featured

Sperm Sayılarını Artıran Yiyecekler Nelerdir? İşte Sperm Artırıcı 10 Yiyecek!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çocuk sahibi mi olmak istiyorsunuz? Sperm sayılarınız mı az? Öyleyse doğru yerdesiniz! İşte sperm sayılarını artıran 10 yiyecek!

Bir erkeğin vücudunda bulunması gereken normal sperm miktarının en az 20 milyon / ml olması gerektiği belirlenmiştir. Özellikle çocuk sahibi olmak isteyen çiftler içinde sperm sayısı oldukça önemlidir. Erkekte az miktarda sperm bulunması hamilelik şansını da azaltmaktadır. Sperm sayısının azalmasında birçok farklı faktör olabilir. Fakat bazı yiyeceklerden faydalanarak sperm sayılarını artırmakta mümkündür. İşte sperm sayılarını artıran yiyecekler!

Sperm Sayılarını Artıran Yiyecekler!

2/11

Sarımsak

Sarımsak

Sperm sayılarını artıran yiyecekler denilince ilk başta sarımsaktan bahsetmek gerekir. Sarımsağın içerisinde bulunan allicin maddesi kanın cinsel organa doğru akışını hızlandırdığı ve sperm sayılarını artırdığı bilinmektedir.

3/11

Ceviz

Ceviz

İçerisinde Omega 3 içeren cevizde sperm sayılarını artıran yiyecekler arasında sayılmakta ve hatta en etkililerinden biridir.

4/11

Yemişler

Yemişler

Yemişlerin birçoğunda antioksidan özelliği olduğu için sperm sayılarını artırarak kan dolaşımının hızlanmasını sağlar.

5/11

Ispanak

Ispanak

Yeşil yapraklı sebzelerde olduğu gibi ıspanakta bol miktarda folik asit vardır ve folik asit tüketilmemesi halinde vücuttaki spermler güçsüzleşir ve azalır.

6/11

Bitter Çikolata

Bitter Çikolata

Bitter çikolatanın sperm sayısını artırıcı özelliği bulunmaktadır ve özellikle bitter çikolata tüketmek faydalıdır.

7/11

Muz

Muz

Muzda aynı bitter çikolatada olduğu gibi bol miktarda sperm artıcı enzimlere sahiptir. Muz tüketerek sperm sayıları artırılabilir.

8/11

İstiridye

İstiridye

Romalılar tarafından keşfedilen ve cinsel hayata etkisinin olduğu söylenen bir diğer yiyecek ise istiridyedir. İçerisinde Zink vardır ve Zink sperm için oldukça önemlidir.

9/11

Mantar

Mantar

D vitamini bakımından zengin olan mantarın Sperm sayılarını artıran yiyecekler arasında bulunduğu bilinmektedir. Mantar ereksiyon problemlerinin çözülmesine fayda sağlar. Güneş olmadığı dönemlerde mantar tüketmenin faydası olacaktır.

10/11

Kırmızı Meyve ve Sebzeler

Kırmızı Meyve ve Sebzeler

Spermler için olumlu olan bir diğer yiyecekler ise içi ve dışı kırmızı meyvelerle sebzelerdir. İçerisinde lycopene adlı bir madde bulunan kırmızı yiyeceklerin sperm sayılarını %70 oranında artırdığı kanıtlanmıştır.

11/11

Havuç

Havuç

Sperm sayılarını artıran yiyecekler arasında havuçta bulunur. Havuçta bulunan A vitamini spermlere oldukça faydalıdır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!