featured

Sars Virüsü Sona Erdiren Mutasyona Koronavirüsünde de Rastlandı! Koronavirüsün Sonumu Geliyor?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’de bilim insanları mutasyon geçiren koronavirüsün, 2003 yılında Sars virüsünde meydana gelen bir değişikliği yansıttığını ve bu durum nedeniyle koronavirüsün etkisinin zayıflıyor olabileceğini açıkladılar. Arizone State Üniverisitesi’nin Biodesign bölümü doktorlarından Dr. Efren Lim ile Lim’in ekibi, Journal of Virology dergisinde Koronavirüs ile ilgili bir çalışma yayınladılar.

Bilim insanları yaptıkları çalışmada, korona virüsün nasıl yayıldığından nasıl adapte olduğuna ve nasıl mutasyona uğradığına dair, genetik kodu hızlı bir şekilde okuyabilmek için yeni nesil dizileme olarak adlandırılan yeni bir teknoloji kullandıklarını ifade ettiler.

Koronavirüsün Sonu mu Geliyor?

Bilim insanları tarafından Arizona’da bulunan korona hastalarının burunlarından 382 numune alınıp incelendiği belirtildi. Yapılan bu çalışmada, korona virüsün genomundaki önemli bir parçanın eksik olduğunu ve genetik alfabede yer alan 81 harfinde tamamen yok olduğunun fark edildiği bildirildi.

Aynı mutasyonun Sars virüsünde de görüldüğünü ifade eden Prof. Karol Sikora bu durum için

“SARS virüsü için sonun başlangıcıydı.”

Sözlerini kullandı.

Doktor Lim ise bu duruma,

“Bu mutasyonun ilginç olmasının nedeni, 2003 yılında ortaya çıkan SARS salgınında da virüsün genomunun büyük bir kısmının silinmesi.”

şeklinde açıklama getirdi.

Uzmanlar yaptıkları araştırma sonrasında, sars salgının orta ve geç evlerinde mutasyona uğrayan virüsün güç kaybettiğini, ayrıca bu durumun mutasyona uğrayan Covid-19 ‘da da rastlandığını ve bu durumu fark ettiklerine dikkat çektiler. Bu sebeple uzmanlar mutasyona uğrayan Covid-19 ile ilgili olarak etkisinin zayıflıyor olabileceğini, fakat virüsün zayıflayıp zayıflamadığıyla ilgili konuşmanın da henüz çok erken olduğunu açıkladılar..

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!