Verrutol Nedir Nasıl Kullanılır | Verrutol Siğil İlacı Ne İşe Yarar?

Verrutol Nedir Nasıl Kullanılır | Verrutol Siğil İlacı Ne İşe Yarar?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siğil tedavisi için kullanılan Verrutol nedir nasıl kullanılır? Siğil dışında Verrutol ne işe yarar? Verrutol siğil ilacı kimler kullanamaz? Verrutol solüsyon et beni için kullanılabilir mi? Genital siğil verrutol kullanılarak geçer mi? Verrutol fiyatı ne kadar? Bu yazımızda Verrutol prosoektüs bilgilerine dayanarak Verrutol nedir ne için kullanılır sorusuna ve daha fazlasına cevap vereceğiz…

Verrutol Nedir Ne İçin Kullanılır?

Verrutol nedir; etken maddeleri salistik asit ve 5-florourasil olan bir deri çözeltisidir. Yardımcı maddeleri ise piroksilin, dimetil sülfoksit, etil asetat, poli ve etonoldür. Bu etken ve yardımcı maddelere bakıldığında Verrutol nedir kısaca; siğil ilacıdır ve siğil tedavisinde kullanılır.

Verrutol Ne İşe Yarar? Verrutol Solüsyon Deri Çözeltisi Ne İşe Yarar?

Verrutol ne işe yarar; siğil tedavisinde kullanılan bir ilaç grubuna dahildir ve vücudun çeşitli yerlerinde çıkan siğillerin giderilmesini sağlar.

Verrutol Siğil İlacı Nasıl Etki Eder?

Verrutol nedir diye baktığımızda bu solüsyonun içerisinde 5-florourasil ve salistik asit etken maddelerinin olduğu görülüyor. 5-florourasil siğillerin büyümesini engeller, salistik asit de siğili yumuşatır ve 5-florourasilin siğilin içine nüfuz etmesini sağlar. Böylelikle bu siğil ilacı etkisini gösterir.

Verrutol Nedir Nasıl Kullanılır | Verrutol Siğil İlacı Ne İşe Yarar?

Verrutol Nasıl Kullanılır?

Verrutol nedir ne için kullanılır, nasıl etki eder açıkladık… Peki, Verrutol nasıl kullanılır? Verrutol prospektüsünde kullanıma yönelik bilgiler verilmiştir ancak doktorunuz size prospektüste anlatılandan farklı bir kullanım önerdiyse doktor tavsiyelerine uyunuz. Prospektüste Verrutol nasıl kullanılır sorusunun cevabı ise şu şekilde verilmiştir:

  • Verrutol solüsyonu sağlıklı deriye değdirmeden yalnızca siğil üzerine uygulayın
  • Verrutol kullanımını ürün kapağında yer alan fırça ile yapın
  • Fırçaya aldığınız Verrutol’ü siğil üzerine uygulayınız
  • Verrutol solüsyon kullanılacak alan 5 cm’den büyük olmamalıdır. Eğer siğilli bölge çok küçük ise fırça yerine bir kürdan yardımıyla siğile uygulayınız
  • Her uygulama öncesinde, bir önceki uygulamadan kalan kalıntıları temizleyiniz
  • Verrutol tedavisi süresince belirli aralıklarla doktorunuza danışınız çünkü bazı durumlarda Verrutol kullanımı nedeniyle oluşan ölü deriler, doktorlar tarafından kaldırılabilir

Verrutol Günde Kaç Kez Kullanılır?

Verrutol nedir nasıl kullanılrı anlattıktan sonra sıra geldi bu tedavinin günde kaç kez uygulanabileceğine… Verrutol prospektüsünde bu siğil ilacının günde 2 ya da 3 kez kullanıma uygun olduğu bilgisi verilmiştir.

Verrutol Kaç Günde Etki Eder? Verrutol Kaç Gün Kullanılır?

Verrutol siğil ilacının ortalama olarak tedavi süresi 6 haftadır. Ancak eğer doktor uygun görüyorsa 6 haftadan fazla da Verrutol siğil tedavisi uygulanabilir. Doktorunuza danışmadan tedavi süresini aşmayınız.

Verrutol Sürdükten Sonra Yıkanır Mı?

Verrutol sürdükten sonra siğilli deri yıkanmaz. Uygulama sonrası yıkama yapmak, Verrutol siğil ilacının etkisinin azalmasına neden olur. Ancak her uygulama öncesinde, bir önceki uygulamadan kalan tabakanın kaldırılması gerekir.

Verrutol Nedir Nasıl Kullanılır | Verrutol Siğil İlacı Ne İşe Yarar?

Verrutol Kaç Dakika Bekletilir?

Verrutol solüsyon siğile sürüldükten sonra ertesi uygulamaya kadar siğil üzerinde bekletilir.

Verrutol İz Bırakır Mı?

Verrutol siğil ilacı içeriğinde salistik asit bulunur. Salistik asit derinin boynuzsu tabakasını yumuşatıcı etkiye sahiptir. Dolayısı ile özellikle ince deri üzerinde siğili olan kişiler doktorlarının da bilgisi dahilinde daha az uygulama yapabilir. Çünkü salistik asit, yara izi oluşumuna yol açabilir. Verrutol iz bırakmaması için doktorunuzun önerdiği dozu ve kullanımı aşmayınız.

Verrutol Solüsyonu Kimler Kullanabilir?

Verrutol nedir kimler kullanabilir diye prospektüs incelemesi yapıldığında, bu solüsyonun siğil tedavisi amacıyla 1 yaş üzeri çocuklarda ve yetişkinlerde kullanılabileceği görülüyor.

Verrutol Kimler Kullanamaz?

Verrutol siğil ilacı 1 yaş üzeri çocuklar ve yetişkinler tarafından kullanılabilmektedir; 1 yaş altındaki çocuklara uygulanamayacağı açıkça belirtilmiştir. Ancak Verrutol prospektüsünde bu siğil solüsyonunun 5 yaş altı çocuklarda  kullanımı ile ilgili deneyimlerin de sınırlı olduğu bilgisi verilmiştir.

Kısacası; doktora danışılmadan çocuklara Verrutol siğil ilacı uygulanmamalıdır. Ayrıca böbrek yetmezliği olan hastalara da bu ilaç önerilmemektedir. Verrutol prospektüsünde Verrutol siğil ilacının kullanılmaması gereken kişi ve durumlar şu şekilde belirtilmiştir:

  • 1 yaş altı bebekler kullanmamalıdır
  • Böbreklerinde işlev bozukluğu olanlar kullanmamalıdır
  • Salistik asit, 5-florourasil etken maddelerine ya da Verrutol solüsyon yardımcı maddelerine hassasiyeti/alerjisi olanlar kullanmamalıdır
  • Hamileler ve emziren anneler kullanmamalıdır
  • Dihidropirimidin dehidrojenaz enzim eksikliği olanlar kullanmamalıdır
  • Son dört hafta içinde ya da eş zamanlı olarak su çiçeği ya da zona tedavisi almış olanlar kullanmamalıdır
  • Dolaşım bozukluğu olanlar doktor kontrolünde dikkatli bir şekilde kullanmalıdır
  • Şeker hastalığı olanlar doktorlarına danşmadan kullanmamalıdır
  • Sara krizleri için ilaç kullananlar, Verrutol siğil ilacını doktor kontrolünde kullanmalıdır

Hamileler Verrutol Siğil İlacı Kullanabilir Mi?

Verrutol etken maddeleri salistik asit ve florourasilin cenine etkisi olup olmadığı bilinmediği için kullanılmamalıdır. Verrutol kullananlar, hamilelik şüphesi taşıyorlarsa kullanımı bırakmalı ve doktorlarına danışmalıdır.

Emziren Anneler Verrutol Solüsyon Kullanabilir Mi?

Verrutol etken maddeleri salistik asit ve florourasilin anne sütüne geçip geçmediği bilinmediği için emziren anneler tarafından kullanılmamalıdır.

Verrutol Nasıra İyi Gelir Mi?

Verrutol siğil ilacıdır; nasır ilacı değildir ve nasır tedavisinde kullanılmaz. Eğer elde ve ayakta çıkan nasır tedavisi için bilgi edinmek istiyorsanız Duoderm Nasır İlacı Nasıl Kullanılır yazımızı ziyaret edebilirsiniz.

Verrutol Genital Siğil İçin Kullanılır Mı?

Verrutol genital siğil için de kullanılan bir siğil ilacıdır. Ancak Verrutol solüsyon daha çok el,ayak ve parmaklarda çıkan siğillerin tedavi edilmesi için reçete edilir. Verrutol genital siğilde de kullanımı vardır.

Verrutol Ben İçin Kullanılır Mı?

Verrutol et beni ve benler üzerinde uygulanmamalıdır. Verrutol solüsyon hem benlere hem de içinden tüy çıkmış olan siğillere uygulanmamalıdır.

Verrutol Nedir Nasıl Kullanılır | Verrutol Siğil İlacı Ne İşe Yarar?

HPV Verrutol Kullanımı Var Mı?

Verrutol siğil ilacı genellikle parmaklarda, elde ve ayakta çıkan siğiller için reçete edilir. Ancak doktorunuz size HPV tedavisi için reçete ettiyse doktorunuzun talimatlarına uyunuz. Verrutol genital siğil tedavisinde yaygın olarak tercih edilmez ancak doktorlar uygun görüyorsa kullanılabilir.

Verrutol Nereye Sürülür? Verrutol Nereye Sürülmez?

Verrutol nedir nasıl kullanılır sorunun cevabı kadar internet kullanıcıları bu siğil ilacının nerelere uygulanıp nerelere uygulanamayacağını da araştırıyor. Verrutol prospektüs bilgilerinde konuyla ilgili şu bilgiler verilmiştir:

  • Göz ve mukozalara (ağız içi, genital bölge, burun içi vb) temas ettirilmemelidir
  • 5 cm’den büyük siğil olan alana uygulanmamalıdır
  • Sağlıklı deriye temas ettirilmemelidir
  • Tırnak yatağına temas ettirilmemelidir
  • Kanayan yaralara sürülmemelidir
Verrutol Nedir Nasıl Kullanılır | Verrutol Siğil İlacı Ne İşe Yarar?

Verrutol Yan Etkileri Nelerdir?

Verrutol nedir; siğil tedavisinde kullanılan bir solüsyondur ve ilaçtır. Dolayısı ile her ilaç gibi yan etkileri söz konusu olabilir. Verrutol prospektüs içeriğinde yan etkiler; çok yaygın, yaygın ve yaygın olmayan olarak kategorilere ayrılmıştır.

Çok yaygın Verrutol yan etkileri şunlardır:

  • Deri tahrişi
  • Deride kızarıklık
  • İltihaplanma
  • Deride yanma hissi
  • Ağrı
  • Kaşıntı

Yaygın Verrutol yan etkileri şunlardır:

  • Deride pullanma
  • Uygulama bölgesinde kabuklanma, kanama
  • Baş ağrısı

Yaygın olmayan Verrutol yan etkileri şunlardır:

  • Gözde kaşıntı ve kuruluk
  • Gözyaşında artış
  • Uygulama bölgesinde dermatit, ödem, ülser

Ayrıca ilacın etken maddeleri salistik asit, 5-florourasil ya da yardımcı maddelerine hassasiyeti olan kişilerde Verrutol yan etkileri gelişebilir.

Verrutol Siğil İlacı Nasıl ve Nerede Saklanır?

Verrutol siğil ilacı 25 derecenin altındaki oda sıcaklığında saklanmalıdır; buzdolabına konmamalıdır. Verrutol nedir diye baktığımızda içeriğinde yanıcı maddelerin olduğu görülüyor bu sebeple şişenin kapağı iyice kapatılmalı, çocukların erişemeyeceği yerlerde muhafaza edilmeli ve ateşe yaklaştırılmamalıdır.

Verrutol Siğil İlacı Bozulur Mu, Bozulduğu Nasıl Anlaşılır?

Verrutol siğil ilacı uygun koşullarda saklanmazsa ve saklama talimatlarına uyulmazsa bozulabilir. Bu solüsyonu bozulduğunun göstergesi de kristallenme oluşmasıdır. Eğer üründe kristallenme varsa kullanmayınız.

Verrutol Fiyatı Ne Kadar?

Verrutol fiyatı 2023 yılının Mart ayında, bu yazının hazırlandığı tarihte 77,99 TL’dir.

YouTube video

Duoderm ve Verrutol Farkı Nedir?

Duoderm ve Verrutol farkı; birinin sadece siğil tedavisinde kullanılması, diğerinin hem nasır hem de siğil tedavisinde kullanılmasıdır. Duoderm nasır ilacı ve siğil ilacıdır, Verrutol solüsyon ise yalnızca siğil ilacıdır. Ayrıca Duoderm ve Verrutol farkı etken ve yardımcı maddelerinde de söz konusudur.

İlginizi Çekebilir: 7 Öneri: Ayakta Çıkan Nasır Nasıl Geçer? Elde ve Ayakta Nasır Geçiren Yöntemler

Aldara Mı Verrutol Mu?

Aldara krem genital siğil ilacıdır, Verrutol solüsyon ise çoğunlukla el, ayak ve parmaklarda çıkan siğillerin tedavisinde kullanılan bir siğil ilacıdır. Dolayısı ile iki ilaç birbirinin tam olarak muadili değildir. Ayrıca Aldara krem formunda, Verrutol ise solüsyon formundadır. Bu nedenle doktorunuz size hangi siğil ilacını reçete ettiyse onu kullanınız.

Verrutol Muadili Siğil İlaçları Nelerdir?

Verrutol nedir; etken maddesi 5-florourail ve salistik asit olan bir ilaçtır. Verrutol muadili siğil ilaçlar da şunlardır:

  • Duoderm 15 gr Solüsyon
  • Canthacur %0.7 Topikal Solüsyon
  • Podofılm %25 25 ml Topikal Solüsyon

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!