olsun olmasın hepsi fazla tüketildiğinde kilo alınmasına neden olacaktır.

3- Bebeklere Puding Kilo Aldırır mı?

Bebeklere puding kilo aldırır mı? Puding eğer ki evde ve şeker ilavesiz olarak elde edilmiyorsa bebeklerde de kilo alımına sebep olacaktır. Bebeklerde kilo alımı gayet olağandır. Büyüme ve gelişme sürecinde olan bebek, düzenli beslendiğinde elbette kilo alabilir. Puding kilo aldırır mı? Ancak bu noktada en sağlıklı kilo alma şeklinin benimsenmesi gerekecektir.

Yoğun şeker ağırlıklı pudingler bebeklerde kof dediğimiz gereksiz kilo alımına sebep olur. Ancak meyve ya da doğal ham kakao içeren şekersiz pudingler protein içeriği bakımından sağlıklı bir şekilde kilo alımını destekleyecektir.

4- Bir Kase Kakaolu Puding Kaç Kalori | Bir Kase Bitter Çikolatalı Puding Kaç Kalori?

Puding kilo aldırır mı konusuna değindikten sonra birde pudingin kalori içeriğinin ne olduğuna yanıt verilmelidir. Hazır toz formundaki paketlerle yapılmış bir kase kakaolu puding kaç kalori sorusuna 142 kcal yanıtı verilebilir. Ev yapımı bir kase bitter çikolatalı puding ise ortalama 100-120 kcal değerindedir. Bu noktada kalori içeriği yakın olan iki puding türünde şeker oranında ciddi farklar bulunduğunu belirtmekte fayda var.

Puding kilo aldırır mı? Puding haftada 1-2 kez bir kase tüketilecek şekilde sınırlandırılır ise kesinlikle kilo aldırmaz. Ancak bu miktar aşıldığında ve porsiyon arttırıldığında kilo alınması kaçınılmaz olacaktır. 1 paket Dr.Outker puding kaç kalori denildiğinde ise 218 kcal olduğu söylenebilir. Ancak bu miktar içerisine eklenen sütün kalorisini kapsamamaktadır.

5- Bonus: Diyet Kakaolu Puding Nasıl Yapılır?

Puding kilo aldırır mı zararları nelerdir gibi konulara yanıt verdiğimize göre birde diyet kakaolu pudingin nasıl yapılacağından bahsedelim. Pudingin koyulaşması için un ve nişasta içeriğine ihtiyaç duyulur. Ancak bunlar diyette tüketimi önerilen besinler değildir. Bu nedenle un ve nişasta yerine pudingi koyulaştırmak için çekilmiş yulaf unu kullanılabilir. Diyet kakaolu puding için malzemeler şu şekildedir;

3 yemek kaşığı yulaf,1 su bardağı süt,5 yemek kaşığı kakao,3-4 kare bitter ( balda olabilir)Üzeri için meyve ya da damla çikolata

Puding kilo aldırır mı? Diyet puding için öncelikle kakao ve yulaf tencereye alınır üzerine süt ilave edilir. Tüm malzemeler iyice koyulaşana dek güzelce karıştırılır. Koyulaşma başladıktan sonra içerisine çikolata ya da bal ne kullanılacaksa o eklenir. Biraz karıştırdıktan sonra kaseye alınır ve üzeri meyvelerle ya da farklı ürünlerle süslenerek soğumaya bırakılır. Diyet puding tarifi için tıklayınız.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!