Dolorex Aç Karnına İçilir Mi ? Dolorex Nedir Ne İçin Kullanılır?

Dolorex Aç Karnına İçilir Mi ? Dolorex Nedir Ne İçin Kullanılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dolorex aç karnına içilir mi? Dolorex ağrı kesici nedir ne için kullanılır? Bu yazımızda prospektüs bilgileri ışığında Dolorex aç karnına içilir mi ve daha fazla merak edilen sorulara yanıt vereceğiz…

Dolorex Nedir Ne İçin Kullanılır?

Dolorex aç karnına içilir mi belirtmeden önce Dolorex nedir ne için kullanılır açıklayalım. Dolorex etken maddesi diklofenak potasyum olan bir ağrı kesici ilaçtır. Pek çok ağrının giderilmesi için tercih edilir ve doktorlar tarafından reçete edilir. Çoğunlukla baş ağrısı şikayeti için kullanılan Dolorex sadece baş ağrısını gidermekle sınırlı kalmaz.

Daha kapsamlı bilgi için : Dolorex Nedir Ne İçin Kullanılır? Dolorex diş ağrısına iyi gelir mi? Dolorex Yan Etkileri Nelerdir? Dolorex ne işe yarar?

Dolorex Aç Karnına İçilir Mi ? Dolorex Nedir Ne İçin Kullanılır?

Dolorex Ne İçin Kullanılır?

Abdi İbrahim tarafından üretilen bu ağrı kesici hap baş ağrısı dışında diş ağrısı için de kullanılır. Çünkü aynı zamanda steroid olmayan anti inflamatuar ilaç kategorisindedir ve iltihabın giderilmesini sağlar.

Dolorex Ağrı Kesici Mi?

Evet Dolorex ağrı kesici ilaçtır. Ağrıların giderilmesinde kullanılır.

Dolorex Hangi Ağrılara İyi Gelir?

Peki, Dolorex hangi ağrılara iyi gelir? Dolorex prospektüs içeriğinde bu ilacın kullanım nedenleri şunlar olarak sıralanmıştır:

  • Osteoartrit
  • Ankilozan spondilit
  • Adet sancısı
  • Romatoid artrit
  • Kas iskelet sistemi ağrıları
  • Akut gut artrit
  • Ameliyat sonrası ağrılar

Çoğunlukla baş ağrısı gibi basit ağrıların giderilmesi için tercih edilen Dolorex sadece basit ağrılar değil; iltihap kaynaklı ya da kas iskelet sistemi hastalıkları kaynaklı ağrıların giderilmesi için de kullanılır. Bu anlamda tedavi edici özelliği de vardır.

Dolorex Yan Etkileri Nelerdir?

Dolorex ağrı kesici yan etkileri olan bir ilaçtır. Dolorex prospektüs bilgilerinde bu ilacın yan etkilerine dair kapsamlı bilgiler verilmiştir. Buna göre en yaygın Dolorex yan etkileri; sivilcelenme, mide rahatsızlıkları, baş ağrısı, mide bulantısı ve kusmadır. Bununla birlikte Dolorex etken maddesi ve yardımcı maddelerine alerjisi olanlarda da yan etkiler görülebilir bu sebeple dikkatli kullanılmalıdır.

Prosspektüs bilgilerine göre çok seyrek görülen Dolorex yan etkileri; depresyon, görme bozukluğu, uykusuzluk, anemi, anksiyete, psikotik bozukluklar, hafıza problemleri, titreme, aseptik menenjit, anjiyoödem, kulak çınlaması, akut böbrek yetmezliği, kabızlık, hipertansiyon, hepatik nekroz, ülseratif kolit, vaskülit, karaciğer yetmezliği ve kabızlıktır.

Seyrek karşılaşılan Dolorex yan etkileri de prospektüste şunlar olarak belirtilmiştir; astım, ürtiker, gastrit, ödem, uyku, hepatit, kanlı diyare ve aşırı duyarlılık.

Gelelim yaygın görülen Dolorex yan etkileri nelerdir konusuna… Dolorex prospektüsünde yaygın karşılaşılan yan etkiler olarak şunlar belirtilmiştir; mide bulantısı, kusma, baş ağrısı, vertigo, döküntü, baş dönmesi, gaz ve ishal.

Dolorex Aç Karnına İçilir Mi ? Dolorex Nedir Ne İçin Kullanılır?

Dolorex Aç Karnına İçilir Mi?

Gelelim yazımızın asıl konusu; Dolorex aç karnına içilir mi sorusunun cevabına… Dolorex aç karnına içilmesi tavsiye edilmez. İlacın daha hızlı etki etmesi ve bazı mide sorunlarına yol açmaması için tok karnına içilmesi gerekir. Ayrıca Dolorex ağrısı kesici bol su ile içilmeli ve kesinlikle çiğnenmemelidir.

Eğer ilk defa Dolorex kullanıyorsanız ve Dolorex aç karnına içilir mi içilmez mi araştırıyorsanız; her ağrı kesici ilaç gibi bu ilacın de tok karnına içilmesi gerektiğini bilmelisiniz.

Dolorex Diş Ağrısı İçin Kullanılır Mı?

Dolorex diş ağrısı için kullanılabilir ancak direkt olarak diş ağrısını geçiren bir ağrı kesici değildir. İltihap giderici ağrı kesici olduğundan diş ağrısı olanlar sıklıkla tercih edebilir. Ancak diş ağrınız var ise yalnızca doktorunuzun reçete ettiği ilacı kullanınız.

Dolorex 50 Mg Baş Ağrısına İyi Gelir Mi?

Dolorex 50 mg baş ağrısı için halk arasında sık kullanılan bir ilaçtır. Baş ağrısı gibi basit ağrılar için Dolorex 50 mg kullanılabilir fakat pek çok basit ağrı kesiciye göre daha ağır bir ilaçtır ve yan etkileri mevcuttur. Bu sebeple basit baş ağrılarında, doktor kontrolünde basit ağrı kesicilerin içilmesi tavsiye edilir.

Dolorex Kaç Saatte Bir İçilir?

Dolorex aç karnına içilir mi cevapladık… Pek, Dolorex kaç saatte bir içilir, nasıl içilir? Dolorex ağrı şikayetinin çeşitliliğine bağlı olarak her hastaya farklı şekilde, farklı dozlarla reçete edilebilir. Bu sebeple eğer size doktorunuz tarafından Dolorex reçete edildiyse, doktorunuzun önerdiği dozda ve sıklıkta içiniz.

Dolorex prospektüs içeriğinde bu ilacın başlangıç dozunun 100 mg – 150 mg arasında olduğu yazmaktadır. Hafif ağrılarda ise başlangıç dozu 75 mg ile 100 mg arasındadır. Genellikle iltihaplanmanın olmadığı ağrılarda günde bir tablet alınması yeterlidir.

Kısacası; Dolorex kaç saatte bir içilir sorusunun cevabı; hastanın şikayetine, hastalığına ve ağrısının şiddetine göre değişir. Bu nedenle günde 1 kez yani 24 saatte bir içilebildiği gibi 12 saatte bir ya da 8 saatte bir kullanan kişiler de vardır. Bu sebeple sadece doktorun kulanım önerisine uyulmalıdır. Ancak Dolorex prospektüsünde bu ilacın günde 150 mg’dan fazla içilmemesi gerektiği belirtilmiştir.

Dolorex Aç Karnına İçilir Mi ? Dolorex Nedir Ne İçin Kullanılır?

Dolorex Kaç Dakikada Etki Eder?

Dolorex kaç dakikada etki eder sorusunun cevabı hastadan hastaya değişebilir. Çoğunlukla bu ilaç içildiğinde ilk yarım saat içinde etki eder.

Dolorex Ağrı Kesici Zararlı Mı?

Dolorex ağrı kesici zararlımı sorusunun cevabı da kullanıma bağlı olarak değişir. Örneğin; Dolorex aç karnına içilir mi içilmez mi araştırmadan aç karnına kullananlar kısa süre içinde mide sorunları yaşayabilir ve bu ilacın zararını görebilir. Bu sebeple kullanım talimatlarına uyulmalıdır.

Ayrıca her ilaç gibi Dolorex yan etkileri vardır. Dolayısıyla Dolorex ağrı kesici zararları olabilen bir ağrı kesicidir, bilinçsiz ve gereksiz kullanılmamalıdır.

Dolorex Vücuttan Kaç Saatte Atılır?

Dolorex ağrı kesici etkisini ortalama olarak 4-6 saat gösterir ve sonrasında zamanla vücuttan atılarak etkisini kaybeder. Dolorex aç karnına içilir mi içilmez mi dikkat etmeden; aç karnına içer iseniz bu ilacın etkisini daha az görebilri ay da daha fazla zararını görebilirsiniz.

Arveles Mi Dolorex Mi?

Arveles ve Dolorex birbirinin muadili ağrı kesiciler değildir. Çünkü Dolorex etken maddesi diklofenak potasyum, Arveles etken maddesi deksketoprofendir. Bu nedenle birbiri yerine kullanılmamalıdır.

İlginizi çekebilir: Arveles Soğuk Algınlığına İyi Gelir Mi? Arveles Ne İçin Kullanılır?

Dolorex Prospektüs Bilgileri

Dolorex aç karnıan içilir mi içilmez mi ve daha fazlası hakkında ayrıntılı bilgi için buradan dOlorex prospektüsüne ulaşabilirsiniz

0
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!