featured

2021 LGS Türkçe Konuları Nelerdir? 2021 LGS Türkçe Soru Dağılımı Nasıl Olacak? İşte A’dan Z’ye LGS Türkçe Konuları ve Soru Dağılımı!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2021 LGS Türkçe konuları hakkında yeterli bilgiye sahip olduğunuzu düşünüyor musunuz? Peki LGS 2021 soru dağılımı konusunda? Sizler için 2021 LGS hakkında detaylı bir içerik hazırladık! Bu sene LGS 2021 Türkçe konuları nasıl olacak? Hazırsanız LGS Türkçe soru dağılımı nasıl olacak birlikte bakalım!

2021 LGS Türkçe Konuları Dağılımı Nasıl Yapılacak?

2021 LGS Türkçe konuları yaklaşan LGS 2021 sınavı ile daha fazla merak edilmeye başlandı. LGS 2021 Türkçe konu dağılımı hakkında meraklanan öğrencilerin merakını gidermek için bizde kapsamlı bir araştırma yaptık!

Önceki ismi ile TEOG 2021 olarak bu sınava girdiğinizi düşünebilirsiniz. Geçtiğimiz yıl Pandemi sebebi ile çok tartışılan LGS 2021 erteleme konularına da değineceğiz. Bu haberimizin devamında 2021 LGS Türkçe konuları hakkında bilgi sahibi olacak, LGS 2021 Türkçe soru dağılımı konusuna da yanlış bilgilerden uzaklaşacaksınız. 

1- 2021 LGS Türkçe Konuları Kimler Tarafından Hazırlanacak?

2021 LGS Türkçe konuları, MEB tarafından belirlenen öğretmenler tarafından hazırlanmaktadır. Liselere geçiş için kullanılacak puanı belirleyen sınav için, soru hazırlayan öğretmenler MEB ve ÖSYM tarafından belirlenir. 2021 2021 LGS Türkçe konuları da yine aynı şekilde MEB ve ÖSYM tarafından, rastgele seçilen ve gizlilikleri saklı tutulan alanında başarılı öğretmenler tarafından hazırlanacaktır. 

A- 2021 2021 LGS Türkçe Konuları | 2021 LGS Başvuru Şartları Nelerdir?

2021 LGS başvuru şartları MEB tarafından her yıl resmi web sitesinden duyurulmaktadır. Bu sene de açıklanan başvuru şartlarına göre, LGS 2021 başvurusu yabancı elektronik okul sistemine kayıtlı olmayan merkezlerde kayıtlı tüm öğrenciler dışında, diğer tüm sekizinci sınıf öğrencileri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından merkezi olarak yürütülür. Sınava girmek isteğe bağlıdır ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başvuruda bulunan öğrenciler için ek başvuru prosedürü yoktur. 

B- 2021 LGS Puan Hesaplama Nasıl Yapılacak? 

2021 LGS puan hesaplama sistemi, sözel ve sayısal bölümlerdeki her bir alt kontrol için doğru ve yanlış yanıt rakamları belirlenecek. Her bir öğrencinin, her bir alt testine ilişkin ham puanı, alakalı teste ilişkin doğru yanıt sayısından yanlış yanıt sayısının üçte biri çıkarılarak bulunacak. 2021 LGS Sınav sonuçları, 30 Haziran 2021de, MEB tarafından resmi web adresinden duyurulacak. LGS puan hesaplama sistemi ile ilgili ayrıca ilgili şematik tabloyu da sizler için şöyle bir kenara bırakıyoruz.

C- 2021 LGS Sınav Tarihi Ne Zaman?

Liselere giriş için düzenlenen LGS sınav tarihi belirlendi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 2021 LGS sınavı için 6 Haziran tarihini gösterdi. Pandemi sebebi ile LGS erteleme konusu da oldukça merak edilen konulardan biri haline gelmişti ancak Ziya Selçuk geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada böyle bir şeyin henüz söz konusu olmadığını söyledi. 2021 LGS Matematik konuları hakkında da bilgi almak isterseniz, ilgili habere bakmanızı öneririz..

3- 2021 2021 LGS Türkçe Konuları Neler Olacak?

Bu sene yapılacak olan LGS Sınavı hakkında sizlere detaylı bilgi vermeye devam edeceğiz. Sınav da öğrenciler iki bölümden oluşacak sayısal ve sözel olarak toplamda ise 60 sorudan sorumlu olacaklar. Öğrencilerin 60 soruyu cevaplamaları için ise 90 dakika vakit verilecek. Sınavda çıkacak olan sorular ise 6, 7 ve 8 derslik müfredatından görülen konulardan gelecektir.

Bizde sizler için MEB müfredatını inceleyerek sizler için bir liste yaptık. İşte 2021 2021 LGS Türkçe konuları!

Cümlede AnlamSöz SanatlarıCümlenin ÖgeleriSözcükte AnlamSes BilgisiParçada AnlamNoktalama İşaretleriCümle VurgusuFiillde ÇatıYazım KurallarıYazı TürleriAnlatım BozukluklarıCümle ÇeşitleriFiilimsiler

4- 2021 LGS Türkçe Sınavında Dilbilgisi Soruları Çıkacak mı? 

Geçtiğimiz günlerde LGS 2021 Türkçe sınavında dilbilgisi sorusu sorulmayacağı bildirildi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bu yıl yapılacak olan 2021 2021 LGS Türkçe konuları içerisinde dilbilgisi konularından soru çıkmayacağını bildirdi. Sınavda daha çok öğrencilerin muhakeme yapabilme yeteneklerinin ölçülebileceği soruların ağırlıklı olacağını duyuran Selçuk, 2021 LGS Türkçe dilbilgisi soruları sorulmayacağını belirtti. Bu tarz haberler hoşunuza gidiyorsa, YKS 2021 tarihi haberimize de bakmanızı öneriyoruz…

5- 2021 LGS Türkçe Kitap Önerileri Nelerdir? 

2021 LGS Türkçe soruları çalışırken, aklınıza taklılan en büyük soru da kitap önerisi tercihleri oluyor olabilir. Sizler için 2021 LGS Türkçe sınavına hazırlanırken edinmeniz gereken birkaç kitap önerisi getirdik. 2021 LGS Türkçe kitap önerisi konusunda iyice emin olmadan yanlış tercihler yapmayın! 

LGS 2021 sınavına hazırlanmak için Destek Kaynakları alırken, yayında yeni eğitim ürünlerinin piyasaya sürüldüğünü de lütfen unutmayın. Eski eğitim ürünlerinden uzak durmalı ve eski bağlantılara özellikle dikkat etmelisiniz. LGS sınav sorularına göre uyarlanmış materyaller yayınlayan yayıncılar ilk tercihiniz olmalıdır. Özellikle LGS test sistemi göz önüne alındığında, en çok tercih edilen ve alanında uzman yayıncılar tarafından hazırlanmış kitapları tercih etmenizi öneririz. İşte sizler için hazırladığımız LGS 2021 kitap önerileri:

Okyanus Master Serisi soru bankalarıBilfen PRO BİL serisi kitaplarıNitelik süper soru bankaları serisiBilgi Küpü yayınları Yeni nesil soru bankalarıHız Yayınları yeni tarz sorular içeren uzman soru bankaları serisiTonguç Akademi soru bankalarıEditör mantık muhakeme soruları nasıl çözülür serisiKoray Varol Akademi yeni nesil soru bankalarıSadık Uygun LGS üst düzey soru bankalarıZeka Küpü Yayınları soru bankalarıPRF yayınları soru kütüphaneleri

6- Bonus! 2021 LGS Türkçe Konuları Hakkında Daha Detaylı Bilgiye Sahip Olmak İster misiniz?

YouTube video

LGS Türkçe soruları ve LGS türkçe konu dağılımı hakkında daha fazla bilgiye sahip olmak isterseniz, sizler için çok faydalı bir içerik getirdik. Hepinize başarılar dileriz!

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!