Cleocin T Hamilelikte Kullanılır Mı?

Cleocin T Hamilelikte Kullanılır Mı?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cleocin T hamilelikte kullanılır mı? Cleocin-T yan etkileri nelerdir? Cleocin-T kimler kullanamaz? Bu yazımızda sivilce ilacı Cleocin-T prospektüsüne göre en çok merak edilen sorulara yanıt vereceğiz.

Cleocin T Hamilelikte Kullanılır Mı?

Sivilce solüsyonu Cleocin-T’nin hamilelikte kullanımının güvenli olup olmadığına dair bir bilgi bulunmamaktadır. Bu sebeple de eğer hamileyseniz ve doktorunuz hamile olduğunuzu bilerek bu sivilce ilacını size reçete etmediyse kullanmamalısınız.

Eğer hamileyseniz, hamile olabileceğinizi düşünüyorsanız ya da hamile kalmayı planlıyorsanız bu sivilce ilacını kullanmadan önce mutlaka hekiminize danışınız. Çünkü Cleocin-T prospektüsünde bu sivilce solüsyonunun, hamilelerde doktor tavsiyesi olmadan kullanılmaması gerektiği bilgisi verilmektedir.

Cleocin T Hamilelikte Kullanılır Mı?

Cleocin-T Nedir?

Cleocin-T etken maddesi klindamisin fosfat olan bir sivilce solüsyonudur. Solüsyonun başında süngerimsi bir aparat bulunur ve sivilce üzerine tampon hareketlerle uygulanır. Bu sivilce solüsyonunun yardımcı maddeleri de; izopril alkol, saf su, propilen glikoldür.

İlginizi Çekebilir: Cleocin T Ne İşe Yarar? 2023 Cleocin T Fiyatı Ne Kadar?

Cleocin-T Neye İyi Gelir? Cleocin T Ne İçin Kullanılır?

Cleocin-T sivilce oluşumunu engelleyen ve bakterilerin yok olmasını sağlayan bir sivilce ilacıdır. Sivilcenin ve sivilcenin çevresindeki bakterilerin yok olmasını sağlayarak sivilcelerin yok olmasına etki eder ve yeni akne oluşumlarının da önüne geçer.

Cleocin T Hamilelikte Kullanılır Mı?

Cleocin-T Emziren Anneler Kullanabilir Mi?

Cleocin T hamilelikte kullanılır mı, kullanılmaz mı sorusunun yanıtı; bu ilacın reçete edildiği doktor tarafından belirlenir. Ancak Cleocin-T prospektüs bilgilerine göre; bu sivilce ilacının etken maddesinin süte geçme ihtimali vardır. Dolayısıyla Cleocin-T emziren anneler tarafından kullanılması önerilmeyen bir sivilce ilacıdır. Ancak karar verici olan hekimler olacaktır.

Cleocin-T Kimler Kullanamaz?

Cleocin-T prospektüsünde bu sivilce solüsyonunu kullanmaması gereken kişiler belirtilmiştir. Buna göre; klindamisin,, linkomisin ve bu sivilce ilacının yardımcı maddelerine alerjisi ya da hassasiyeti olanlar kesinlikle kullanmamalıdır. Bunun dışında antibiyotik tedavisine eşlik eden kolit öyküsü olanlar, ülseratif kolit hastalığı olanlar ve inflamatuvar bağırsak hastalığı olanlar Cleocin kullanmamalıdır.

Cleocin T Hamilelikte Kullanılır Mı?

Cleocin T Nasıl Kullanılır?

Sivilcelerinizi geçirmek için Cleocin-T kullanmak için şu adımları takip edebilirsiniz:

  • Cildinizi temizleyin
  • İlacın şişesini kullanımdan önce iyice çalkalayın
  • Yalnızca sivilce olan cildinize çok bastırmadan sadece tampon dokunuşlarla solüsyonu uygulayın
  • Uygulama sonrası cildinizi yıkamayın; cildinizin solüsyonu kendi kendine çekmesini bekleyin

Bu sivilce ilacını kullanırken en çok dikkat edilmesi gereken nokta; solüsyonun sivilceli cilt üzerinde gezdirilmemesidir. Bu nedenle sadece sivilceli alanın üstüne ilacın süngerimsi kısmını dokundurun ve çekin. İlacın cilt üzerinde gezdirilmesi; sivilceye neden olan bakterilerin yayılmasına ve dolayısıyla bakterilerin cilt üzerinde dağılarak sivilcenin çoğalmasına neden olabilir.

Cleocin T Hamilelikte Kullanılır Mı?

Cleocin T Yüze Sürülür Mü?

Cleocin-T sivilce ilacı yüze sürülebilir. Ancak içeriğinde alkol olduğu için yanıcı bir özellik taşır. Bu nedenle de yüze uygulanırken göze, ağıza ya da çizik, kesik olan alanlara temas ettirilmemelidir.

Cleocin T Kullandıktan Sonra Yıkanır Mı?

Sivilce solüsyonu Cleocin-T kullandıktan sonra yıkanmaz. Cildin kendi kendine bu ilacı çekmesi beklenir.

Cleocin T Yüzde Ne Kadar Kalmalı?

Cleocin-T’nin genellikle gece yatmadan önce uygulanması tavsiye edilir. Eğer bu sivilce solüsyonunu gece uygulayacaksanız, sabaha kadar cildinizde kalmasında herhangi bir sakınca bulunmamaktadır.

Cleocin T Hamilelikte Kullanılır Mı?

Cleocin T Sabah Kullanılır Mı?

Cleocin-T prospektüsünde bu sivilce ilacının sabah ya da akşam kullanılmasına yönelik herhangi bir bilgi bulunmamaktadır. Ancak günde 2 kez kullanılması gerektiğine göre; sabah ve akşam uygulanabilir.

Cleocin T Günde Kaç Kez Kullanılır?

Cleocin-T günde iki kere kullanılabilen bir sivilce solüsyonudur. Sabah 1, akşam 1 kere uygulama yaparak sivilce tedavisini gerçekleştirebilirsiniz.

Günde iki defadan fazla uygulama yapılması, cildin tahriş olmasına ve Cleocin-T yan etkileri görülmesine yol açabilir.

Cleocin T Kaç Günde Etki Eder?

Her ciltte her sivilce ilacının etki süresi farklı olduğu gibi bu ilacın da etki süresi değişkenlik gösterir. Ancak genel olarak bu sivilce solüsyonunun uygulanmasından sonra ertesi güne aktif sivilceler sönmeye başlamaktadır.

Cleocin T Hamilelikte Kullanılır Mı?

Cleocin T Sivilce İzi Geçirir Mi?

Cleocin-T sivilce oluşumuna engel olan ve mevcut sivilcelerin geçmesine yarayan bir ilaçtır. Sivilce izi geçirmek için kullanılmaz.

Cleocin T Lekelere İyi Gelir Mi?

Cleocin-T sivilce lekeleri için değil, sivilcelerin geçirilmesi için kullanılır.

Sivilce lekelerinize çözüm arıyorsanız Sivilce Lekeleri Nasıl Geçer | Sivilce İzi ve Leke Tedavisi Yöntemleri (İlaç, Krem, Lazer Tedavisi ve Doğal Yöntemler) yazmızı ziyaret edebilirsiniz.

Cleocin-T Yan Etkisi Var Mı?

Her ilaç gibi Cleocin-T yan etkileri vardır. Öncelikli olarak bu ilacın etken maddesien alerjisi ve hassasiyeti olanlar kullanmamalıdır. Cleocin-T prospektüs içeriğinde bu sivilce solüsyonunun yan etkileri şunlar olarak sıralanmıştır:

  • Deride kuruluk
  • Deride yanma, tahriş
  • Kurdeşen
  • Cildin yağlanması

Ayrıca yaygın görülmese de ishal, karın ağrısı, mide bulantısı gibi yan etkileri de bulunmaktadır.

Cleocin T Hamilelikte Kullanılır Mı?

Hamilelerde Cleocin T Yan Etkileri Olur Mu?

Hamilelerde Cleocin-T yan etkileri görülebilir. Bu sebeple doktor reçete etmedikçe hamileler bu sivilce solüsyonunu kullanmamalıdır. Hamile kalmayı planlayanlar ya da hamilelik şüphesi olanlar, bu sivilce ilacını kullanıyorlarsa doktorlarına ya da eczacılarına danışmalıdır.

Sivilce İlacı Cleocin-T Reçetesiz Alınır Mı?

Cleocin-T reçetesiz satın alınabilen bir sivilce ilacıdır. Ancak yan etkileri olabildiğinden kesinlikle doktor reçete etmediği sürece kullanılmamalıdır. Ayrıca bu ilaç, SGK kapsamında olan ilaçlardan biridir. Fakat reçete edilmediyse eczane satış fiyatı üzerinden satın alınabilir.

İlginizi çekebilir: Cleocin T Reçetesiz Alınır Mı ?

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!