featured

10 Maddede İnternetten Para Kazanmanın Yolları

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İnternetten para kazanma forum sitelerinin en çok tartışılan konuları arasındadır. Bir yandan işsizlik hüküm sürdüğü günümüzde iş arayışında olunurken, bir yandan da online para kazanma yolları ile ek kazanç kazanan insanlar, interneti çok daha aktif bir şekilde kullanmaya başlamıştır. Özellikle evde para kazanma yolları arasında yer alan anket doldurarak para kazanma fikirleri ev hanımı, öğrenci ve çalışanların ek gelir kapısı olmayı başarmıştır. 

Yakın zamana kadar bireysel anlamda bilgi paylaşımı ve eğlence amaçlı kullanılan internet siteleri hatırı sayılır bir gelir kapısı olma özelliği de kazandı. İnternetten para kazanma teknikleri arasında hemen her kesimin beceri ve uğraş alanına hitap eden bir ya da birkaç yöntem mevcut. Eğer sizler de zamanı verimli kullanmak ve yeteneklerinizin meyvelerini toplamak istiyorsanız internet üzerinden para kazanabilirsiniz. Aşağıdaki listede internetten gerçek manada kazanç sağlayabileceğiniz iş fikirlerini bulabilirsiniz.

1. için ücretsiz bir wordpress sitesi açabilir ve siteniz üzerinden telefon numaranızı paylaşarak sipariş alabilirsiniz. Güncel olarak yaptığınız ürünleri bu site üzerinden tanıtabilir, sosyal medya hesaplarınız ile de sitenizi besleyebilirsiniz. 

2. Kendi Blog Sayfanızı Açın

İnternetten para kazanmanın yolları arasında hatırı sayılır bir tanesi de bir blog sayfasına sahip olmaktır. Blog sayfası sayesinde yüksek tutarlarda para kazanabilir ve sosyal medyada son derece popüler olabilirsiniz. Blog oluştururken basitten başlamak ve zamanla yayılmak ilgi çekici konular, videolar ve resimlerle çok daha hızlıdır. Blog sayfanızın rağbet görmeye başlamasıyla artan tıklanmalarınız, online reklam anlaşmaları ve diğer sponsorluk bağlantılarını da beraberinde getirecek ve insanlar sadece sayfanızı ziyaret bile etse bu size kazanç olarak geri dönecektir. Blog üzerinden para kazanmak için noktada wordpress blog sitesi ve Blogger blog sitesi arasında kendinize daha uygun ve kolay geleni tercih edebilirsiniz. 

3. Makale Yazarlığı Yapın

Eğer kaleminize güveniyorsanız zamanınızı boşa geçirmeyin. Fikir sahibi olduğunuz her konuda etkili ve yararlı makaleler yazarak aylık kesin ve düzenli gelir elde edebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken www.makaleyaz.net sitesine üye olmak ve sizden istenilen içerikleri değerlendirmek ya da kendi makaleleriniz eklemektir. Sonrasında editörlerin kontrolünden geçen yazılarınız alıcılar tarafından talep edilmek üzere satışa çıkartılır.

Fakat bu iş öyle kolay bir iş değildir. İnternet üzerinden para kazanmanın yolları arasında en çok uzmanlık gerektiren yol makale yazarı olmaktır. Çünkü makale yazarı olmak için okumayı, araştırmayı ve kendini geliştirmeyi sevmek gereklidir. İyi bir yazı yazabilmek için gerekli beceriler arasında yazım ve imla kurallarına uygun içerikler hazırlayabilmek ayrıca bir meziyettir. Makale yazarak para kazanmak için eğer bir alanda uzmanlığınız varsa ve dilimize hakimseniz Makaleyaz.net sitesini ziyaret etmeyi unutmayınız. 

4. Satış Uygulamalarını Kullanın

, Gardrops   ve Letgo uygulamalarından herhangi birini tercih edebilirsiniz.

5. İnternet Üzerinden Eğitim Verin

Beşeri, coğrafi ya da pozitif ilimler konusunda kendinize güveniyorsanız internet ortamından ders vererek para kazanabilirsiniz. Bu kazanç yöntemini Kurslab uygulamasında olduğu gibi teknik ya da dil dersi vererek de kullanabilirsiniz. Eğer yukarıdaki seçeneklerde olduğu gibi bu konuda da başarılı olursanız kısa sürede daha fazla müşteri kitlesine ulaşarak kazancınızı katlayabilirsiniz.

6. Satış Ortaklığı Üyelikleri

Kozmetik, gıda, bitkisel ürünler ve alternatif tıp ürünleri konusunda satış ortaklığı sunan firmalarla internet üzerinden bağlantı kurarak üyelik oluşturabilirsiniz. Söz konusu firmaların ürünlerini satabilir, belirli bir seviyeye geldikten sonra prim ve hediye ürünler alabilirsiniz. Eğer siz de çevrem geniş bu işi yürütürüm diyorsanız girişiminizden kısa bir süre sonra emeğinizin meyvelerini toplamaya başlayabilirsiniz. Hatta bu tür sitelere sizin aracılığınız ile kazandıracağınız üyeler için de tedarikçi firmadan prim alabilirsiniz. İnternetten para kazanmanın yolları arasında olan satış ortaklığı işinin ülkemizdeki en iyi örnekleri Herbalife , Farmasi  ve Avon dur. 

7. Çeviri ve E Kitap

Yabancı dil biliyor ve hala bu konuda maddi bir gelir sağlamıyorsanız zarardasınız. Çevirmenlik insanların bulunduğu hemen her alanda ihtiyaç duyulan bir hizmettir. İnternet üzerinden bu konuda eleman arayan yerlere başvurabilir, site üzerinden yabancı dil hizmeti veren firmalar için çevirmen olarak çalışabilirsiniz. Çeviri yaparak para kazanmak için Protranslate web sitesine başvurarak online çevirmenlik işleri alabilirsiniz.

Kitap yazma hayalinizi gerçekleştirmek için internetin nimetlerinden faydalanın. Mause, klavye, internet bağlantısı ve yazı programını kullanarak internet üzerinden kitap yazın. Kitabınızı editör sitelerine yollayın. Eğer kitap konunuz editörlerin onayından geçer ve okuyucu tarafından beğenilirse e kitap satışı yapabilirsiniz. E-kitap yazarak para kazanmak için ise Google Play Store üzerinden satış yapabileceğiniz gibi hazırladığınız e-kitap ları kitapyurdu , amazon ve d&r sitelerinde de satışa çıkarabilirsiniz. 

8. Web Tasarım Hizmeti Verin

Grafik tasarım yeteneğiniz varsa, bilgisayar bilginize güveniyorsanız ve bir de yabancı dilim var diyorsanız hemen iş başına. Hemen her sektörün ihtiyaç duyduğu web tasarım ve yazılım hizmetleri konusunda çalışabilir ve bu işten de para kazanabilirsiniz. Eğer bu konuda kendinizi gösterirseniz çok büyük şirketlerde yazılımcı olarak çalışma fırsatı yakalayabilirsiniz. Ama bu konuda da büyük bir çaba ve uzmanlık gerektiren konular vardır. Bu yüzden web tasarım üzerinden para kazanmak için öncelikle bu alanda verilen eğitimlere katılmalısınız. Udemy ve Bilgeadam bu kurslar arasında en iyileridir. 

Web tasarım üzerinden kazanç elde etmek için aynı zamanda içerik yönetimi , pazarlama , google adsense ve veri tabanı yöneticiliği gibi alanlarda da yetkin olmak gereklidir. 

9. Anket Doldurarak Para Kazanmak

Belirli bir puan ya da para puan karşılığında anket yaptıran siteleri mutlaka duymuşsunuzdur. Bu tür sitelere üye olarak yalnızca para değil işinize yarayacak hediyeler de kazanabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken Surveymonkey gibi anket doldurtan sitelere üye olmak, gelen anketleri sizden istenildiği gibi doldurmak ve üyelik sayfanız ile mailinizi kontrol etmektir. 

İnternetten para kazanma kesin yolları arasında görülen ve öğrenciler için internetten para kazanma yolları arasında en çok tercih edileni olan anket doldurma işi bazen riskli olabilmektedir. Bu noktada anket yolu ile internetten para kazanma 2019 yılı en çok tercih edilen sitesi surveymonkey ‘i önerebiliriz. 

10. Ürün Tanıtımları ve Kutu Videoları

YouTube video

Günümüzde youtuberların nasıl para kazandığını merak etmeyeniniz yoktur. Onları internet dünyasında popüler kılan ilgi çekici videolar yayınlamalarıdır. Bunların başında gelen ürün tanıtımı ve kutu videoları ise takipçiler tarafından oldukça yoğun ilgi görmektedir. Kutu içeriği ya da tanıtım ürünü bir ihtiyaç malzemesi olduğu gibi, oyun, oyuncak ya da kozmetik ürünü de olabilir. Özellikle elektronik eşyalar konusunda bu tür videolar alıcılara öngörü sağlamakta ve geniş kitleler tarafından izlenmektedir.

Yukarıda belirttiğimiz bir ya da birkaç işi bir arada yürütebilirseniz kazancınız artacaktır. Size anlattığımız bu yöntemlerin tamamı gerçek olup, listede belirtilen konu başlıkları ile alakalı gerekli gayreti göstermeniz halinde kazanmamanız için hiçbir sebep yoktur.

Eğer düzenli bir gelir elde etmek istiyorsanız, internetten para kazanma yolları listesinden seçeceğiniz iki ya da üç işi düzenli ve istikrarlı bir şekilde yapmanız gereklidir. Çünkü internet çok kazançlı olduğu gibi oldukça hain bir iş alanıdır da. Yani eğer düzenli bir şekilde takip etmez veya işlerinizi ve müşterilerinizi önemsemezseniz, işinizin ve kazancınızın devamlılığı sağlanamaz. 

İnternetten para kazanmak için bir çok yöntem vardır. Listemizde yer verdiğimiz iş fikirlerinin yanı sıra amazon mechanical turk gibi bir çok uygulama ve görev bazlı sistemlere kayıt olabilirsiniz. Bu tür uygulamalarda uzmanlık alanınız ile ilgili projelere hizmet vererek internetten para kazanma şansı yakalayabilirsiniz. Bu konuda daha fazla bilgi almak için merak ettiğiniz soruları yorum yap bölümünü kullanarak sorabilir, uzmanlarımız tarafından daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. 

Unutmayınız ki, teknolojinin hakim olduğu günümüz dünyamızda iyi bir işe sahip olmak kadar sizi mutlu edecek ve bir o kadar da geliştirecek bir işe sahip olmanız da önemlidir. Bu noktada internetten para kazanmanın yolları arasında kendinize uygun olanları tercih etmenizi öneririz. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!