featured

Ambulans Şoförü Nasıl Olunur ? Başvuruda İstenilen Belgeler Nelerdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ambulans şoförü olmak isteyenlerin en çok merak ettiği husus ambulans şoförü nasıl olunur 2020 sorusunun cevabıdır. Ambulans şoförleri için işe alım sürecinde yapılan güncel değişikler bu soruyu tekrar gündeme getirmiştir.

Son dönemlerde yapılan duyuru ile ambulans şoförü olmak isteyenlerin öncelikle ilk yardım sertifikası sahibi olması gerektiği belirtilmiştir. Peki Ambulans şoförü olmak için ne yapmalı ? Hangi sertifikalar ile ambulans şoförü olunur? Başvuru yaparken hangi evraklar gereklidir? Ambulans şoförü iş başvuru nasıl yapılır?

İşte merak edilen tüm yönleri ile ambulans şoförlerinin sahip olması gereken özellikler:

Ambulans Şoförü Nasıl Olunur ? Başvuruda İstenilen Belgeler Nelerdir?

Ambulans şoförü olmak isteyenlerin öncelikli olarak bazı belgelere sahip olmaları gerekmektedir. İleri sürüş teknikleri belgesi olan herkes bu meslek başvurusunda bulunabilir. Ancak bu tek başına yeterli olamayacaktır. Aynı zamanda İlk yardım belgesi de olması gerekmektedir.

İlk yardım belgesi olmayan adaylar MEB’ e bağlı kurslara başvuru yaparak bu belgeyi gerekli eğitim sürecinden geçtikten sonra tamamlayabilirler. İş Kanunu kapsamında gerekli belgeleri tamamlamayan ya da eksik belgeli yapılan başvurular kesinlikle dikkate alınmamaktadır.

Ambulans Şoförü Başvurusunda İstenilen Belgeler

Ambulans şoförü olmak isteyenlerin yaptığı başvuruda mutlaka sunması gerekli olan belgeler vardır. Bu belgelerin tam halde teslim esilmesi ile başvurunuz işleme alınacaktır:

Öncelikle sunulması gereken başvuru evrakları şu şekilde sıralanabilir:

C. Kimlik KartıSürücü BelgesiSabıka Kaydı Örneği (E devlet üzerinden alınabilir)GBT Formu (Sürücü belgeleri için geçerli)Ambulans Şoförlüğü Başvuru Belgesiİleri Sürüş Eğitimi Belgesi (AST)İlk Yardım Belgesi

Ast Belgesi Nasıl Alınır ?

Ambulanslar bilindiği üzere daima acil durum karşısında kriz yönetimleri için trafikte önemli yere sahiptirler. Aynı şekilde ambulans şoförleri de diğer şoförlere farkla ayrı eğitimler alır ve acil durumlar için özel eğitimden geçmiş olması gereklidir.

Ambulans şoförleri için acil durum senaryoları oluşturulur. Buna benzer bir durum yaşanması halinde trafikte izleyeceği yöntem ve araç sürüş teknikleri gösterilir. Yapılan eğitim için sınavı geçen kişiler AST belgesini almaya hak kazanır.

Ambulans Şoförü Nasıl Olunur ? Ambulans Şoförü Ne İş Yapar ? Ambulans Şoförü Çalışma Şartları Nelerdir ?

Ambulans şoförü olmak için kişi öncelikle hangi şartlarda çalışacağını bilmelidir. Buna göre işi talep eder ve belgelerini tamamlar.

Sağlık bakanlığı, 112 Şoförü olabilmek için ileri sürüş teknikleri sertifikalarının tam olması yanında en az öğrenim durumunu lise mezunu olarak belirlemiştir. Acil yardım gerektiren acil tıplık durumlarda ambulans en büyük ihtiyaçtır. 112 Acil için daha başarılı olmak ilk yardım konusundaki hıza bağlıdır. Ambulans şoförlüğü ve acil tıp teknisyenliği ile aynı şartlarda çalışma düzenine sahiptir.

Ambulans şoförü olabilmek için öncelikle ilk yardım sertifikasına sahip olmak ve Sağlık Bakanlığı tarafından ilan duyurusunun yapılmasını beklemek gereklidir. Mili eğitim Bakanlığı tarafından ileri sürüş teknikleri sertifikası alınması mecburidir. Ambulans şoförü alımlarında mutlaka sunulan evrakların tam olması gereklidir.

Ambulans şoförü evlerinden alınan hastaların güvenli şekilde hastaneye ulaştırılmasını sağlar. Bu durum bazen bir kaza, bazen ani bir hipertansiyon, kalp krizi ya da şeker krizi olabilir. Önemli olan fenalaşan hastanın en hızlı ve güvenli şekilde hastaneye ulaştırılmasıdır. Hal böyle olunca trafik içerisinde öncelik durumu ambulanslarındır. Bu öncelik ile beraber diğer şoförlerden farklı olarak yola ve direksiyona hakimiyet en üst seviyede olmalıdır. Çünkü araç ile taşıdığı çok ciddi durumda acil bir hasta olabilir. Psikoteknik testleri içerisinde de bu durumlarda nasıl hareket edilmesi gerektiğine dair ayrıntılı şekilde alan ambulans şoförü mesleği ile bir bütündür.

Ambulans Şoförü Maaşı Ne Kadar ?

Ambulans şoförü maaşı kamu ve özel sektör olmak üzere iki farklı noktada belirlenir. Eğer kamuda çalışan bir ambulans şoförü iseniz 3-4 bin TL aralığında maaş almanız mümkün. Özel hastanelere bağlı 112 şoförleri ise 2500-3000 TL maaşla çalışmalarını sürdürmektedirler.

Ambulans Şoförü Çalışma Saatleri Nelerdir ?

Ambulans şoförleri 12/36 çalışma düzenine sahiptir. Ambulans Şoförü Nasıl Olunur sorusunu sormadan önce işe başvuru yapacakların bu hususu göz önünde bulundurmaları gerekmektedir.  

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!