featured

Artık Whatsapp Üzerinden Para Gönderilebilecek

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Whatsapp, uygulama üzerinden kullanıcıların birbirlerini para gönderebileceği uygulamasını Brezilya’da yayınladı. Yayınlanan bu uygulama hayat kurtarıcı sloganı ile hizmete sunuldu ve bireysel kullanıcılar için tamamen ücretsiz olacak. İşletme hesapları ise cüzi bir ödeme yaparak bu hizmetten faydalanabilecek.

YouTube video

İnternetin ve akıllı telefonların yaygınlaşması ile beraber iletişim alışkanlığı büyük oranda değişim gösterdi. Dünya genelinde en çok kullanılan haberleşme aracı Whatsapp, özellikle mesajlaşmayı ve görüntülü konuşmayı popüler hale getirdi. Sürekli olarak kendini yenileyen uygulama, birkaç zamandır uygulama içinde para transferi yapabilme özelliği üzerinde çalışıyordu.

Çalışmaların sonuna gelen Whatsapp, para gönderme özelliğini Brezilya’da aktifleştirdi. Facebook tarafından satın alınan uygulama, Facebook Pay özelliğini kullanarak para gönderme hizmetini açtı. Kullanıcılar bu özellik sayesinde ücretsiz olarak birbirlerine para transferi yapabilecek.  

Yapılacak para transferleri günlük kullanıcı statüsünde olanlar için tamamen ücretsiz olacak. İşletme statüsünde olan kullanıcılardan ise ufak bir işlem ücreti alınacak. Kullanıcılar, gönderi işlemlerini 6 haneli PIN kodu ile ya da parmak izi ile kolay şekilde yapabilecekler.

Whatsapp Para Gönderme Özelliği Brezilya’da Kullanıma Açıldı

İlk olarak Brezilya’da kullanıma açılan para transferi özelliği, Brezilya’nın finansal kurumları ile yapılan ortak bir anlaşmanın ürünüdür. Anlaşmalı bankaların hesaplarını, banka kartlarını ve kredi kartlarını uygulama ile eşleyenler, hizmetten faydalanabiliyor.

Gelen bilgiler arasında para transferi özelliğinin daha da geliştirileceği bilgisi yer alıyor. Yapılacak geliştirmeler sayesinde bu özellik daha fazla kullanıcıya ulaştırılabilecek. Bu sayede dünya genelinde birçok kullanıcı ücretsiz şekilde para transferi yapabilecek.

Whatsapp İşletmeleri Her Zaman Destekledi

Whatsapp haberleşme platformu, hizmete başladığı ilk günden beri küçük işletmelerin yanında oldu, her zaman destekledi. Whatsapp Business ile bu desteklerini de her zaman gösterdi. 2014 yılında Facebook tarafından satın alındıktan sonra da işletmeler ile arasını iyi tuttu ve desteklerini esirgemedi.

Bu desteklerinin sonuncusu olarak da uygulama üzerinden para transferi özelliği yayınlandı. Hizmete sunulan bu özellik Whatsapp entegreli Facebook Pay ile karşımıza çıkıyor. Bu özellik sayesinde hem günlük kullanıcılar hem de küçük çaplı işletmeler büyük kolaylığa kavuşacak.

Brezilya’da kullanıma sunulan özelliğin denemeleri Hindistan2da yapılıyordu. Bu nedenle de ilk olarak Hindistan’da kullanıma açılacağı düşünülüyordu. Fakat şirketin analizleri sonucunda Brezilya’nın ekonomik durumu dikkate alındı. 10 milyondan fazla küçük işletmeye sahip olan Brezilya’da bu uygulamanın açılması kararlaştırıldı.

Whatsapp üzerinden ödeme Türkiye’de ne zaman kullanıma açılacak henüz bir bilgi verilmedi. Fakat dünya genelinde kullanıma açılması için çalışmalar devam ediyor. Bu sayede kredi kartı veya banka hesapları kullanılarak whatsapp ile para transferi yapılabilecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!