featured

8 Yıldır Beklenen Oyun: Mount And Blade Bannerlord Çıktı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mount and blade bannerlord oyunu sekiz yılın ardından erken erişim modu ile piyasaya çıktı. Mount and blade serisinin son oyunu için daha önce çıkış tarihi olarak 30 Mart 2020 tarihi verilmişti. Oyunun sekiz yıllık bir bekleme süresinin sonunda piyasaya çıkması, oyun severler tarafından mutlulukla karşılandı.

YouTube video

Mobil uyumlu olan oyun kısa sürede, Steam üzerinde en iyi çıkış yapan oyun unvanını elde etmeyi başardı. 100 dakika içerisinde 100.000 oyuncuya ulaşarak kendi rekorunu kırdı. Oyun, erken erişim olarak piyasaya sunulduğu için mevcut olan özelliklerinden bazıları, erken erişim sürümünde yer almamakta.

Mount And Blade Bannerlord Nedir ?

Mount and blade bannerlord oyunu TaleWorlds firması tarafından geliştirilen bir oyun olma özelliğine sahip. Oyun içerisinde, ana karakterin savaşçı olarak geliştirilmesi ve yükseltilmesi amaçlanmakta. Oyun sırasında ordu kurmak ve kurulan ordu ile savaşlara katılmak da mümkün. Ana karakterin gelişmesi için savaşması ya da antrenman yapması da zorunluluk olarak yer alıyor.

Savaşarak ya da antrenman yaparak elde edilen tecrübe puanları ile, ana karakter seviye atlamakta. Seviye atlayan ana karakterin bazı özellikleri de bu sayede geliştirilebiliyor. Ayrıca silah kullanma kabiliyetleri de gelişim sonucunda elde edilebiliyor. Oyundaki savaş sahneleri ve kaleler, oyun severler tarafından ilgi görmeyi başardı. Mount and blade serisi dört oyundan meydana gelmekte. Mount and blade 2 bannerlord oyunu da geçtiğimiz günlerde çıkan serinin son oyunu olma unvanını elinde bulunduruyor.

Mount And Blade Gelişmiş Özellikleri Nelerdir?

Taleworlds Entertainment tarafından geliştirilen Mount and blade bannerlord oyununun, serinin diğer oyunlardan bazı farkları bulunmaktadır. Oyun içi grafikler ciddi anlamda geliştirilmiştir. Çok sayıda yer alan her bir karakterin yüz ifadeleri de gerçeğe daha yakın bir hale getirilmiştir. Oyundaki gölgelemeler de önceki oyunlara göre oldukça iyi durumda bulunmaktadır. Kullanılan simülasyonla birlikte tüm karakterlerin üzerindeki kıyafetler ve at yelesi gibi cansız nesnelerin de hareket etmeleri sağlanmıştır. Oyundaki yapay zeka, serinin diğer oyunlarına göre oldukça gelişmiş bir seviyededir.

Kale kuşatmalarında ek taktik uygulamaları da oyuna eklenmiştir. Oyundaki dövüş ve savaş sahneleri geliştirilmiştir. Oyunda zincirleme saldırı yapma imkanları daha da artırılmıştır. Açık harita, serinin ikinci oyunu olan Mount blade warband haritasından 4 kat daha büyüktür. Haritada ulaşılan bir yerdeki meydanda dolaşmak yerine, bölgenin ileri gelenleri ile konuşabilme gibi pratik özellikler yeni oyunda yer almıştır.

Oyun İçerisinde Ticaret Yapmak Halen Daha Mümkün Müdür?

Mount and blade bannerlord oyununda, serinin diğer oyunlarında olduğu gibi ticaret yapmak halen daha mümkündür. Ticaret özellikleri bu oyunda daha da geliştirilmiştir. Artık kalabalık alanlarda açılan işletmelerin ticari kazançları daha fazla olabilmekte. Ticaret yapılmak istendiğinde, stratejik noktaların seçilmesi daha karlı sonuçlar ortaya koyuyor.

Oyundaki eşyaların fiyatları bölgeden bölgeye göre değişmekte. Bu sefer, fiyat değişikliği diğer Mount & Blade oyunlarından farklı olarak arz ve talebe göre belirleniyor. Örneğin savaş ya da kıtlık nedeni ile bir bölgeye yeni bir yiyecek getirildiğinde, kıtlık olan yiyeceğin satışından ciddi anlamda kar elde etmek mümkün oluyor. Mount and blade 2 bannerlord sunduğu yeni özellikleri ile oyun severlerin ilgi odağı olmaya talip görünüyor.  

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!