elif-safak

Elif Şafak ve Son Romanı Kayıp Ağaçlar Adası!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Elif Şafak önemli yazarlarımızın başında yer alıyor. Son çıkardığı romanıyla beraber hayatı da oldukça merak edilenler arasında bulunmaktadır.

2009 yılında okuyucusu ile buluşan “Aşk” isimli romanı ile, en kısa sürede en fazla satan Türk Edebi eserine imza atan Elif Şafak kimdir? Yeni romanı “Kayıp Ağaçlar Adası” ne anlatıyor? İşte, merak edilen yönleri ve unutulmaz eserleri ile Elif Şafak…

Elif Şafak Kimdir?

 

Britanyalı – Türk yazar Elif Şafak, “Kem Gözlere Anadolu” isimli ilk öykü kitabını 1994 yılında ve “Pinhani” isimli ilk romanını ise 1997 yılında yazan ve o tarihten bugüne birçok önemli kitabı okuyucu ile buluşturan usta bir kalemdir ve aynı zamanda bir akademisyendir. Elif Şafak imzalı eserler elliden fazla dile çevrilmiştir. Ünlü Forbes dergisine göre Elif Şafak, Türkiye’nin en çok kazanan yazarlar listesinde ilk sırada yer almaktadır.

 

elif-safak

Elif Şafak Hayatı – Çocukluğu ve Eğitimi

 

Elif Şafak, 25 Ekim 1971 tarihinde Fransa – Strasbourg’da dünyaya gelmiştir. Babası akademisyen ve sosyal psikolog olan Nuri Bilgin, annesi ise diplomat Şafak Atayman’dır. Şafak dünyaya geldikten kısa bir süre sonra annesi ile babası ayrılmıştır ve ünlü yazar annesi ile birlikte kalmıştır. Soyadı olarak kullandığı, Şafak’ta annesinin ismidir.

 

Elif Şafak orta öğrenimini annesinin görevi nedeniyle İspanya – Madrid’de tamamlamış, Liseyi ise Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nde okumuştur. Üniversite eğitimini de ODTÜ (Ortadoğu Teknik Üniversitesi) Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde almış, yüksek lisansını ve doktorasını da aynı üniversite bünyesinde bitirmiştir.

 

Elif Şafak Eserleri

 

Usta yazar ilk öykü kitabını 1994 yılında “Kem Gözlere Anadolu” ismi ile çıkarmış ve daha sonra yazım hayatında önemli bir yeri olan ilk romanı “Pinhani” isimli kitabını ise 1997 yılında okuyucu ile buluşturmuştur. Bu romanı ile Mevlana Büyük Ödülü’nü almaya layık görülen Elif Şafak, daha sonra 1999 yılında “Şehrin Aynaları” ve 2000 yılında ise kendisine büyük ün getiren “Mahrem isimli romanını yayınladı.

 

Mahrem isimli romanı ile aynı yıl Türkiye Yazarlar Birliği ödülünü kazanan Şafak, 2002 yılında Bit Palas romanını yazdı ve 2004 yılında ise İngilizce olarak “Araf” isimli kitabını kaleme aldı.

elif-safak
Elif Şafak

 

Bu dönemde ülkemizde ve ABD’de akademisyen olarak çeşitli üniversitelerde dersler veren Şafak, yine 2004 yılında beş ayrı yazarın ( Elif Şafak, Murathan Mungan, Pınar Kür, Faruk Ulay, Celil Oker ) ortak olarak kaleme aldıkları “Beşpeşe” isimli bir roman projesinde yer aldı.

 

Ünlü yazar, sonraki dönemde 2005 yılında “Medcezir” isimli kitabını çıkardı ve 2006 yılında İngilizce olarak “Baba ve Piç” isimli romanını yazdı. 2007 yılında da yine İngilizce yazdığı “Siyah Süt” isimli otobiyografik romanını okuyucu ile buluşturdu.

 

Oldukça üretken bir yazar olan Şafak, 2009 yılında bir diğer önemli eseri “Aşk” isimli romanını yayınladı. Sonra sırasıyla 2010 yılında “Firarperest” isimli deneme kitabını, 2011 yılında “İskender” isimli romanını, 2012 yılında “Şemspare” isimli bir diğer deneme kitabını, 2013 yılında da “Ustam ve Ben” isimli romanını okuyucu ile buluşturan Şafak, 2016 yılında “Havva’nın Üç Kızı” isimli kitabını, 2019 yılında ise “On Dakika Otuz Sekiz Saniye” isimli romanını yazdı.

elif-safak

Son Romanı Kayıp Ağaçlar Adası 

 

Dünya çapında bir üne sahip olan usta yazar Şafak, son romanını da İngilizce olarak yazdı ve “The Island of Missing Trees” ismi ile yayınladı. “Kayıp Ağaçlar Adası” olarak dilimize çevrilen bu eserinde Şafak, Kıbrıs’tan Londra’ya götürülen minik bir İncir ağacını konuşturmuştur. Bu romanda, Kıbrıs Rumu olan Kostas ile onun yasak aşkı Kıbrıs Türkü Defne ve ortak çocukları Ada’nın sürükleyici öyküsü okuyucu ile buluşur.

 

Kendine özgü ve başarılı yazım üslubu, kitaplarındaki konu çeşitliliği ve okuyucu içine çeken öykü kurgusu ile büyük ilgi gören Şafak’ın, bu son romanı olan Kayıp Ağaçlar Adası, yine “L’Ile aux arbres disparus” ismi ile Fransızca çevirisi yapılarak 2022 yılının ilk ayında Fransız okuyucuların beğenisine de sunuldu.

İlginizi Çekebilir: Bir Oturuşta Bitirebileceğiniz 5 Akıcı Kitap Önerisi 

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!