featured

1 Ayda Selülit Nasıl Geçer | 10 Adımda Selülitsiz Bir Vücuda Sahip Olabilirsiniz!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Selülit nasıl geçer sorusunun yanıtı, kadınlar tarafından oldukça merak ediliyor. Günlük yaşamda yaptığımız pek çok şey, vücudumuzda selülit oluşumuna neden olabiliyor. Örneğin; günlük beslenmemizde sıkça yer edinen börekler, pastalar, tatlılar bizlere yalnızca kilo olarak geri dönmüyor; aynı zamanda selülit olarak da kabusa dönüşüyor.

Özellikle de benimsenen hareketsiz yaşam biçimi ile bol kalorili ve bol karbonhidratlı beslenme, selülit oluşumunu daha da hızlandırıyor. Genel olarak karın, uyluk ve kalça bölgesinde etkili olan selülitler, portakal kabuğu görünümüyle kadınların oldukça canını sıkıyor. Ancak bu görünümden kurtulmak mümkün! Eğer selülit nasıl geçer diye merak ediyorsanız; işte size 10 adımda selülitten kurtulma tüyoları…

Selülit Nedir? Selülit Nasıl Geçer?

Selülitli kadınlar, en kısa sürede selülit nasıl geçer diye merak ediyor. Özellikle de yaz ayları yaklaşırken bu merak daha da artıyor. Karın, uyluk ve kalça bölgesinde oluşan ve cilt üzerinde portakal kabuğu görünümlü tümseklerin oluşmasına neden olan selülit aslında bir bağ dokusu hastalığı olarak biliniyor. Selülit nedir diye merak edenler, kısa bir araştırma yaptığında aslında bunun bir çeşit hasatlık olduğu gerçeği ile karşılaşıyor.

YouTube video

Selülit nasıl yok edilir merak ediyorsanız; bilmelisiniz ki öncelikle beslenme alışkanlıklarınızda köklü değişimler yapmak zorundasınız. Ayrıca yaşam tarzında da değişikliklerin yapılması gerekiyor. İşte, 1 ayda selülit nasıl geçer sorusunun cevabı…

1-Bol Su İçin

En etkili selülit tedavisi; hayatımızdan suyu eksik etmeyerek gerçekleştirilmektedir. Çünkü vücudumuzun yüzde 60’ını su oluşturmaktadır ve bu nedenle metabolizmanın çalışmasında suyun büyük bir önemi bulunmaktadır. Bu nedenle de selülit nasıl geçer diye araştırma yapıyorsanız, öncelikle günlük hayatınızdan suyu eksik etmemeli ve bol bol su içmelisiniz.

Bol su içmek, vücudun toksinlerden arındırılmasını sağlamaktadır. Aynı zamanda metabolizmanın hızlı çalışmasını da sağlamaktadır. Kısacası; hem genel sağlık durumunun korunması hem de selülitlerin giderilmesi için gün içinde minimum 2 litre olmak üzere bol miktarda su içilmesi gerekmektedir.

2-Çay, Gazlı İçecek ve Kafein Tüketimini Azaltın

İçeriğinde kafein bulunması nedeniyle sık kahve tüketmek; vücutta selülit oluşmasına neden oluyor. Bu nedenle de sık kahve tüketiminden uzak durulması gerekiyor. Ayrıca kahvenin içinde bulunan kafein ile birlikte tatlandırıcılar, kremalar, süt ve şekerler de selülit oluşumunu tetikleyebiliyor. Aynı zamanda sık çay tüketiminin de selüliti tetiklediği biliniyor.

Tüm bunlar ile birlikte gazlı içeceklerde de bulunan kafein ile şeker, selülit oluşmasına neden oluyor. Kısacası; selülit nasıl geçer merak ediyorsanız öncelikle bu tüketimlerinizi minimuma indirmeniz gerekiyor. Örneğin; günde 2 fincandan fazla kahvenin tüketilmemesi tavsiye ediliyor. Bu zararlı içecekler yerine gün içerisinde çeşitli bitki çaylarını tüketebilirsiniz.

3-Selülit Kremleri ile Bakım Yapın

Tek başına etkili olmasa da bazı krem ve losyonlar, selülit görünümlerinin azalmasında etkili olabiliyor. Selülit nasıl geçer evde bakım nasıl yapılır diye merak ediyorsanız, bu krem ve losyonlardan yararlanabilirsiniz. Örneğin; kafein içerikli kremlerin ödemi azaltma etkisi olduğu biliniyor ve bu kremler ödemi azaltarak cildi sıkılaştırıyor ve selülit görüntüsünün önüne geçebiliyor. Eğer siz de evde selülit bakımı yapmak istiyorsanız, içeriğinde kafein bulunan kremlerden yararlanabilirsiniz.

Selülit tedavisi için kullanılacak olan krem ve losyonların doktor kontrolünde kullanılması tavsiye edilmektedir ve aynı zamanda alerjik reaksiyona neden olma ihtimali de göz önüne alınmalıdır. Eğer bu krem ve losyonları kullanmayı tercih etmiyorsanız, selülit nasıl geçer kadınlar kulübü tavsiyelerinde yer alan kahve telvesi ile kür uygulaması yapabilirsiniz.

4-Rahat Kıyafetler Giymeyi Tercih Edin

Selülit neden olur sorusuna pek çok yanıt verilebilmektedir. Bunlardan bir tanesi de; giyim amacıyla tercih edilen oldukça dar kıyafetlerdir. Eğer 1 ayda selülit nasıl geçer diye merak ediyorsanız ev selülitlerinizden kurtulmak için bir yol arıyorsanız; öncelikle kıyafet tercihlerinize dikkat etmelisiniz. Kan dolaşımını bozan dar kıyafetler ve topuklu ayakkabılar yerine daha rahat edeceğiniz kıyafet tercihlerinde bulunmalısınız.

5-Tuz Tüketimini Azaltın

Selülit oluşum nedenleri arasında fazla tuz tüketmek d eyer almaktadır. Çünkü tuz, dokulardaki su tutulumunu arttırmakta ve ödem oluşmasına neden olmaktadır. Bu da selülitlerin ortaya çıkmasında etkili olmaktadır. Dolayısı ile günlük olarak maksimum 6 gram tuz tüketimi yapılmalıdır. Bu da yaklaşık olarak 1.5 çay kaşığına denk gelmektedir. Kısacası; selülit nasıl geçer araştırması yapıyorsanız, bilmelisiniz ki tuz tüketiminizi sınrılandırmanız gerekiyor.

6-Alkol ve Sigaradan Uzak Durun

Sigara kanda oksijen seviyesini düşürmekte, kan dolaşımını kötü etkilemektedir. Ayrıca sigara ve alkol tüketmek, vücuttaki kolajen üretimini de bozmakta ve bağ dokusunun hasar görme riskini arttırmaktadır. Bu nedenlere bağlı olarak da cilt daha incelmekte ve sarkık hale gelmektedir. Tüm bunların sonucunda da selülit oluşabilmektedir. Tüm bunların ışığında eğer bir ay içinde selülitlerinizden kurtulmak istiyorsanız, alkol ve sigarayı bırakmalı ya da minimuma indirmelisiniz.

7-Yoğun Karbonhidratlı Gıdaların Tüketimini Azaltın

Şeker içerikli ve hamur işi gibi yoğun karbonhidratlı gıdalar tüketmek, vücutta doğrudan yağ oluşmasına neden olmaktadır ve su tutulumunu arttırmaktadır. Bu durum da selülit oluşumuna yol açabilmektedir. Dolayısı ile 1 ay gibi kısa bir sürede selülit nasıl geçer diye araştırıyorsanız; öncelikle yoğun karbonhidratlı gıdalardan uzak durmanız gereceğini bilmelisiniz. Ayrıca hazır paketlenmiş gıdalardan da uzak durulmalı, içeriisnde tatlandırıcı olan gıdalar da tercih edilmemelidir.

8-Bol Miktarda Yeşil Sebze Tüketin

Selülitlerin oluşumunu hafifletmek amacıyla Akdeniz tipi beslenmenin benimsenmesi tavsiye edilmektedir. Akdeniz tipi beslenmede bol yeşil sebze ve lifli gıdalar yer almaktadır. Akdeniz tipi beslenme sayesinde kilo vermek de mümkün olmaktadır. Selülit nasıl geçer diye araştırıyorsanız, beslenme rutininize tarzı balık, zeytinyağı, tahıl, kurubaklagil, taze sebze ve meyve eklemelisiniz. Ayrıca lif bakımından zengin gıdalara da diyetinizde yer vermelisiniz.

9-Selülitli Bölgeye Kuru Fırça ile Masaj Yapın

Selülitli bölgeye kuru fırçalama yapmak, selülitleirn giderilmesinin en etkili yollarından bir tanesidir. Özellikle de ayak bileğinden başlayarak yukarı yöne doğru yapılan 5 dakikalık kuru fırçalama sayesinde kısa süre içinde belirgin sonuçlara ulaşabilmek mümkündür. Eğer selülit nasıl geçer merak ediyorsanız, mutlaka kuru fırçalama yöntemini denmelisiniz.

Selülit için kuru fırçalama yapmak; lenfatik sistemi uyarmaktadır ve selülit görünümünün azalması sağlanmaktadır. Aynı zamanda bu işlem, peeling etki de yarattığı için daha güzel ve sağlıklı görünümün kazanılmasına etkili olmaktadır. Günde bir kez selülitli bölgenin tamamına kuru fırçalama yapmak yani kuru fırçalama masajı yapmak, selülitlerinizin giderilmesine yardımcı olacaktır.

10-Selülit Nasıl Geçer: Mezoterapi Yaptırın

Selülit mezoterapisi, kan dolaşımını düzeltmek amacıyla yani mikro dolaşımı düzeltmek amacıyla uygulanmaktadır. Bu işlem sonucunda dokudaki ödem oluşumları azaltılmaktadır ve bağ dokusu yeniden yapılandırılmaktadır. Böylelikle yağ dokusunun küçülmesi sağlanmaktadır. Tüm bunların sonucunda da selülit görünümünde azalma sağlanmaktadır. Ortalama olarak 10 seans sonunda tam istenen sonuç alınmaktadır. Selülit mezoterapisi, 10 seans yapılmaktadır ancak yaklaşık olarak 1 haftalık aralıklarla gerçekleştirilmektedir. Ancak ilk seanstan itibaren gözle görülür bir fark ortaya çıkmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!