featured

Son Zamanların En İyi Kitaplar Listesi 2021 | Mutlaka Okunması Gereken Kitaplar

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

En iyi kitaplar listesi kitapları ile okumanın ve öğrenmenin keyfine varın. Sizler için hazırladığımız en iyi kitaplar listesi 2021 ile son zamanların öne çıkan kitaplarından haberdar olun. İşte, okurken öğreneceğiniz, yeni dünyalara kapılar açacağınız en iyi yabancı ve en iyi turk kitaplar listesi kitapları…

1 – Sayılar ve Türümüze Katkıları / Caleb Everett

Caleb Everett tarafından kaleme alınan Sayılar ve Türümüze Katkıları, en iyi kitaplar listesi 2021 içinde yer alıyor. Sayıların icadı ile birlikte gelen sembolik ve sözel temsiller, insan yaşamında oldukça köklü ve kapsamlı bir dönüşümü ortaya çıkardı. Bu ufuk açan kitapta birbirinden farklı kültürlerin sayı ile olan ilişkileri, sayıların insanların yaşamında, kültürlerinde, davranışlarında ve zihinlerinde nasıl şekillendiği ustalıkla ele alınıyor. Ayrıca Caleb Everett Sayılar ve Türümüze Katkıları kitabında antropoloji, dilbilim, fizyoloji, bilişsel bilimler ve nörobiyoloji alanlarındaki araştırmalara da yer vermiş.

2 – En İyi Romanlar Türk Yazar Orhan Pamuk Kaleminden: Veba Geceleri

Son zamanların en iyi kitaplar listesi içerisinde ünlü yazar Orhan Pamuk kaleminden yazılan Veba Geceleri kitabı da var. Orhan Pamuk tarafından yazımı 5 yıl süren Veba Geceleri kitabı, 1901 yılında ve üçüncü veba salgını dönemini konu ediniyor. Osmanlı Devleti’nin 29. vilayeti olan Minger Adası ise bu hikayenin geçtiği yer.

YouTube video

Ayrıca bu kitap, pandemi döneminde okunacak kitaplar listesi içinde çünkü ünlü yazar Orhan Pamuk Veba Geceleri kitabında sürükleyici bir aşk ve siyaset örgüsünün yanında salgın konusunu temel almış. Veba Geceleri kitabında pandemi ve karantina döneminde, birey ile devlet konuları masalsı bir şekilde sunulmuş. En iyi tarihi romanlar listesinde de ilk sıraları alan Veba Geceleri adeta koronavirüs günlerine de ışık tutuyor.

3 – Çağımızı Anlamak için Darwin Hack’leniyor / Jamie Metzl Okunması Gereken Kitaplar Listesi İçinde

Gelişen tıp ve gelişen teknolojiyi ile birlikte insan DNA’sı da tıpkı bilgi teknolojileri gibi okunabilir bir hale geliyor. Hatta daha da ileriye gidiyor ve DNA’mız hem yazılabilir hem de hacklenebilir bir hal alıyor. Son yılların en iyi kitaplar listesi içinde bu nedenle Darwin Hack’leniyor kitabı da yer alıyor. Bu kitap, okuyucularını genetik mühendisliğinin penceresinden sarsıcı keşiflere sürüklüyor.

4 – Çocukların Bilimsel Gelişimi için Mutlaka Okunması Gereken Kitaplar Arasında: 50 Harika Bilim Tekniği / Kirstine Beeley

En iyi kitaplar listesi 2021 dördüncü sırasında TÜBİTAK Yayınları’na ait, Kirstine Beeley’in yazarlığını yaptığı 50 Harika Bilim Tekniği kitabı yer alıyor. Görsel olarak zenginliğe sahip olan 50 Harika Bilim Tekniği kitabı çocukları merkez alıyor ve dünyanın keşfinde oyun fikirlerini sunuyor.

Bu kitap içerisinde toplamda 50 tane heyecan verici fikir, adım adım tarif ediliyor ve bilimsel keşfe imkan tanıyor. Çocukların erken yaşta bilim becerilerini ve bilgilerini, birbirinden farklı öğrenme alanları ile bütünleştirip geliştirmek istiyorsanız, bu kitabı mutlaka okumalısınız.

5 – Entelektüel Birikim için Okunması Gereken Kitaplar Arasında: Aklın Gözü / Daniel C. Dennett – D. Hofstader

Hemen hemen herkesin çoğu zaman aklına bazı felsefi sorular takılır. Mesela; Ben kimim? Gerçekten de özgür bir iradeye sahip miyim? Zihin nedir? Aslında her şey daha önceden belirlenmiş olabilir mi? İşte, Aklın Gözü kitabında Daniel C. Dennett ile D. Hofstader bu sorulara cevap arıyor, cevap veriyor. Bu nedenle Aklın Gözü kitabı hem en iyi felsefi kitaplar hem de son zamanların en iyi kitaplar listesi içinde yer alıyor. Eğer bilinç, benlik ve zihin gibi felsefi konulara meraklıysanız en iyi kitaplar listesi 2021 önerilerimizde yer alan Aklın Gözü kitabını okumalısınız.

6 – En İyi Kitaplar Listesi Kitaplarından: İstanbul Çirkin Kraliçe / Haldun Hürel

En iyi kitaplar listesi altıncı sırasında Haldun Hürel’e ait olan İstanbul Çirkin Kraliçe kitabı yer alıyor. İstanbul bir zamanlar, mimarisiyle, sosyal hayatıyla, doğal güzellikleriyle, sesleri ve renkleriyle dünyanın önde gelen en önemli şehirlerindendi.

Yazar Haldun Hürel de güzelliklerle dolu, tıpkı bir kraliçe gibi olan alımlı İstanbul’un nasıl giderek çirkinleştirildiğini, ruhunun bozulduğunu İstanbul Çirkin Kraliçe kitabında anlatıyor. Bu kitapta İstanbul’un nasıl giderek yaşanması zorlaşan bir şehir haline getirildiği, içinin boşaltıldığı ve yorucu bir kent haline getirildiği Haldun Hürel’in sanatçı duyarlılığı ile okuyuculara aktarılıyor.

7 – Türkiye’de En Çok Okunan Kitaplar Arasında Amin Maalouf Kitapları: Empedokles’in Dostları

Amin Maalouf kitapları arasında yer alan Empedokles’in Dostları da en iyi kitaplar listesi arasında. Türkiye’de en sevilen yazarlar arasında bulunan Amin Maalouf geniş bir okuyucu kitlesine ulaştı. Ünlü yazar bu kitapta kurguyla geleceğe yöneliyor.

YouTube video

Amin Maalouf’un sekiz yıl ara verdikten sonra yazdığı Empedokles’in Dostları kitabında, yazarın önceki kitapları olan Uygarlıkların Batışı ve Ölümcül Kimlikler kitaplarının eleştirel gözlemleri, yarı dispotik bir dünya ile okuyucuların karşısına çıkıyor. Bu kitap adeta okuyucuları Platonik mağazasından çıkartıyor ve Empedokles’in Dostları ile tanıştırıyor.

8 – Genel Kültür için Okunması Gereken Kitaplar: Tanrıların Parmak İzleri / Graham Hancock

Macera severlerin ve gizemli tarihe merak duyanların mutlaka okuması gereken kitaplar arasında, en iyi kitaplar listesi içinde de yer alan Tanrıların Parmak İzleri bulunuyor. Graham Hancock’un Bu kitabında buz devrine ait haritalardan tarih öncesine ait astronomik ve bilimsel bulgulara, Gize Platosu’nda bulunan ustalıkla inşa edilmiş tapınaklardan Mısır Piramitleri’ne, Piri Reis’in haritasının gizemlerinden Virakoça Efsanesi’ne ve hatta Meksika’daki Ay ve Güneş Piramitleri’ne kadar pek çok ilgi çekici konu okuyuculara sunuluyor.

9 – Emekliler için Mutlaka Okunması Gereken Kitaplar Arasında: Her Yaşta İş Kurun / Rick Terrien

Girişimcilerin okuması gereken kitaplar arasında Rick Terrien tarafından yazılan ve Maltepe Üniversitesi Yayınları tarafından okuyuculara ulaştırılan Her Yaşta İş Kurun kitabı, kişilerin kendileri için bir girişim başlatma teşvikinde bulunuyor. Terrien’in tavsiyeleri, bu kitapta ileri yaş grubuna hitap ediyor ve bu nedenle özellikle emekli olduğu halde girişimde bulunmak isteyenler için en iyi kitaplar listesi 2021 arasındaki yerini alıyor. Eğer siz de hayatınızın ikinci baharında girişimde bulunarak hem topluma hem de kendi hayatınıza katkıda bulunmak istiyorsanız Terrien’in tavsiyelerine kulak vermelisiniz.

10 – Tarihçilikte Disiplinlerarasılık: Fırsat mı Sınırlılık mı?

Türkiye’de tarih yazımının zenginleşmesi için katkı sağlayacak olan kitapların arasında, en iyi kitaplar listesi 2021 içinde de bulunan Tarihçilikte Disiplinlerarasılık: Fırsat mı Sınırlılık mı? kitabı yer alıyor. Bu kitapta, bir konu ele alınırken yaklaşım biçiminde yalnızca bir disiplini kullanmak gerekmediği, konunun pek çok disiplinden faydalanarak incelebileceği anlaşılır bir şekilde okuyucuya sunuluyor.

Bu kitap, okuyuculara çoklu düşünme pratikleri oluşturuyor ve tarihsel analizlerde gerekli olan kompleks analiz yöntemlerini geliştiriyor. Kısacası; tarih kitapları okumayı severlerin, düşünce biçimlerini geliştirmesi açısından okuyabileceği en iyi kitaplar listesi içinde Tarihçilikte Disiplinlerarasılık: Fırsat mı Sınırlılık mı? bulunuyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!