featured

Evcil Hayvan Olan Evde Temizlik Nasıl Yapılmalı | Kedi Olan Evde Yerler Neyle Silinir? Köpek Bakımında Ev Temizliği Nasıl Olmalı?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Evcil hayvan olan evde temizlik nasıl yapılmalı? Bu konu yaşam alanlarında kedi ya da köpek besleyen ev sahiplerini yakından ilgilendiriyor. Evcil hayvanlar ağırlıklı olarak muzur ve sevimli karakterleri ile tanınıyor. Bu nedenle evde beklenmedik kazaların çıkma olasılığı da daima bulunuyor. Bunun yanı sıra evcil hayvanlarda tüy dökme diye bir problem var ki, bu belki de ev sahiplerini en çok yoran meselelerden bir tanesi. İşte sizin için hazırladığımız evcil hayvan olan evde temizlik ipuçları…

Evcil Hayvan Olan Evde Temizlik İpuçları

Evcil hayvan kabul eden oteller için yazımızı okuyabilirsiniz. Evcil hayvan olan evde temizlik ipuçlarına dikkat etmek büyük önem kazanıyor. Aksi halde hem aile bireyleri hem de hayvanların sağlığı riske atılabiliyor. Evde bir evcil hayvan yaşıyorsa bu durumda hava, zemin ve eşya temizliğine bir nokta daha dikkat etmek gerekiyor. Peki ama nasıl? İşte kolay ve doğru temizlik için önemli ipuçları…

1- Evde Kedi Beslemek Hijyenik mi?

Evde kedi beslemek hijyenik mi? Kediler ile insanların kılları belirgin şekilde benzerlik göstermektedir. İnsan kılı ile kedi kılı yapı bakımından birbirine benzer. Ancak insan kılı sürekli uzama eğilimi göstermektedir. Ancak hayvan kılı belirli bir noktaya eriştikten sonra uzamayı durdurur ve direkt olarak dökülür. Bu nedenle özellikle bazı dönemlerde evin her yerinde belirgin kıllar ile karşılaşabilmek mümkün olacaktır. Evde kedi beslemek temizliğe dikkat edildiği takdirde hijyeniktir. Temizliğe dikkat edilmemesi halinde insanların akciğerlerine ulaşan kedi-köpek kılları, kistlere sebebiyet verebilmektedir.

2- Evcil Hayvan Olan Evde Temizlik | Köpekli ve Kedili Evin Kuralları

Evcil hayvan olan evde temizlik kuralları bulunur. Köpekli ve kedili evin kuralları arasında ilk sırada kapsamlı bir süpürge edinmek yer alacaktır. Dyson markalı süpürgeler sahip olduğu teknolojiler bakımından en uzun kılları bile tek seferde içerisine hapsedebilecektir. Japonya’da üretilen ve tüm dünyada satışı bulunan bu süpürgelerden temin etmeniz halinde, yaklaşık birkaç dakikada dökülen tüm kıllardan ortamın arındırılması mümkün olabilecektir.

3- Köpek Olan Evde Halı Olur mu Demeyin! Tüyler İçin Bakım Rutini Oluşturun

Köpek olan evde halı olur mu? Sorusunu sormanız gerek yok. Tüyler için bakım rutini oluşturursanız, köpek ya da kedi beslediğinizde de gönül rahatlığıyla yerlere halı serebilirsiniz. Eğer bakım rutini oluşturmazsanız, halılarınızın hayvan kılları yüzünden hoş görünmeyen bir hal alabilir. Bakım rutini diye kast ettiğimiz tüy bakımı ise haftada bir kez kedi ya da köpeğinizin tüylerinin taranması ve önerilen bakım spreyinin uygulanması olacaktır.

4- Evde Kedi Besleyenler İçin Temizlik Malzemeleri | Beyaz Sirke Evcil Hayvan Beslenen Evde Kullanılabilir mi?

Evde kedi besleyenler için temizlik malzemesi seçimi son derece önemlidir. Bilindiği üzere kedi yahut köpekler farklı tatları tadabilme konusunda oldukça meraklıdır. Kimyasal içerikli malzemeler ile temizlik yapmanız, her yeri yalamaya meyilli hayvanınızın zehirlenmesine dahi yol açabilir. Bu noktada hayvan dostu deterjan kullanmak ya da bitkisel ürünlü içeriklerle temizlik yapmanız gerekecektir. Beyaz sirke, elma ya da üzüm sirkesi çamaşır suyu yerine kullanılabilecek doğal ürünlerin başında gelmektedir. Evcil hayvan olan evde temizlik konusunda hayvan dostu olabilecek deterjanlar şunlardır;

Siveno,The Elite,Turmepa,Ecos3,Karlie’dir.

5- Kedi ve Köpek Olan Evde Yerler Ne ile Silinir? Köpekli ya da Kedili Evde Yer Silme Sıklığı Nasıl Olmalı?

Kedi ve köpek olan evde yerler ne ile silinir? Ürün olarak hayvan dostu deterjan markalarından birini güvenle tercih edebilirsiniz. Köpek ya da kedinizden eminseniz kimyasal madde içeriği kullanıp kullanmamanız tamamen size kalmış. Silme öncesinde mutlaka ama mutlaka koku giderici ürünler kullanmaya özen gösterin.

Özellikle temizleyeceğiniz suya yumuşatıcı eklemeniz, ortamın hoş kokmasına ve kedi- köpek kokusunun hissedilmesini engelleyebilecektir. Evcil hayvan olan evde temizlik konusunda yer silme sıklığı, ev sahibine kalmıştır. Ancak her gün düzenli süpürme halinde, 2-3 günde bir yerlerin silinmesi yeterli olacaktır.

6- Kedi ve Köpek Bakımında Ev Temizliği: Mama ve İçecek Kapları Belirli Sıklıkta Yıkanmalı!

Kedi ve köpek bakımında ev temizliği için önem gösteriyorsanız, mutlaka mama ve içecek kaplarını düzenli temizlemeye özen göstermelisiniz. Mama ve içecek kaplarını yıkamadığınız takdirde adeta mikrop saçacaktır. Bunun yanı sıra temiz yıkanmadığı takdirde ortamda ağır bir koku hakim olacaktır. Evcil hayvan olan evde temizlik için mama kaplarını sıcak ve sabunlu sular içerisinde yıkayın. Belirli aralıklarda ise su, kabartma tozu, sirke ile hazırladığınız çözelti içerisinde bekletin. Böylece ortamda virüs ve mikrop gezme olasılığı ortadan kalkacaktır.

7- En Temiz Evcil Hayvan Kedilerin Kumunun Temizliğine Dikkat!

Evcil hayvan olan evde temizlik için kedi kumunun da temizliğine dikkat edilmesi gereklidir. En temiz evcil hayvan türleri içerisinde yer alan kediler, dışkı ve çişlerini kedi kumunun içerisine yaparlar. Kedi kumu bildiğiniz gibi sık aralıklarla değiştirmelisiniz. Ancak kumu koyduğunuz kabın ahşap olmasına ve kolayca temizlenmesine de dikkat etmelisiniz.

Kumu değiştirirken de kokusuz deterjanla bu kabın her yerini silmeli ve sonrasında iyice durulamalısınız. Kedi kumunun mutlaka tenha bir bölgeye konulmasına dikkat etmeniz gerekiyor.

Çünkü ortada bir alana koymanız, daha fazla koku hissetmenize neden olabilir. Ayrıca koyduğunuz yere karbon filtreli hava değişim cihazı yerleştirmeniz ortamın kokusunun değiştirilmesine yardımcı olacaktır. Son olarak evcil hayvan olan evde temizlik için kedi kumunun tam önüne bir paspas koymayı ihmal etmeyin. Bu paspas hayvanın ayağına ve vücudunda kalan kumların paspasa dökülmesine ve diğer alana kum kalıntılarının kalmasını engelleyecektir.

8- Köpek Kendini Temizler mi? Köpek Dışkısı Ne ile Temizlenir?

Köpek kendini elbette ki temizler. Ancak köpekler kediler gibi, dışkılarını kuma yapamazlar. Bu nedenle günlük olarak dışarı çıkarılması ve tuvaletlerini yapması gereklidir. Peki köpek dışkısı ne ile temizlenir? Köpek dışkısı ve çişi bulaşık deterjanı ve sirkeyi karıştırıp bölgeye uygulayarak, kolayca çıkarılabilecektir.

9- Evde Kedi ve Köpek Besleyenler İçin Öneri: Hayvanların Eşyalarını ve Yataklarını Sık Sık Yıkayın!

Evcil hayvan olan evde temizlik için mutlaka eşyaların ve yataklarının sık sık yıkanması gereklidir. Aksi halde ortamda hayvan kokusu hat safhaya ulaşacaktır. Çünkü yatak ve eşyaları ile haşır neşir olan hayvanlar kokusunu buraya bırakır. Buda sizin rahatsız olmanıza sebep olabilir. Ancak yıkama işleminde kokusuz deterjan ve bol sıcak su kullanmaya özen gösterin. Çünkü evcil hayvan olan evde temizlik için kullanılan bazı kokulu ürünler, hayvanlar üzerinde alerji yaratabilir. Bu nedenle yıkama esnasında doğal içerikli ürünlere ya da sirke tercih etmek daha doğru olacaktır.

10- Kedi ve Köpeğinizi Özel Şampuanları ile Yıkayın!

Kedi ve köpeğinizi düzenli olarak yıkamanız, yaşam alanınızın hijyenik kalabilmesi için oldukça önemlidir. Evcil hayvanların düzenli yıkanmaması pire, bit, uyuz gibi hastalıklara davetiye çıkarabilir. Bu nedenle banyo sıklığına özen göstermeniz çok önemlidir. Veterinerler bazı hayvanların yıkanmasını önermiyor. Bu nedenle yıkama işlemi öncesinde veterinere danışmayı kesinlikle unutmayın! Eğer evcil hayvan olan evde temizlik için onu yıkama kararı almışsanız, onun için özel formüle edilen şampuanlar tercih etmelisiniz. Özel kedi ve köpek şampuanları için buraya göz atabilirsiniz. 

11- Bonus: Temizlik Önerilerine Rağmen Kedi veya Köpeğim Çok Pis Kokuyor Ne Yapmalıyım?

Kedi veya köpeğim çok pis kokuyor ne yapmalıyım diyorsanız, şunu belirtmekte fayda var. Bazen tüm temizlik tüyolarını denemenize rağmen, yaşam alanınız ağır kokmaya devam edebilir. Uzmanlar bazı kedi ve köpeklerin var olan hastalıkları sebebiyle pis koktuklarını ifade ediyor. Bu nedenle evcil hayvanınızın sağlık sorunlarının olabileceğini de göz önünde bulundurmanız gerekecektir. Hayvanınızdaki ağır koku devam ediyorsa, mutlaka ama mutlaka evcil hayvanınızı bir veterinere götürmelisiniz.

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!