En İyi Yabancı Komedi Filmler | MUBI, Blu TV, Amazon Prime, Netflix Yabancı Komedi Filmleri

En İyi 77 Yabancı Komedi Filmler | MUBI, Blu TV, Amazon Prime, Netflix Yabancı Komedi Filmleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yabancı komedi filmler ile iş ve okul dönüşü yorgunluğunuzu atabilir, evden çıkmadan hafta sonunuzu güzelleştirebilirsiniz! Peki ama mutlaka izlenmesi gereken gelmiş geçmiş en iyi yabancı komedi filmleri nelerdir? En yeni MUBI, Amazon Prime ve Netflix yabancı komedi filmleri hangileridir? İşte, en çok izlenen yabancı en iyi komedi filmleri listesi…

En İyi Yabancı Komedi Filmleri Netflix

Yabancı komedi filmler Netflix platformunda da izleyicilere sunuluyor. Pek çok film türünde olduğu gibi komedi filmleri de Netflix’te yoğunlukta. İşte, IMDb puanları ile birlikte Netflix’te izlenebilecek en iyi yabancı komedi filmleri…

1- Her Şeye Evet (Yes Day) – IMDb 5,7

Her Şeye Evet orijinal adıyla Yes Day Netflix yabancı komedi filmleri arasında bulunuyor. 2021 komedi filmi olan Yes Day’da Allison Torres, annelik ve eş olma konusunda çok iyi değildir. Çünkü oldukça maceraperesttir. Ancak bir gün bir karar alır ve acımasız anne imajını sonlandırmak için bir gün boyunca çocuklarının her istediğine ‘’evet’’ demeye başlar…

YouTube video

2- Dear Ex – IMDb 7,3

2018’de seyircileri ile buluşan Dear Ex filmi romantik bir komedi. 7,3 IMDb puanıyla komedi türünde Netflix en iyi film seçenekleri arasındaki Dear Ex filminde annesiyle ilişkisi kavgalı gürültülü olan Song Cheng anlatılıyor. Song Cheng babasını yakın zamanda kaybetmiştir ve mirasını oğluna değil, başkasına bırakmıştır. Anne ile oğlu mirasın peşine düşerler ve mirasın bırakıldığı adamın kapısına dayanırlar…

YouTube video

3- Torontolu Adam – IMDb 5,8

Torontolu Adam 2022 yapımı bir film ve en yeni yabancı komedi filmleri arasında. Aksiyon ve komedinin iç içe geçtiği filmde, birlikte savaşmak zorunda kalan ve bu nedenle güçlerini birleştiren iki adamın hikayesi anlatılıyor. Ancak bu adamlardan biri oldukça beceriksiz, diğeri ise meşhur bir suikastçidir.

YouTube video

4- Don’t Look Up – IMDb 7,2

Don’t Look Up da Netflix en iyi film seçenekleri arasında ve 7,5 IMDb puanıyla en iyi yabancı komedi filmler listesinde. 2021 yapımı olan Don’t Look Up filminde, devasa bir göktaşı dünyaya yaklaşmaktadır. İki gökbilimci bilim insanı, insanları bu büyük tehlikeye karşı uyarmaya çalışır. Ancak dikkate alınmazlar. İki bilim insanı ise çareyi medyaya çıkmakta bulur.

YouTube video

5- Once Upon a Time in Hollywood / Bir Zamanlar Hollywood’da – IMDb 7,6

Bir Zamanlar Hollywood’da orijinal adıyla Once Upon a Time filmi 2019 yılında seyircilerle buluştu. Dram ve komedi filmi olan Bir Zamanlar Hollywood’da, yaşı ilerlemekte olan bir aktör ve onun dublörünün yaşamı anlatılıyor. Hollywood’da umduklarını ulamayan ikilinin yaşamı, bir tarikatın yaptığı katliamla değişir.

YouTube video

İlginizi Çekebilir: Netflix En İyi Film Önerileri

Amazon Prime En İyi Yabancı Komedi Filmler Listesi

En iyi yabancı komedi filmleri Amazon Prime üzerinden de Amazon Prime üyelerine sunuluyor. Eski ve yeni filmlerin izlenebildiği Amazon Prime’daki izlenebilecek yabancı komedi film seçenekleri aşağıda sıralanmıştır.

1- Meet Dave (Bir Çılgının İçinde) – IMDb 5,1

Bir Çılgının İçinde orijinal adıyla Meet Dave 2008 yapımı bir film ve başrolünde Eddie Murphy bulunuyor. Ve rolü ise; uzay gemisi! Ancak tek rolü u değil. Eddie Murphy bu filmde çift rolü üstleniyor.

YouTube video

2- Jolt (Şok) – IMDb 5,6

2021 yapımı olan Jolt filmi aksiyon komedi türünde. Başrolünde Jai Courtney, Kate Beckinsale ve Stanley Tucci oynuyor. Filmde, cinayet işleme eğiliminde olan ve öfke kontrolünü sağlayamayan bir kadının, elektrot kaplı yelek ile kontrol altında tutulmaya çalışılması anlatılıyor.

YouTube video

3- I Want You Back (Seni Geri İstiyorum) – IMDb 6,6

2022 yapımı ola  Seni Geri İstiyorum orijinal adıyla I Want You Back filmi, 30’lu yaşlarında olan Peter ve Emma’nın hayatlarına yoğunlaşıyor. Peter ve Emm, sevgilileri ile evlilik planları yapan iki yetişkin… Ancak ikisi de hiç beklenmedik bir şekilde terkedilir. Bunun üzerine ikisi de sevgililerini geri döndürmek için beklenmedik sonuçlara neden olan plan yaparlar…

YouTube video

4- The Big Sick – IMDb 7,5

The Big Sick romantik komedi türünde bir film ve Amazon Prime’da izlenebilecek komedi türünde en iyi yabancı komedi filmler listesinde. 2017 yapımı olan filmde, bir çiftin ilişkileri ilerledikçe aralarındaki kültürel farkı farkedip karşı karşıya gelmeleri konu ediliyor.

YouTube video

5- Your Christmas or Mine? – IMDb 6,4

Komedi türünde Amazon Prime’da izlenebilecek en iyi yabancı filmler arasında Your Christmas or Mine filminde bulunuyor. 2022 yılında yayınlanan film romantik bir komedi filmi. Filmin konusu ise; sevgili olan James ile Hayley’in Noel kutlaması için tren istasyonunda vedalaşması ancak çiftin birbirine sürpriz yapmak için trenleri değiştirilmesi ve ikisinin de birbirini, kendi ortamlarında daha iyi tanıması… Peki, bu çift Noel kutlamasında bir araya gelebilecek mi?

YouTube video

İlginizi Çekebilir: 51 En İyi Amazon Dizi Önerisi

MUBI En İyi Yabancı Komedi Filmleri Listesi

MUBI 2007 yılında kurulan yerli bir film dağıtıcısı ve yapım şirketi. Pek çok film, MUBI üyeliği ile izlenebiliyor. MUBI platformunda izlenebilecek en iyi yabancı komedi filmler, aşağıda sizler için sıralandı.

1- Shiva Baby (Şiva Bebeği) – IMDb 7,1

2020 yapımı olan Şiva Bebeği filmi, MUBI’de izlenebilecek en iyi yabancı komedi filmleri arasında bulunuyor. Yönetmenliğini Emma Seligman’ın yaptığı filmde Danielle genç bir kızdır ve sevdiği birinin vefatı sonrasında Shiva ritüeline katılmak için ailesinin yanına döner. Ancak yolda evli biri olan Max ile para karşılığı ilişki yaşar. Max ise eşi ve çocuğu ile ortaya çıktığında beklenmedik şeyler yaşanırken Shiva gibi özel bir gün de olmaması gerekenler olur…

YouTube video

2- Another Round (Körkütük)  – IMDb 7,7

Körkütük orijinal adıyla Another Round filmi 2020’de vizyona girdi ve dram komedi türünde izlenmesi tavsiye edilen filmler arasında. MUBI platformunda izlenebilecek en iyi yabancı komedi filmler arasındaki Körkütük’te, belli miktarda içilecek alkolün yaşam kalitesini yükseleceği araştırmasına denk gelen ve bunu uygulayarak test etmeye karar veren dört öğretmenin hikayesi anlatılıyor.

YouTube video

3- Agnes’in Plajları – IMDb 8

2008 yapımı Agnes’in Plajları filmi belgesel tarzında ancak yaşamının acı tatlı yönlerini tasvir ediyor. Agnes Varda’nın kendi filmlerinden alıntı yapıp bazı görüntülere ve röportajlara yer vermesinin yani sıra kendi de bu filmde söz alıyor. Agnes’in Plajları filminde adeta yaşlanmanın da kutlanması gerektiği izleyicilere aktarılıyor.

YouTube video

4- Fantastic Mr. Fox (Yaman Tilki) – IMDb 7,9

2009 yılında vizyona giren Yaman Tilki filmi hem macera hem de komedi türünde bir film. Bu animasyon filminin baş aktörün adı Mr. Fox ve Mr. Fox bir tilki. Her aksam üç zengin çiftçiden ailesini beslemek için hırsızlık yapan Mr. Fox artık bu çiftçileri sinirlendirmeye başlamıştır. Çiftçiler ise Mr. Fox’tan kurtulmak için ön kurtulmanın planlarını yapar.

YouTube video

5- Dünyanın En Kötü İnsanı – IMDb 7,8

Dünyanın En Kötü İnsanı hem MUBI üzerinden izlenebiliyor hem de en iyi Netflix film seçeneklerinden biri. Romantik, dram ve komedi türlerinin bir arada olduğu filmin yönetmenliğini Joachim Trier yapıyor ve filmin dili Norveççe.

YouTube video

İlginizi Çekebilir: En İyi 23 Yapay Zeka Dizi Önerileri

Blu TV Efsane Komedi Filmleri Listesi

Blu TV de yerli bir internet televizyonu platformu olarak dizi ve film severlere hizmet ediyor. 2015’te faaliyete başlayan Blu Tv’de izlenebilecek en iyi yabancı komedi filmlerinden bazıları aşağıda sıralanmıştır.

1- Super Intelligence (Süper Zeka) – IMDb 5,4

2020 ABD yapımı olan Süper Zeka filmi, Blu TV üzerinden izlenebilecek en iyi yabancı komedi filmler listesinde. Filmde Carol Peters yaşamından şikayetçi, sahip oldukları kendisine yetmeyen ve istediklerini yapamayan bir eski kurumsal yöneticidir. Bir gün, yapay zeka olan bir süper istihbaratın gözlemlenmesi için seçilir ve hayatı tamamen değişir.

YouTube video

2- Florence – IMDb 6,4

Florence 2016 yapımı dram, romantik ve komedi türünde bir film. Filmde, Florence Foster Jenkins zengin bir kadındır ve tek hayali opera şarkıcısı olmaktır. Ancak sesi bunun için hiç de uygun değildir. Ancak bu, Florence’nin hiç de umurunda değildir.

YouTube video

3- Fallen Angels (Düşkün Melekler) – IMDb 7,6

Fallen Angels filmi 1995 yapımı dram, suç ve komedi ile harmanlanmış bir film. Bir gün Hong Kong’ta bir tetikçi, bu yaşamını geride bırakmaya karar verir. Ancak aynı suç dünyasındaki bir yol arkadaşı ona oldukça aşıktır. Bu da işlerin daha da karışmasına neden olur.

YouTube video

4- La La Land ( Aşıklar Şehri) – IMDb 8

La La Land Aşıklar Şehri filmi 2016 yapımı ve müzikal, romantik komedi tadında bir film. Kendilerine bir yol çizmeye çalışan Mia ve Sebastian’ın yolları Los Angeles’ta kesişir. Artık kalpleri birbiri için atan ikilinin yaşamdaki amaçları değişir çünkü hayat onları başka bir noktaya getirir.

YouTube video

5- Yoga Hosers – IMDb 4,2

Blu Tv’de izlenebilecek komedi filmlerinden bir diğeri de 2016’da vizyona giren Yoga Hosers filmi. Korku ve komedinin bir arada olduğu filmde Coleen Çöllerde ile Coleen McKenzie adlarındaki 15 yaşındaki iki kızın, şeytanı insan avcısı ile mücadelesi anlatılıyor.

YouTube video

Dünyanın En Komik Filmleri | Eski Komedi Filmleri Yabancı ve IMDb Puanları

Günümüzde pek çok yabancı komedi filmler etkileyici konusu, kusursuz görsel efektleri ve görüntü kalitesiyle tercih ediliyor. Ancak yıllar geçse de asla eskimeyen, komedi anlayışından odun vermeyen ve eskimeyen eski komedi filmleri de var. İşte, eski ama eskimeyen dünyanın en komik filmleri listesi…

  1. City Lights / Şehir Işıkları (1931) – IMDb 8,5
  2. The Apartment / Apartman (1960) – IMDb 8,3
  3. Monty Pyhton’s Life of Brian / Monty Python ve Kutsal Kase (1975) – IMDb 8,2
  4. Young Frankenstein / Genç Frankenstein (1974) – IMDb 8
  5. Fast Times At Ridgemont High / Ridgemont Listesinde Hızlı Günler (1982) – IMDb 7,1
  6. Tootsie (1982) – IMDb 7,4
  7. Police Academy / Polis Akademisi (1984) – IMDb 6,7
  8. Ferris Bueller’s Day Off / Ferris Bueller’le Bir Gün (1986) – IMDb 7,8
  9. Planes, Trains & Automobile / Uçaklar, Trenler ve Arabalar (1987) – IMDb 7,6
  10. As Good As It Gets / Benden Bu Kadar (1987) – IMDb 7,7
  11. The Naked Gun / Çıplak Silah (1988) – IMDb 7,6
  12. Beetlejuice / Beterböcek (1988) – IMDb 7,5
  13. Coming to America (1988) – IMDb 7,1
  14. When Harry Mat Sally / Harry Sally ile Tanışınca (1989) – IMDb 7,7
  15. Home Alone / Evde Tek Başına (1990) – IMDb 7,7
  16. Sister ACT / Yırtık Rahibe (1992) – IMDb 6,5
  17. Hero / Zoraki Kahraman (1992) – IMDb 6,5
  18. Dead Alive / Yaşayan Ölü (1992) – IMDb 7,5
  19. Cool Runnings / Üşütük Popolar (1993) – IMDb 7
  20. Clerks / Tezgahtarlar (1994) – IMDb 7,7
  21. Baby’s Day Out / Bebek Firarda (1994) – IMDb 6,1
  22. Dumb&Dumber / Salak ile Avanak (1994) – IMDb 7,3
  23. Ace Ventura: Pet Detective / Budala Dedektif Afrika’da  (1995) – IMDb 6,4
  24. Happy Gilmore (196) – IMDb 7
  25. Liar Liar / Yalancı Yalancı (1997) – IMDb 6,9
  26. The Truman Show / Turuman Show (1998) – IMDb 8,2
  27. The Big Lebowski / Büyük Lebowski (1998) – IMDb 8,1
  28. There’s Something About Mary / Ah Mary Vah Mary (1998) – IMDb 7,1
  29. Office Space / Ofis Çılgınlığı (1999) – IMDb 7,7
  30. American Pie / Amerikan Pastası (1999) – IMDb 7
En İyi Yabancı Komedi Filmler | MUBI, Blu TV, Amazon Prime, Netflix Yabancı Komedi Filmleri

En Yeni Yabancı Komedi Filmleri 2022

2022 yılında vizyona giren en yeni yabancı komedi filmlerinden bazıları şunlardır:

  1. I Believe in Santa
  2. Sachertorte
  3. Tanrı’nın Lütfu
  4. Büyük İkramiye
  5. Your Christmas or Mine?
  6. Jumping From High Places
  7. Thank Good Confidential Assignment 2
  8. R.I.P.D. 2
  9. Fenced In
  10. Aşk ve Savaş
  11. Fast & Feel Love
  12. That’s Amor
  13. Seul Büyük Operasyonu
  14. Karmanın Suçu Değil!
  15. Düğün Sezonu
En İyi Yabancı Komedi Filmler | MUBI, Blu TV, Amazon Prime, Netflix Yabancı Komedi Filmleri

7 Puan Üstü IMDb Komedi Filmleri

IMDb’ye göre 7 puan üstü komedi filmlerinden bazıları şunlardır:

  1. Modern Times 8,5
  2. 3 Idiots 8,4
  3. The Great Dictator 8,4
  4. The Hangover 7,7
  5. Forgetting Sarah Marshall 7,1
  6. Tropic Thunder 7
  7. Wedding Crashers 7
  8. Thw Birdcage 7,2
  9. School of Rock 7,2
  10. I Love You Man 7
  11. Crazy, Stupid, Love 7,4
  12. Superbad 7,6

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!