Tarlusal Adet Söktürücü Nasıl Kullanılır? Tarlusal Günde Kaç Tane İçilir?

Tarlusal Adet Söktürücü Nasıl Kullanılır? Tarlusal Günde Kaç Tane İçilir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tarlusal adet söktürücü nasıl kullanılır? Tarlusal günde 2 tane içilir mi? Tarlusal adet söktürücü kullanırken bilinmesi gerekenler nelerdir? Bu yazımızda Tarlusal adet söktürücü nasıl kullanılır kapsamlı olarak bilgi verecek ve bu adet söktürücü ilaç hakkında internette en çok araştırılan konulara yer vereceğiz…

Tarlusal Adet Söktürücü Nedir?

Tarlusal adet söktürücü nasıl kullanılır belirtmeden önce Tarlusal nedir açıklayalım. Tarlusal etken maddesi medroksiprogesteron asetat olan adet söktürücü ilaçtır. Tarlusal 5 mg tablet etken maddesi, doğal kadınlık hormonu olan progesterona benzemektedir.

Kapsamlı bilgi için: 9 Adımda Tarlusal Nasıl Kullanılır | Tarlusal Adet Söktürücü İlaç Kaç Günde Söktürür?

Tarlusal Adet Söktürücü Nasıl Kullanılır? Tarlusal Günde Kaç Tane İçilir?

Tarlusal Neden Kullanılır?

Tarlusal adet söktürücü ilaç olarak bilinse de sadece adet söktürücü olarak kullanılmaz. Tarlusal prospektüs bilgilerinde Tarlusal nedir ve ne için kullanılır sorusuna şu cevaplar verilmiştir:

  • Aşırı östrojen salgılanması ve aşırı östrojen salgılanmasından dolayı yaşanan şiddetli ya da düzensiz adet kanamaları için kullanılır
  • Çeşitli regl sorunları için kullanılır
  • Adet görmeme sorunu için kullanılır
  • Endometrioz tedavisinde kullanılır

Tarlusal Adet Söktürücü Nasıl Kullanılır?

Gelelim Tarlusal adet söktürücü nasıl kullanılır sorusunun cevabına… Tarlusal neden kullanılır başlığında belirttiğimiz gibi Tarlusal tek bir rahatsızlığın tedavisinde kullanılmaz. Dolayısı ile kullanım nedenine bağlı olarak Tarlusal kullanımı ve dozu değişebilir. Bu sebeple eğer doktorunuz size hangi dozda kullanım önerdiyse o şekilde kullanım gerçekleştiriniz. Tarlusal prospektüs içeriğinde Tarlusal adet söktürücü nasıl kullanılır sorusuna tedavi amacına göre ayrıntılı cevap verilmiştir.

1- Endometriozis Tedavisinde Tarlusal Nasıl Kullanılır?

Endometriozis tedavisinde Tarlusal kullanımı ilacın prospektüsünde; reglin ilk gününden başlanarak 3 ay süreyle günde üç defa 10 mg olarak önerilmektedir. Endometriozis tedavisi için Tarlusal kullanırken düzensiz bir şekilde, damla olarak veya normal bir şekilde kanama olması normaldir.

2- Adet Görmeme Tedavisinde Tarlusal Nasıl Kullanılır?

Adet görmeme tedavisinde Tarlusal kullanımı ilacın prospektüsünde detaylı olarak ele alınmıştır. Buna göre; bu tedavi üç dönem tekrarlanarak uygulanır. 5 veya 10 günlük süre içinde günde 2.5 mg ile 10 mg arasında kullanım önerilir.

Kimi durumlarda adet görmeme tedavisi için Tarlusal reçete eden doktorlar aynı zamanda 10 gün süreli  5-10 mg olmak kaydıyla östrojen hormonu da kullanmanızı tavsiye edebilir. İlacın kullanımının bırakılmasından sonra adet kanamasına benzer kanamanın görülmesi normaldir.

3- Adet Düzensizliğinde Tarlusal Nasıl Kullanılır?

Adet düzensizliği ya da çeşitli adet sorunlarının tedavisinde Tarlusal adet söktürücü ilaç kullanımı, son adet döneminin başlangıcından 16 gün sonra genel olarak 8 ya da 10 gün süre ile 2.5 mg ile 10 mg arasında önerilir.

Tarlusal 5 mg tabletlerin bu tedaviden sonra bırakılması ile birlikte birkaç gün sora adet kanaması gibi kanamanın görülmesi normaldir.

Tarlusal Adet Söktürücü Nasıl Kullanılır? Tarlusal Günde Kaç Tane İçilir?

a- Tarlusal Nasıl Kullanılır Günde Kaç Tane İçilir?

Tarlusal adet söktürücü nasıl kullanılır sorusunun cevabı, kullanım amacı ve uygulanan tedaviye göre değişir. Talusal 5 mg tablettir ancak doktorlar günde 2.5 mg ile 10 mg arasında kullanım önerisinde bulunabilir. Dolayısı ile Tarlusal günde kaç tane içilir sorusunun cevabı da değişkendir. Tedavinin türüne göre günde bir tablet ya da iki tablet içilebilir.

b- Tarlusal Günde 2 Tane İçilir Mi?

Tarlusal günde 2 tane içilebilir. Eğer doktorunuz günde 10 mg kullanım tavsiyesinde bulunduysa 5 mg’lık tabletlerden günde iki tane içilebilir. Ya da doktorunuz günde 2.5 mg tabletten iki doz almanızı önerebilir.

c- Tarlusal Günde 3 Tane İçilir Mi?

Tarlusal adet söktürücü nasıl kullanılır diye tedavi amaçlarına göre bakıldığında günde maksimum 10 mg tavsiye ettiği görülüyor. Dolayısı ile genel kullanımda Tarlusal günde 3 tane içilmez. Ancak doktorunuz size üç tablet önerdi ise doktorunuzun tavsiyesine uyunuz.

Tarlusal Kullandıktan Kaç Gün Sonra Adet Olunur?

Adet düzensizliği amacıyla Tarlusal kullanımından sonra 7-10 gün içinde adet görülmesi beklenmektedir.

Tarlusal Kaç Günde Adet Yapar?

Tarlusal kullanımı bırakıldıktan sonra nokta şeklinde ya da adet kanamasına benzer kanamalar yaşanabilir ve bunlar normaldir. Ancak Tarlusal tedavisine rağmen adet düznsizliği son bulmadıysa doktorunuza danışmalısınız.

Tarlusal Adet Söktürücü Nasıl Kullanılır? Tarlusal Günde Kaç Tane İçilir?

Tarlusal Hemen Adet Söktürür Mü?

Tarlusal tedavisi sonrası görülen etki, kadından kadına göre değişir. Kimi kadınlar Tarlusal kullandıktan sonra hemen adet olabilir.

Tarlusal Kullanırken Adet Olunca Bırakılır Mı? Tarlusal Kullanırken Adet Oldum İlacı Bırakmalı Mıyım?

Tarlusal kullanırken adet olunca bırakılıp bırakılmayacağı doktora danışılmalıdır. Örneğin; endometriozis tedavisi amacıyla Tarlusal kullanılırken adet kanamasına benzeyen kanamalar görülebilir ve bu normaldir. Doktorun belirttiği süreye kadar ilaç tedavisine devam edilmelidir.

Tarlusal Kullanırken Adet Belirtileri Olur Mu?

Tarlusal kullanırken de ilacı bırakır bırakmaz da adet belirtileri ortaya çıkabilir; kanama yaşanabilir. Tarlusal prospektüs içeriğinde bu kanama ve belirtilerin normal olduğu yazmaktadır. Kanamanın çok yoğun olması ya da uzun sürmesi durumunda mutlaka doktorunuza danışınız.

Tarlusal Zayıflatır Mı?

Tarlusal kullanan kadınlar arasında bu ilacın zayıflattığını ya da kilo aldırdığını belirtenler vardır. Tarlusal yan etkileri arasında kilo vermek ya da kilo almak şeklinde belirtilmese de ‘’kilo değişikliği’’ seyrek görülen yan etkiler arasında belirtilmiştir.

Tarlusal Adet Söktürücü Nasıl Kullanılır? Tarlusal Günde Kaç Tane İçilir?

Tarlusal Yan Etkileri Nelerdir?

Peki, Tarlusal yan etkileri nelerdir? Tarlusal prospektüs içeriğinde bu ilacın seyrek görülen yan etkileri şunlar olarak sıralamıştır:

  • Damar tıkanıklığı
  • Yorgunluk
  • Ateş
  • Sinirlilik hali
  • Glukoz toleransında azalma
  • Depresyon
  • Baş ağrısı
  • Bulantı
  • Sersemlik hissi
  • Bacakta şiddetli ağrı ve morarma
  • Uykusuzluk
  • Uyku hali
  • Ödem (ellerde ve bileklerde şişlik)
  • Kudeşen, kaşıntı, döküntü
  • Saç dökülmesi
  • Sivilce
  • Yüzde ve vücutta tüylenme
  • Kilo değişikliği

Tarlusal yan etkileri arasında şu yan etkiler ciddi yan etkilerdir ve hastanelerin acil servisine başvurulmasını gerektirir; nefes darlığı, şiddetli kaşıntı ve deri döküntüsü, bayılma hissi, elde yüzde dilde şişlik, hırıltı, aşırı duyarlılık.

Tarlusal Fiyatı Ne Kadar?

Tarlusal fiyatı 2023 yılında bu yazının hazırlandığı tarihte 46.55 TL’dir. SGK tarafından karşılanan ilaçlar arasında bulunan Tarlusal adet söktürücü fiyatı doktor reçete ettiyse sosyal güvenceye göre daha düşük fiyatla satın alınabilmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!