featured

Balık Hamilelik ve Cinsel İlişki Oranını Arttırıyor mu?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Balık Hamilelik ve Cinsel İlişki Oranını Arttırır mı?

HealthDay News yayın organında: “Yapılan araştırmalara göre; diyete daha fazla deniz ürünü eklemek, çiftlerin cinsel yaşamlarını ve hatta hamilelik ihtimalini arttırmaya yardımcı olabilir” haberi yayınlandı. Haberin devamına göre: “Çalışma neden ve sonuç vermedi, ancak her hafta daha fazla balık yiyen çiftlerin, çalışma yılı boyunca hamilelik olasılıkları daha fazlaydı.”

Boston’daki “Harvard TH Chan” Halk Sağlığı Okulu’ndan araştırma yazarı Audrey Gaskins, “Çalışmamız, deniz mahsullerinin daha erken hamilelik ve daha sık cinsel aktivite gibi birçok üreme yararına sahip olabilir” Varsayımını öne sürüyor. Yeni araştırmayı ABD Ulusal Sağlık Enstitüleri destekledi. Araştırma için Harvard araştırmacıları, Michigan ve Teksas eyaletlerinde bir yıl boyunca 500 çiftin sonuçlarını izledi.

Tüm çiftler hamilelik planlıyorlardı ve çiftler yedikleri deniz ürünleri miktarını kaydettiler ve günlük olarak cinsel etkinliklerini tuttular. Bulgular, haftada iki kereden fazla deniz ürünleri yiyen çiftlerin daha sık cinsel ilişkiye girdiklerini gösterdi. Daha az balık tüketen çiftlerden ortalama olarak yüzde 22 daha sık. Ayrıca rapora göre, deniz mahsulleri haftada ikiden fazla yiyen çiftlerin yüzde 92’si hamilelik evresine girerken, deniz ürünleri tüketmeyen çiftlere göre yüzde 79 daha başarılıydılar.

Hamilelik Daha Çok Cinsel Birleşmeden mi Kaynaklanıyor?

Araştırmacılar deniz ürünleri alımı ile hamilelik arasındaki bu bağın yalnızca çiftlerin sahip olduğu daha sık seks ile açıklanamayacağını belirtti. Bu durumda, deniz ürünleri alımının semen kalitesini, yumurtlamayı veya embriyo kalitesini etkileyebileceğini öne sürdüler. Endokrin Topluluğu’ndan bir habere göre Gaskins, “Sonuçlarımız sadece kadınların değil, aynı zamanda erkek balık diyetinin de hamileliğe olan önemini vurgulamaktadır. Buna göre araştırmalar, her iki çiftinde maksimum doğurganlık yararı için diyetlerine daha fazla deniz ürünü eklemesi gerektiğini göstermektedir.

Araştırmacılar deniz ürünleri alımı ile hamilelik arasındaki bu bağın yalnızca çiftlerin sahip olduğu daha sık seks ile açıklanamayacağını belirtti. Bu durumda, deniz ürünleri alımının semen kalitesini, yumurtlamayı veya embriyo kalitesini etkileyebileceğini öne sürdüler.[/caption] Bu çiftler deniz ürünlerinde bulunan asıl malzemelerden faydalanıyorsa, belirsizdir. Belki de bu bulgular rastlantısaldı ve bu çiftler aslında daha sağlıklıydı, genel olarak daha sağlıklı bir diyet tükettiler ya da daha fazla cinsel ilişkiye girme eğilimindeydiler.

Deniz Ürünleri Hamilelik Sürecinde Ne Kadar Sağlıklı?

Yine de balık, hamilelik düşünen ya da hamile olan kadınlar için faydalı olan protein ve diğer besinler bakımından zengindir, ancak bekleyen annelerin çoğu cıvaya maruz kalma korkusundan dolayı alımlarını sınırlar. Kesin olan, bu çalışmanın, ABD’de deniz ürünlerinin çoğunun düşük cıva seviyelerine sahip olması nedeniyle, yüksek cıvadan deniz mahsulleri tüketme korkusundan dolayı deniz mahsullerinden kaçınan çiftleri teşvik etmeye yardımcı olacağıdır.

Cıvaya maruz kalma, çocukların ve doğmamış bebeklerin gelişimini etkileyebilir. Bazı balık türleri, köpekbalığı, kılıç balığı, kral uskumru ve Meksika Körfezi‘nden fayans balığı da dahil olmak üzere potansiyel cıva seviyelerine sahiptir. Bununla birlikte, ABD’deki balıkların yüzde 90’ı düşük miktarda cıva içermektedir ve ABD Gıda ve İlaç İdaresi ve ABD Çevre Koruma Ajansı’na göre, yemek için güvenlidir. Her iki kurum da artık Amerikalılara her hafta iki ya da üç porsiyon düşük cıva balığı almasını öneriyor. Düşük civa seviyesine sahip deniz ürünleri somon balığı ve albacore orkinosunu içermektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!