featured

8 Maddede Beden Diliniz Kişiliğinizi Nasıl Gösterir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İnsanların sizi ilk gördüklerinde uyandırdığınız ilk intiba çok önemlidir. Aslında karakterinize ait birçok ipucu ile karşınızdaki kişiyi selamlarsınız. Peki, karşınızdaki kişi sizi ilk gördüğünde hangi özellikleriniz hakkında yorum yapabilir?

Bazı insanlar ön sezileri ile ilk defa tanıştıkları kişiler hakkında belirli tanımlar yapabilirler. Her ne kadar bilimsel olarak bir karşılığı olmasa da psikologlar tarafından oldukça büyük yetenek olarak görünüyor. Karşısında duran kişinin beden dili, söylemleri, duruşu ilk izlenimde isabetli bilgi almak için yeterli gelebilir.

1 – Güvenilir misiniz, Değil misiniz?

Güvenilir olup olmadığınız ilk defa girdiğiniz bir ortamda kısa sürede anlaşılabilir. Konuşma, duruş ve oturuş şekilleri insanlar hakkında güven konusunda ilk tanıtım yüzüdür. Karşınızdaki kişi aslında ilk etapta bu konuda kafasında sizin için birkaç cümle kurar.

2 – Konumunuz Nedir?

Giydiğiniz kıyafet sizin yaptığınız iş, maddi imkanlarınız, konumunuz hakkında ipucu verir. Karşınızda duran kişiler özellikle maddi varlığınız üzerine yorumlar yapabilir. Ancak bu her zaman isabetli bir karar olmayabilir.

3 – Cinsel Tercihleriniz Ne Yönde Eğilim Gösterir?

Yüz hatlarınız, yüz mimikleriniz, konuşma şekliniz aslında bütün halinde cinsel eğilimleriniz hakkında sinyaller verir. Karşınızda bulunan kişi bu özelliklerinizi ilk karşılaşmada kısa sürede tespit edebilir.

4 – Zeki misiniz? Değil misiniz?

Yüzünüze bakılınca ilk varılan yargılardan birisi de zekadır. Kişinin zeki olup olmadığı duruşundan, konuşmadaki tutum ve dikkatinden anlaşılabilir.

5 – Başarı Oranınız Nedir?

Eğer özel kıyafet diktirip giyiyor ve özenle giyiniyorsanız, her zaman diğer insanlarda ilk uyandırdığınız intiba başarı olacaktır. kıyafet seçimindeki özen her zaman başarı hissi verir.

6 – Baskın Karakter mi, Çekimser misiniz?

Özellikle erkekler için genel bir yargı kelliktir. Kel olan erkeklerin egemenlik duygusu ağır düşüncesi hakimdir. Kel olan erkeklerin baskın karakterli ve herkesi etkilediği düşünülür. Bu sebeple keller karşılarında kim olursa olsun ilk etapta 1-0 önde olurlar.

7 – Kötü Alışkanlıklarınız Var mı?

Dövmeler kötü alışkanlık olmasa da insanlardaki genel yargı dövmeli kişilerin kötü alışkanlıkları olduğu yönünde. O yüzden vücudunuzun görünen kısımlarında dövme varsa insanlar ilk olarak bu konuda fikir beyan eder. Buna göre de siz karşı duruş sergilerler. Sebebi ise, kötü alışkanlıkları olan kişilerden ziyade sakin ve naif duran kişilerin çekici gelmesidir.

8 – Yürüyüşünüz Her Şeyi Anlatır!

Yürüyüş şekliniz ve hızı insanlara ilk etapta bazı ip uçları verir. Bunun en bariz örneği hızlı yürüyen kişilerin sert adımlarının sinirli yapıya sahip olduklarıdır. Aynı şekilde yavaş ve rahat yürüyenlerin ise cana yakın ve güleç olduklarıdır. Yürüyüşünüzdeki heybet insanları korkutabilir unutmayın.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!