featured

5 Harika Saç Örgü Modeli ve Yapılışları

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu yazımızda sizlere saç örgü modelleri ve yapılışları hakkında bilgi vereceğiz. Her saç tipine uygulanabilecek örgü modelleri yaş ayırt etmeksizin herkese yakışacaktır. Hem çocuklara hem genç kızlara hem de kadınlara uygulanabilecek örgü saç modelleri yapılışları basit ve evde yapılabilecek bir türden. Ayrıca kısa ya da uzun saçın görüntüsünü daha etkili bir hale getirecek bu örgülerle kişinin günü daha neşeli, fotoğrafları daha havalı çıkabilir. O zaman model ve yapılışlarına başlayalım. 

Saç Örgü Modelleri: Örgülü Dağınık Topuz Modeli

Saçı tam topladıktan sonra üstünden 1 tutam ayırıp bu tutam sonuna kadar örülmelidir. Daha sonra örülen tutamı saçın içerisinden geçirip ve 1 tel toka yardımı ile saçın üstüne tutturulmalıdır. Altta kalan tutam ise örgüyü kapatacak şekilde iç kısma tutturulmalıdır ve istenilen yöne doğru saç sabitlenebilir. Hem şık hem de çok fazla uğraşılmamış bir saç modeli gündelik hayatta kişilere yardımcı olacaktır. Bu doğal modelle kombin tamamlanabilir.

örgüye katılmalıdır ve saçın arka kısmına kadar bu işlem devam ettirilmelidir. İşte model hazırdır. 

Şerit Taç Örgü Modeli

Saçın sağ kısmından bir tutam alınıp sonuna kadar örülmeli ve dana sonra aynı işlem, sol kısımdan alınan tutama da yapılmalı ve en sonunda bu tutamları yan yana gelecek şekilde saçın arkasında sabitlenmelidir. Bu basit yöntemle hızlı ve doğal 1 görünüm oluşturulabilir. 

Örgülü At Kuyruğu

Çocukken annelerin çocuklarına yaptığı bu saç modeli artık oldukça moda ve bir o kadar da basit bir model. Modanın önde gelen isimlerinden olan Kim Kardashian da bu modeli tercih ediyor. Modele başlamak için saç iki yandan ayrılmalı. Ayrılan tutamlar ayrı ayrı balıksırtı örülmeli ve en sonda örgüler esnetilerek doğal bir görünüm elde edilir. 

Şelale Örgü Topuz Modeli

Saçın önünden bir tutam bırakıp kalan saç yukardan sıkıca toplanmalıdır. Saçın örmek için kullanılacak 2 parça bu ayrılan tutamdan alınıp üçüncü parçayı atkuyruğundaki tutamdan alınıp örgü tamamen bir topuz haline gelecektir. Hem gündüz hem de gece tarzına uygun olacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!