1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Konya’nın Tek CHP’li Belediyesinde Asgari Ücret 4500 TL Yapıldı!

Konya’nın Tek CHP’li Belediyesinde Asgari Ücret 4500 TL Yapıldı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Konya’nın tek CHP’li belediyesi Tuzlukçu Belediyesi asgari ücret karşılığı çalışanlar her ay 4500 TL alacak. Tuzlukçu Belediye Başkanı CHP’li Nurettin Akbuğa sosyal demokrat belediyecilik anlayışına sahip bir yapıda olduklarını açıklarken, “CHP işçinin partisidir” sloganına da yer verdi. 

Mecliste Asgari Ücret Tartışılırken Konya’dan Güzel Haber Geldi

Son günlerde gündemde sıklıkla yer alan 2021 asgari ücret miktarı Meclis’te tartışılırken, Konya’nın tek CHP’li Belediyesinden örnek bir davranış geldi. Artık Tuzlukçu Belediyesi bünyesinde asgari ücret ile çalışan kişiler 4500 TL maaş alacak. 

Maaş Eşitsizliklerini Dengelemek İstedik

Tuzlukçu Belediyesi bünyesinde çalışan kadrolu, sözleşmeli ve taşeron işçilerin maaş dengesizliklerini ortadan kaldırmayı amaçladıklarını ifade eden Tuzlukçu Belediye Başkanı CHP’li Nurettin Akbuğa düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi:

“Asgari ücret ve zam belirleme toplantısına işçi temsilcileri, DİSK Genel-İş Sendikası Konya Temsilcisi Mustafa Tamer’in katılımıyla gerçekleştirdik. İşçiler, 300 TL zam istediler. 1000 TL artış oldu. İşçilerin çalışma süreleri aynı fakat maaşları farklı. Bu eşitsizliği dengelemek adına asgari ücreti 4500 TL olarak belirledik” 

“Göreve Geldiğimde Zam Yapmıştık”

Göreve geldiğinde sözleşme ile 750 TL miktarında zam yaptıklarını ifade eden CHP’li Akbuğa CHP’nin işçinin partisi olduğunun altını çizdi:

“Ben göreve geldiği zaman işçiler çok borçlarının olduğunu söylüyorlar. İcralık olanlar vardı. Maaşlar yetersizdi. Göreve geldiğimde sözleşmeyle 750 lira zam yaptık. Cumhuriyet Halk Partisi, işçinin partisidir” 

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yayınlanan içerikler doğruluğu kanıtlanmış bilgiler değildir.

Bir Cevap Yazın

OKU HABER ile Haber Hakkında Sohbet