featured

Fındık Kilo Aldırır mı | Diyette Fındık Yenir mi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akşamları TV izlerken avuç avuç yediğimiz fındık kilo aldırır mı ? Diyette fındık yenir mi hiç düşündünüz mü? Bugün sizler için diyet yaparken ne kadar fındık tüketilmeli? Fındık kilo yapar mı ? Bunlardan bahsedeceğim. Sizler de fındık ve kilo alma konumuzla ilgili düşüncelerinizi ya da sorularınızı lütfen konu altına yorum yazarak bizimle paylaşınız.

Çiğ fındık olsun kavrulmuş tuzlu fındık olsun ikisi de mükemmel lezzetler. Özellikle film izlerken 1 kase tuzlu fındık yanına soğuk bir kola ne de güzel gider değil mi? Açıkçası bu kadar severek tükettiğim bir kuruyemişin ne kadar kalorili olabileceğini hiç düşünmemiştim. Hatta çiğ fındık neredeyse acaba zayıflatır mı? Diye bile düşünüyordum ama maalesef gerçekler hiçte iç açıcı değilmiş.

Çevremdeki çoğu insanda özellikle çiğ fındığı nedense diyete başladığında sanki diyet ürünüymüş gibi tüketmeye başlıyor. Aslında bu o kadar yanlış bir düşünce ki. Herkes tuzlu kavrulmuş kuruyemişlerin kilo aldırdığında hem fikir ama iş çiğ kuruyemişlere gelince bunlar sağlıklı neden kilo aldırsın ki diye düşünülüyor.

Aslında durum çok vahim. Çünkü fındık her ne kadar çok sağlıklı ve leziz bir gıda olsa da iter çiğ ister kavrulmuş olsun oldukça kalorili bir besin. Bu nedenle fındık kilo aldırır mı? Sorusuna cevap vermeden önce fındığın kalori değerlerini inceleyerek işe başlayalım.  

Kavrulmuş Fındık Kaç Kalori ?

1 adet kavrulmuş fındık ortalama 12 kaloridir. Bu size az olarak gözükebilir ama film izlerken ya da muhabbet ederken en az 1 kase fındık yediğimizi hesaba katarsak eğer, 1 kase tuzlu fındığın kalorisi 350-400 kalori arasıdır. 1 avuç fındık ise en az 250 kaloridir.  

Çiğ Fındık Kaç Kalori ?

1 adet çiğ fındık ise 14 kaloridir. Ne kadar şaşırtıcı değil mi? Ne güzel fındık sağlıklı bir kuruyemiş ve bu nedenle daha az kalori içerir diye düşünürken aslında maalesef tam tersi. O nedenle diyette ne yersek yiyelim, yemeden önce çiğ ya da kavrulmuş ayrımı yapmadan mutlaka öncelikle kalori değerlerini kontrol etmeliyiz.  

Fındık Kilo Aldırır mı ?

Taze fındığın ve kavrulmuş tuzlu fındığın kalori değerini öğrendiğimize göre açıkça söyleyebiliriz ki evet maalesef fındık kilo aldırır. Diyet yaparken aldığımız tüm kalorilere çok dikkat etmemiz gerektiğinden bu kadar kalorili bir besini diyette yememek daha doğru olur. Peki diyet yaparken hiç mi fındık yemeyeceğiz? Kesinlikle 1 adet bile yiyemez miyiz? Birde bu konuya bakalım.

İlginizi çekebilir: Kuruyemiş Kilo Yapar mı 

Diyette Fındık Yenir mi ?

Ne kadar yediğinize, kaç adet yediğinize dikkat ederseniz eğer tabi ki diyette fındık yenir. Ama siz avuç avuç bütün gün ben diyetteyim ama fındıktan bir şey olmaz diyerek fazla fazla çiğ ya da tuzlu fark etmez fındık yerseniz bu size kilo olarak geri döner.  

Fındığın Yararları

 Kramp sancılarınıza ve kas ağrılarınıza çok iyi gelir.

Beyin hücrelerini yeniler.Şeker hastalığına yakalanma şansınızı azaltır.Kansere karşı koruyucu olduğu bilinmektedir.Sindirim ve bağışıklık sisteminize iyi gelir.

Bugün fındık kilo yapar mı ? Diyette fındık yenir mi? Bu sorulara cevap vermeye çalıştık.  Sizler de kilo verme ya da hızlı zayıflamak için fındık yiyorsanız eğer lütfen yaşamış olduğunuz tecrübeleri bizimle paylaşınız. Fındık ve diğer kuruyemişin kilo ile etkisi hakkında detaylı bilgi için https://www.kiloverdim.com/ sitesini ziyaret edebilirsiniz. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!